Håll i hatten!

I morgon ska vi hem till svärföräldrarna och då ska jag få låna deras kamera så att jag kan föra över bilder till datorn! Då blir det uppdatering vill jag lova! Att blogga utan bilder suger!
Då ska ni få se allt från fars dag till nu! Har dock inte fotat så mkt. Det är nämligen inte så roligt när man inte vet om man får anvädning av korten.
Snart kommer Jamie hem! Ska bli spännande att höra hur hans match har gått! Längtar till jullovet! Då får vi njuta av hans närvaro mer än på vanliga skolveckor!

Idag har det varit si lite och så med det mesta...
Tjejerna har sovit om varandra så det har varit full rulle non stop! Vi var i skogen på morgonen. Sen gck vi hem till Therese en stund. Tänkte att Stella skulle vara helt slut och somna på studs men IKKE! Vi körde samma "ritul" som alltid. God natt till hästen, god natt till fiskarna och sen säger jag  "natti" och går ut ur hennes rum.
I vanliga fall somnar hon på studs! Men inte idag... 
Någon minut senare ropar hon. När jag öppnar dörren står hon i fotändan, rufsig i håret och rosenröda kinder och med ett stort leende som sträcker sej nästan från öra till öra.. Jag lägger ner henne, bäddar om henne och säger åter igen "natti"...
Efter ett tag hör jag hur hon börjar sjunga -Pippi här... Pippi här...
Jag låter henne vara en stund och tänker att hon snart kommer till ro. Det blir tyst men efter en stund så ropar hon igen. -Mamma... Mamma... MAAAMMMAAA! Jag går in och känner en odör...
Smajlet är detsamma och hon talar om att hon har bajsat. *wiee*
Gör ett snabbt byte på plats och säger "natti" för tredje gången.
Det är tyst en lång stund och jag lägger mej bredvid Nikki och hoppas på att jag oxå ska få vila lite.
Men näe, hon ropar igen! När jag går in är smajlet större än jag något tidigare skådat!
Hon står på tå i fotändan och den busiga nästan självgoda blicken säger allt!
Hon är SUPERNÖJD!
 -Oj täcke! säger hon och pekar på golvet.
Täcke, kudde, underlakan och snuttis ligger utspritt över golvet i hennes rum!
Fint tänker jag... Fint... Bäddar iordning och lägger henne igen.
Utan sömn blir eftermiddagen något man önskar sin värsta fiende.
Så fort jag stängt dörren hör jag henne -NÄE PIPPI, NÄE! Sen vart det tyst och hon somnade! Det blev ingen vila för min del men det vart ett långt blogginlägg!
Jag har ju typ ett halvår kvar på föräldrarledigheten så jag hinner nog vila en annan dag! =)

Nu ska jag gå och lägga mej!
NATTI!


Saknar....

Jamie...


