Så himla trött!

Ska jag vara helt ärlig känner jag mej trött dygnet runt nu för tiden...
Det måste vara mörkret! Vad annars ska man skylla på!?

Idag blev jag förvånad/imponerad!
(tre gånger till och med!)

1)
Jag hittade ett pussel undangömt i Jamies rum med hela alfabetet på. Nikki sov och Stella retades bara med Jamie som ville vara ifred med sin cd-freesyle, så jag frågade om hon ville pussla lite med mej. Det ville hon!
Hon tog upp en bokstav och jag sa tex: "Där har du ett A-som i Aaaapa!" "Titta ett K-som i Katt" osv. Efter vi har gjort ett par bokstäver tar hon upp bokstaven Å, varpå jag säger "Det där är ett Å, Stella!" Sen hinner jag inte mer för hon avbryter mej och säger "Ååå som i ÅSNA mamma!
What!?!?!? Jag vart jätte förvånad! Hur kan hon det? Vem lär henne allt?

2)
Jamie och Stella räknade varannan siffra upp till 15. Alltså jamie säger 1, Stella 2, Jamie säger 3 osv...
Att Jamie förstår tänket vet jag ju men Stella! Hon måste vara ett geni! Iaf just idag! =P

3)
När vi klädde på oss ytterkläderna småpratar vi om väder och vind när Stella plötsligt säger. Leffe var tomten hemma hos farmor! Jag stelnade nog till ett par sekunder innan jag svarade -vad menar du Stella?
Hon upprepade bara samma mening igen... Jag fattar inte hur hon gör! Som ni såg i det tidigare inlägget har vi en fantastisk tomtedräkt och dessutom har vi fantastiska skådespelartalanger i släkten! Men tydligen inte tillräckligt bra för att lura en 2-åring... Förra året sa hon ju likadant! "Pappa är tomten!"
Till och med Jamie är osäker på vem tomten verkligen är! Han är ju mitt ska man tro eller inte åldern. Jag har fått intrycket av att han inte riktigt vill veta eller inse att det bara är hittepå. Jag förstår honom! Det är ju mysigt! Men kan vi mer eller mindre lura en 8-åring borde en 2-åring vara plättlätt! Men ikke!
Hon var jätte rädd innan tomten kom, men när han väl kom innanför dörren vart hon lugn. Hon satt på golvet och tog glatt emot sina presenter! Hur kan hon veta?
 
Nu när jag nämt de två äldsta vill jag skriva ett par rader om den yngsta oxå... =)
Hon är våran glada dansanta lilla tjej!
Nikki pratar mer och mer för varje dag. Så himla roligt! Hon ramsräknar och sjunger mest hela tiden. Dessutom är hon en fantastisk "lekare"! Hon har sån fantasi! Hon bäddar om dockor, sjunger för dom och går och handlar med lilla kundvagnen. Bäddar ner sej själv eller går en promenad med hunden.. Så kan hon hålla på i evigheter! Man kan inte låta bli att lägga sej i och leka med ibland! Det är ganska mysigt att få vara den som blir nerbäddad vill jag lova! Hon älskar att hjälpa till i köket oxå! Idag var hon med och vispade pannkaksmet! Gullunge!  




Förra året-Stisse


I år-Leffe!

Nu ska jag gå å lägga mej! Sjukt trött!
Kram och godnatt gott folk!


Julstädning efter jul?

Det behöver vi ha iaf! Gud va med grejer! 
Vi rensade barnens rum innan jul. Det syns inte.

Idag är en bra dag!
Vi ska hem till min mamma på julmys! Men det blir ingen julmat. Mamma ska göra lasange! Amm!
Sen kommer Jamie hem idag! Lagom till julmyset så klart! Eftersom vi hade honom från julafton till dagen efter (trots att det inte var vår vecka), kändes den gångna veckan inte lika outhärdlig som den brukar göra! Vi har haft en lyxvecka som vi brukar kalla det när Jamie av någon anledning är hemma mer än han brukar! Mammas Gullefjun! Det ska bli härligt att krama om honom!

Jag undrar en sak... Hur gör folk med julfirandet? 
I vår familj kommer vi att ha firat jul 4ggr med 4 olika sällskap när allt är över. Jamie firar ju i normala fall alltid alla högtider 2 gånger, jag vågar inte tänka på hur många gånger det blev för honom i år! 
När jag vat liten firade vi jul i ett stort sälskap av syskon, kusiner, vitaminer, mormödrar, farmödrar och en och annan granne som var ensam över jul. Det var ljuvligt! Ett STORT, HÄRLIGT kalajs å sen var julen över! Nu ska man runt på 17 ställen innan det är klart. Det är underbart att träffa alla såklart! Jag gillar släkt-tillställningar men... Barnen får ju julklappar flera dagar i sträck.. Är det bra? Tappar det charmen då? Värdersätter barnen sina presenter som dom ska göra? Jag vill ju att mina barn ska känna samma pirr, nyfikenhet och lycka inför julafton som jag gjorde som barn...
Eller kommer dom att känna pirr över "julveckan" istället? Det kanske inte är så dumt? Eller?
Hur som helst har vi iaf njutit av massor av god mat och alla goa, fina släktingar!
Nu har vi en jul ikväll och en senare under veckan. Vi vet inte vilken dag det blir ännu. Alla ska ju hitta en gemensam ledig dag. =S Finns såna? Näe, när dom andra hittat en dag, ställer vi in eventuella planer och bara åker. Annars kommer vi fira jul i januari och det går jag inte med på.