02.11.22

Jamie är hela 7 år idag! Stora killen! 
Vi firade honom igår och vi började redan till frukost. Då vart det sång och paketöppning! Han fick blåsa ut ljus som satt på en bulle eftersom tårtan skulle intas senare. Av oss fick han bla. "rullskor" som han önskat sej så länge. Vi köpte ett par nummer för stora för att dom ska passa till våren. Med ett par extra sockor begav han sej ut på gården för att teståka direkt! Efter någon minut kom han in med mungiporna nera i dom nya skorna och sa att som inte var någe bra... Han trodde att han skulle kunna åka direkt! Vi förklarade att det krävde en teknik som man var tvungen att ÖVA IN vilket han accepterade efter en stund. =)
Som sagt, vi firade honom igår samtidigt som vi hade dop för lilla Nicole! Vi ville ju inte boka upp släkten en hel helg så vi slog ihop det!
Det var härligt väder dagen till ära och allt gick enligt planen! Vi var och fixade i den fina lokalen kvällen innan. Ballonger, serpentiner och fina dukar på alla bord. Dopet var jätte mysigt och prästen var jätte bra! Samma präst som döpte Stella förra året!
Barnen skötte sej exemplariskt i kyrkan och jag imponerades främst över Jamie som var så modig! Han gick först in i kyrkan med korset, hällde upp vattnet i dopfunten och höll i det tända dopljuset. Efter den vackra sermonin åkte vi till sjöliden där vi fikade. Tårtorna var fantastiska och alla bakverk som Mia och min mormor hjälpt till med gjorde succe!
Båda barnen fick så himla fina presenter! Jamie skulle varit uppe till sena natten och leka med alla saker om han bara fick! Nicole är ju för liten för att förstå hur mycket fint hon fick så vi glädjs åt henne så länge!
Sen började alla gästerna att dra sej hemåt.
Mamma, Sandra, Sofie, Mia och Libban stannade och hjälpte oss med städningen. Jag skickade hem mamma som är nyopererad och slut som männsika efter bara en liten stund.
Mia och Libban hade tagit sej an disken till min stora förtjusning!
Dom fick ett litet äventyr med diskmaskinen då en slang hade lossnat. Den slangen som tar in vattnet i maskinen! Den sprutade vatten över hela köket och HELA MIA! Näst intill iaf. =D
Min händiga älskling fixade det på ett kick och sen gick damerna som virvelvindar genom köket och allt var plötsligt klart! Underbart! Barnen satt och klinkade på pianot som stod i stora rummet medan vi damsög och plockade ut i bilen.
Hela dagen gick verkligen som planerat (bortsett Mias dusch så klart)! Inga trötta ledsna barn, inga fördröjningar, inga andra missöden utan allt var så himla lyckat!
Både Jamie och Nicole fick så himla många och fina presenter!
När jag stog där framme i kyrkan insåg jag att jag är så himla LYCKLIG! Så glad över mina fina barn, min helt fantastiska man, mina underbara systrar och alla nära och kära som finns runt om oss!
Nicole fick två gudmödrar. Sandra och Sofia! Jag tvivlar inte en sekund på att dom kommer att finnas till hands för Nicole under livets berg&dalbana!
Ja, efter gårdagen känner som ni kanske förstår bara lycka!
Nu ska jag mysa med mina barn!

Jag ska sätta in bilder på allt så fort jag löst kameraproblemet!

Tjolahopp!


Onsdag...

Hit och dit, fram och tillbaka.. Lite så har det varit idag! Men det har varit roligt! Först promenerade vi till skolan och lämnade Jamie. Han ville ta bussen som han vill varje morgon.
Jag tycker att han är en liten latmask. Jag gillar jag att gå! Alla mår gott utav det!
Självklart åker jag hellre om det regnar och blåser men just i dag var det faktiskt fint väder! 
Vi gjorde en deal, om ingen buss passerat oss på vägen till busshållplatsen skulle vi åka buss. Annars skulle vi gå. Direkt när vi skakat hand på detta vänder vi oss om och tittar... Brrruummmmm... Där gick den..
Jag fick som jag ville! Jamie vart lite sur och påstod att jag säkert visste vilka tider bussarna går =P
Han glömde bort sin ilska när jag berättade historien om när han föddes.
Hur allting började med att jag vaknade på natten och kände att något var anorlunda. 
Jag kände att vi skull få träffa den lilla bebisen snart.. Å va nyfiken jag var!
Vi längtade efter den okända men ändå välkända lilla bebis som växt i min mage i 9 månader!
Vi hade klurat på om det var en hon eller han. Om den var hårfager eller skallig. Ljus eller mörk. Tjock eller smal...
Det visade sej att det var en helt perfekt, lagom tjock, skallig kille som buffat och knuffats där inne!
Mammas skrot fick han heta i flera månader då vi inte kunde bestämma oss för vad gogubben skulle heta! Han skrattade när han hörde alternativen och tyckte att vi valt rätt! 
Vi pratade om det hela vägen till skolan!
Sen gick jag, Stella och Nikki hem. I farten kikade vi lite på dom frusna änderna som simmade runt i farstaviken. Vi var hungriga och åt havregrynsgröt med hallon på så fort vi kom innanför dörren (inte Nikki såklart).
När Stella vilade rensade jag min garderob. Insåg att jag behöver shoppa lite. Det ä roligare att handla till barnen men jag behöver verkligen pigga upp garderoben!
Sen mötte vi upp min mamma och gick till min mormor. 
Stella sprang direkt in i köket och tittade upp på sin gammelmormor och föreslog att vi skulle fika. Självklart hade hon sin goda äppelkaka med vaniljvisp redo! Stella tog en plats vid bordet och satt med skeden i högsta hugg och hade lite svårt att förstå varför hon behövde vänta tills kaffet var klart!
Sen åt hon som en hemlös!
Det var nästan svårt att få övriga att tro att Stella åt precis innan vi gick hemifrån. Efter äppelkakan kompleterade hon med en mandarin och ett halvt äpple. Hur får det plats och vart tar det vägen???
Jamie hadde hockyträning idag. Hans pappa tog dit honom för stefan jobbade långt bort och kom hem sent. Jag kan inte förstå att en 6-åring ska ha tre träningar i veckan!
Efter träningen ska det duschas och ätas. Sen satt vi och tragglade läsläxa med en övertrött kille som bara fnissade. Det kan inte ge särskillt mycket.
Vi måste se över våra rutiner och kolla om vi kan ändra något.
Skolan är prio ett. 

Nu är det grays!


Å så var det måndag igen!

Japp, helgen går fort måste jag säga! JAMIE ÄR HEMMA!!!
I lördags var vi på Stisses hockeymatch. Dom vann!
Det kändes som om Stisse var lite besviken över att jag inte hade sett alla snygga (och mindre snygga) moves men jag hade fullt upp med lilla Nikki som inte höll sej till planen. Planen var att hon skulle sova som en stock men hon tänkte annat... Hon slog glatt slog upp sina ögon direkt när vi klev in i hallen. Som tur var hade vi lurat med oss Stisses mamma och Leffe så dom roade Stella!
Stella verkade chokad över hela grejen. Ut på kvällera och stor uppståndelse med pappa iklädd en stinkande outfit... Hon har ju tittat på Jamies hockey förrut och tyckt att det var jätte spännade =S Men brorsan är lite mer spännande i dom flesta avseenden. Inte mycket som kan slå honom...

Nu kommer vi inte att hänga med Therese på ett tag. Hon har svinis! Stackars! Vi träffades dagen innan hon vart sjuk så vi får se om man slipper undan!

Snart är det dop! Känner ingen som hellst stess faktiskt. Det kan inte bli annat än bra med alla nära och kära under samma tak! 
Har dessutom turen att ha så mycket hjälp från nära och kära!

Idag vart Jamie hemringd från skolan. Han hade ont i magen.
Nu ska jag ta hand om min sjukis medan tjejerna sover middag.
Ha det!


I morgon är det fredag!!!

Det innebär att det bara är helgen kvar, sen kommer Jamie hem igen! *Wiee*
Han fyller hela 7 år på söndag nästa vecka! Han har blivit så stor! Han räknar plus och minus nu och tycker att det är kalaskul! Han har lärt sej läsa och skriva och imponeras över sin igen förmåga när han får till långa ord! Jag måste lägga upp bilderna från farsdag! Han ritade och skrev ett sånt fint kort till Stisse! Gullefjun! Tror det är dags att köpa en ny digitalkamera så vi kan få in bilder på datorn utan att behöva låna kära svärmors kamera.

Jag börjar få ont i halsen igen. Det suger. Halsflussen går runt mellan familjerna Gustavsson/Öst och Milefors/Dejkoski... Borde kanske bli smittfria innan vi umgås nästa gång.

Idag träffade jag Therese och co för att försöka återgå lite till rutinerna. Vi har ju legat på latsidan dom senaste veckorna. Vi gick till farstaborg och tittade på hästarna! Stella tycker att det är så roligt. Hon försökte nästan bryta sej in i hagen idag. När vi skulle där ifrån fick jag locka med att vi skulle hem till Tess och leka med Adrian oxå. Att det roliga skulle fortsätta ett tag till.
Idag var det kärleksnypen som stog högst på listan. Stella hade på sej rugguggle kostymen...
En vacker dag när snälla Adrian tröttnat och samlat lite mod till sej kommer hon att åka på en sån tjotablängare så att det står härliga till!