Min rygg känns bättre vissa dagar och sämre andra. Det är jävligt tröttsamt rent ut sagt...

Kram på er!
T



<------- Julafton ----->

Julen firade vi hos och med Stefans föräldrar. Det var lugnt, trevligt och mysigt! Jätte god mat och sjukt mkt julklappar! Kommer man att bli värre för varje år som går? Med inköpen av julklappar menar jag... I så fall vet jag inte hur det kommer att gå, för barnen hade berg med klappar runt sej! Nästa år försvinner dom väl i massorna! Man kanske borde tillägga att det bara var klappar från oss som var där + Stisses mormor som skickat med precenter för barnen att öppna på självaste julafton. Nicole hade inte ro att öppna sina men både Jamie och Stella var i extas! PRESENTER!!! Pappret slets av och jag och Stisse gjorde vårt bästa att hinna se vem dom fått vad av! Nu överdrev jag lite.. Men nästan så var det! Alla tre fick otroligt fina men framför allt bra saker! Jamies favorit var helt klart en cd freestyle som han fick av Mia och Leffe. Det lyssnades på massa hård rock och lite Sune. Sen uppskattade han ett "rums-larm" som ska hålla systrarna borta från hans rum =D 
Stella och Nicole tjivades om alla kläder och alla leksaker! Det är väl bra betyg? Jag och Stisse fick en filmkamera! Vi har pratat om att köpa det länge men det har inte blivit av. Vi har ju velat föreviga framsteg som barnen gör på film och visst, man har mobilen och film-funktion kameran men det blir ju inte särkillt bra. Men nu ska det filmas! Massor!! Tusen tack Mia och Leffe! En annan julklapp vi verkligen är tacksamma för är sovmorgonen vi fick i morse! När Nikki vaknade, trippade Mia in och hämtade henne så att jag och Stisse fick sova vidare! Trots att jag inte drack en droppe kvällen innan kände jag mej bakis när jag klev upp! Konstigt att man inte "klarar av" en sovmorgon längre... Min personliga favorit present var en av dom jag fick av min favorit man... Älskade Stefan hade köpt en locktång som jag hade önskat mej! Tack älskling!
 
I morgon ska vi till Mia och Leffe igen. Då ska resten av släkten dit oxå! Det är lite pusslande när man är så många som vi är. God mat och trevligt sällskap och lite mer presentöppning! Jag är sjukt nöjd med alla presenter vi har köpt i år! Trots att det blev lite i sista stund pga ryggen så hittade vi fina och bra saker! Man vill ju ge bort saker som man faktiskt skulle vilja ha själv!

På måndag ska vi till min mamma. Då blir det ännu mera mat, trevligt sällskap och presenter. Tur att det är ett helt år till nästa jul! Förtsätter man så här blir ju ungarna bortskämda små monster!

Här kommer ett par bilder från den senaste tiden!
Det har ju hänt en del sen sist!


Jamie har fyllt 8 år!


I väntan på gästerna pusslade tjejerna!


Spännande med kalas!


Strike a pose!


Nikki tog över Leffes tårtbit!



Molly blir bortskämd i mammas sällskap!


min vackra mormor!


Mia, Fia och Stella!


BUS!


Efter kalaset var det läxläsning.
Man kan inte ha roligt jämt som Alfons farmor sa!


Min älskling kom hem med världens finaste ädelgran!


Jamie och granntjejen gjorde en snögubbe med familj!


Jag har fått förklaringen till varför tjejernas garderob är så rörig trots att jag plockar och fixar där hela tiden!
 


Stella bygger halsband!


Familjen klär granen tillsammans!




Nikki tyckte att det var lite svårt...




Eftersom att Jamie är längst fick han uppdraget att klä övre delen av granen.
Det tyckte han kändes "vuxet"




Bellie och Ja!



Mina flickor!


Bästisarna!


Fina ni!


Julafton!


Dessa två hittade godisbordet före dom sa -hej! (Nästan iaf)


Vår fina fina kille!


Myyys!


Nikki älskar tomtar!
Det ruffsiga skägget killades något förfärligt på denna!



Skål!


Tittar på Kalle och myser!


Där kommer tomten!


Ho, ho! Finns det några snälla barn här?


Vår fina tomte med MASSOR av klappar!


Nikkki tyckte att tomten var en läskig gubbe!