Ikväll blir det Beck-öga för ett öga
SOFFMYS!

Ha en trevlig kväll gott folk!
På återseende!


Jul, jul... Strålande jul!

Ja gott folk, snart är vi där!
Jag har suttit på BR´s hemsida och "hjälpt" barnen med önskelistorna som släkten efterfrågat...
Älskar julen! Älskar att planera julklappar! Alla är redan färdigplanerade!! Nu ska dom bara inhandlas...
Personligen önskar jag att jag hade lite mera pengar! Typ 1 miljon eller 2... Eller va fan, när man ändå håller på och drömmer 10, 20 miljoner hade varit kanon!
Det bästa med att önska är att det är gratis! Så talar en sann fattiglapp =P

Idag har min syster Sandra varit här! Det är så mysigt när någon av dom hittar hit!
Det händer ju inte så ofta längre..
Inte meningen att ge er dåligt samvete. Jag har full förståelse för att ni har egna liv!
(Sofie, det var säkert frisyrens fel att Stella var avig sist :P)
Sandra och Solo var iaf här. Sandra är så hjälpsam och plockar och fixar alltid!
Goa fina Sandra!
Skulle aldrig tillåta någon annan att plocka och fixa. Jag är en sån som blir irriterad om någon propsar på att hjälpa till tex. i köket... Jag vill göra SJÄLV! Men mina systrar får gärna hjälpa!
Sen kom Mellin och hängde med oss oxå! Vi alla tog en promenad till OKq8 och postade iväg det första objekt jag sålt på tradera!
Det var nästan lika roligt att sälja som att köpa! Särskillt när folk betalar överpriser!
 
Nu sitter jag här sent igen. Jag vet inte vad det är med mej riktigt! Har varit uppe till 01 varenda kväll i flera dagar! Inte konstigt att man är trött! I morgon SKA jag lägga mej tidigt!

Natti!


Kärlek till min kärlek!




Godmörra!

Här hemma firas det för fullt!
Morgonen började med sovmorgon... För stisses del! Vi andra gick upp i ottan =P
Vi tassade runt och dukade fram go´-frukost tände ljus och bakade en kladdkaka dagen till ära! Presenten hade jag och Jamie fixat klart med igår!
Jamie ritade ett superfint kort och skrev så gulligt helt själv! 
Jag har tagit massa bilder men jag får inte inte dom på datorn för tillfället.
Sen smög vi in och väckte Stisse. Vid frukostbordet väntade presenten!
Ett smycke som vi beställt från www.malinwdesign.blogspot.com
Stefan vart jätte glad!!

See you!


Tjolahopp!

Ibland känner jag mej som en gammal tant.
Som om det enda som fattas är en näsduk man kör i 95 grader och återandväder och sen isdubbar till skorna förstås!
Jag fyller 30 snart! Nu får Stisse dåndimpen när han läser det här! Han hatar när jag känner mej gammal! Han tycker att jag är larvig. Men helt ärligt så glömmer jag ibland bort om jag är 26 eller 27... Är det konstigt? 
Stisse påstår att sådant inte bör hända för ens man är 76 eller 77. 
Jag har spenderat dom senaste åren till att vara gravid, föda barn, och njuta av min familj.
Det har varit underbart! Dom är det bästa och viktigaste i livet! 
Det har inte gjort mej gammal men däremot har jag inte hängt med i alla modesvängar och drinknyheter...
Dags att påbörja en liten research till min framtida utgång tror jag!
Lite rädd att jag skulle bli full av ångorna när jag öppnar uppvärmnings vinet. =P

Idag har vi varit på barnkulan. Supermysigt ställe! Barnen hade jätte roligt! Tyvärr har jag inte några kort därifrån. Hade glömt att ställa kameran på laddning.
Efter det hann vi knappt hem innan farmor Mia tittade förbi. Alltid lika trevligt!
Stella och Jamie njuter av att få hennes uppmärksamhet och visar hela registret av nya talanger sen dom sågs sist! Stella fick ett par finskor av Mia som hon ska ha på Nikkis dop! Hon älskar ju skor och kläder så hon hade på sej dom ända tills det var dags för pyjamas!
Kvällen har varit lugn. Barnen låg i sina sängar 19.30. I morgon är det hockyträning och hela familjen ska upp tidigt.