Tillslut vinkade hon lite!


Den här tuffingen var inte rädd!


Modig som alsrig förr vågade han till och med sitta hos tomten! =)
Nja, det var inte riktigt så...
Vi försökte övertyga tjejerna om att tomten var snäll och dom litar ju blint på sin bror...
Hur som helst hjälpte det inte...


Superglad över nya freestylen!


Rock ska det va!


Den här tussen kände inget behov av att öppna paket!


Lera är kul!


Ryggen värker och ögonlocken kan knappt hålla sej uppe längre så nu är det dax att avsluta här.
Hoppas att ni alla har haft en fantastisk jul!
God fortsättning!

Kram T


Usel uppdat.

Har massor med fina bilder på kameran. Dom ska in här. Snart.

Kram T


Grattis fina A & P!

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.
 
Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


Kramar från familjen
Gustavsson, Öst, Dahlgren


Jag skriver ingenting,

för jag har inget roligt att skriva... Hur roligt är det att läsa om hur ont jag har i ryggen eller hur trist det är att bara vara hemma... Näe, jag återkommer när jag har mer att förtälja...

Kram T


några snabba bilder...


Vad ska farfar bjuda på måntro?


Thihi! Stella letar mynt att stoppa i farfars jukebox!
Det var inte helt lätt att bryta sej in i fickan!


Förra helgen var vi på min mammas landställe!
En supermysig helg med julbak, glögg och shopping!


Nikki åker båt i mormors pall!


Stella och "fia" ritar!


Medans tar Nikki och smakar på Micron.
Det brukar ju komma ut ätbara saker därifrån så det är ju inte helt ointelligent egentligen...


Våningsäng var mysigt tycker Stella!


Mormor fixar frisyren på hårfagra Nicole! Å så fin hon blir!


Bustjejen som vägrar ha sina egna vantar på sej! Alla andras går bra men inte hennes egna.
Här har hon lånat mormors!


Ambitiösa Sofie tänkte plugga...
Det gick nog inget vidare med två tjejer som ville ha hennes uppmärksamhet HELA tiden =)


Hej mitt vinterland!
Det kändes som om vi var i fjällen!


Snackar med bästa "fia"! Eller "gitta" som Nikki döpt om henne till =)


Nikki och fina mormor på promenad!


Sofie gör en snöängel!


Stella oxå!


Nikki vill hon med!


Gänget!



Vi fuskade lite i år. Annas pepparkakor med glasyr!
Glasyren var så mycket mindre tidskrävande att göra så det fick bli den som fick stå för det hemmagjorda!
När ryggverken är borta och blir det andra bullar!
Jamie fick göra grovgörat!


Stella stod för finliret och Nicole för...


...Disken?


Fina storebror hjälper lillasyster när hon vill pröva på att göra med glasyren!


Fina va!? Dom ser nästan giftiga ut =)


En tokig morgon!


Puss! Skicka vidare!


Puss!


Nickis nya grej! Hon viskar lite...
(Pst, Jamie var upptagen så det blev ingen puss för dej =)


Sofie var barnvakt när jag var på läkarbesök, efter det hittade jag ett par bilder på kameran...
Lust att förklara Sofie?


Toakö? Skamvrå?


När jag såg bilderna förstod jag genast hur du kunde hinna med så mycket medan jag var borta!


Trött och ledsen efter lång tids barnarbete?
Du var just en fin barnvakt du!
(=P)



Barnens julkalender hänger iår på gardinstången i respektive rum (här är bara en liten del hunnit bli upphängd).
Något helt annat var planerat mem jag han inte med... Det får bli till nästa år!


Du vet att du har barn när du... hittar ketchupen på toa!


Julpyssel!


Fokus!


Jag ska måla hela världen lilla mamma!


Jag undrar fortfarande... Hur länge kommer hon att äta på allt???
Ibland hittar vi bitmärken och hål i toarullen då hon har lyckats smita in och sno åt sej en tugga av den!
Papper är hennes bästa "stoppa-i-munnen-sak" (nu när sanden inte finns kvar som alternativ)...


Stor koncentration!




Det vart en hel del bilder iaf!
(Hoppas att du är nöjd Mia)


Kram T


Fy fann va jag e tråkig!

Men det har sina orsaker. Jag har sjuuuukt ont i ryggen/benet! Jag har varit hos läkaren idag och hon konstaterade att jag hade ischias (hur det nu stavas). Jo tack, det har jag allt märkt. Jag blev sjukskriven och ska ta kontakt med en sjukgymnast. Att stå upprätt är ganska okej, ialla fall en liten stund. Men att böja mej, sitta, gå, klä på mej, ligga ner osv gör ont... Alla rörelser gör i princip ont! Stefan bromsade in lite för snabbt med bilen idag och jag vart asförbannad. Inte på honom egentligen, utan för att det gjorde så jä...la ont! Förlåt älskling!
Så ligger det till...

Ta hand om er!
Kram T


RSS 2.0