För ett år sedan...



Jamie...


Estelle...



Å Nicole....

Nu ska jag ta en snabb dusch och sen krypa ner i bingen!
Natti!




Sjukstuga

Japp så känns det! Stefan är dock på bättringsvägen men Nicole har ingen röst. Hon väser värre än en orm!
Men ingen svinis här ännu... Pratade med vårdcentralen idag. Vi vanliga vuxna får vänta till december innan vi blir vaccinerade. Barn börjar dom ge på måndag. Det blev fel i beräkningarna när media vände på steken och vart positiva. Då skulle plötsligt alla ha och då fick dom börja ransonera. Barnen först, vuxna sen...

Idag har varit en slappdag. Jag och Stisse sov middag tillsammans med tjejerna.. I 3 TIMMAR! Nu sitter vi här och glor och kommer antagligen att göra det ett tag till...
Alla rutiner faller när Stefan är hemma. Det är inte hans fel. På någon konstig vis tar jag mej inte för att göra alla saker jag brukar göra en vanlig vardag. Tvätta, plocka, bädda, fixa och dona... Hemmet ser ut som ett bombnedslag och vi sov i tre timmar i stället för att göra något åt saken. I vanliga fall är hemmet iordningställt och sängarna bäddade straxt efter frukost. Inte alltid. Men oftast.
Nu ska jag hänga med Nikki!


Morgonmys


Finisar!


Kvällsmys!


Stella kan inte hålla fingrarna i styr när brorsan är hemma!

Natti


Här var det kvällsmys från igår förresten!


Nikki och ja!


Godmorgon!

Har precis kommit hem från en joggingrunda. Så jävla skönt rent ut sagt!
Insett att man måste göra mer än att äta delicatobollar för att få tillbaka den kropp man är van vid.
Idag hade jag med mej både Molly och Mellin.
Det gick nästan bättre att springa med båda. Molly är lite lat och samtidigt så nyfiken på annat att hon gärna maskar.

Idag ska vi hämta Jamie tidigt (Som varje dag, men lite extra tidigt idag).
Vi ska mysa och umgås!
I morgon är det hocky och då hinns det inte med så mkt annat. Den här veckan bara flög iväg! 
Snart är det bara helgen kvar innan han ska till sin pappa igen =(
Visst låter jag positiv? Det är inte lätt att dela med sej av den man älskar mest på jorden. 
Jag vill ju kunna gå in i hans rum varje kväll, bädda om och snusa honom lite i nacken, viska att jag älskar honom till månen... 
Jag vill kunna säga god morgon till honom varje dag, se hans trötta ögon, sängrufsiga hår och hans morgon-mysiga uppsyn som faktiskt är glad på riktigt över att det är morgon och att han får kliva upp!
Men man blir inte gladare av att tänka på allt man INTE får...
Det är klart att Jamie ska få vara hos sin pappa oxå. Det är en relation och en kärlek han inte ska behöva vara utan.
Jag som växt upp utan en pappa som finns där och bryr sej vet att det är en stor saknad. 
När kompisarna skröt om deras starka häftiga pappor hade jag ingen att skryta om. När alla hade båda sina föräldrar på avslutningar och julspel i skolan hade jag alltid bara mamma.
Det är inte så bara. Hon har kämpat och gjort allt hon har kunnat! Men jag hade ingen pappa...
Minns ett fotografi från en julavslutning på dagis där han var med. Minns inte själva hädelsen men jag minns fotografiet och känslan...
"Han har iaf varit med någon gång..." 
Minns hur jag låtsades att han var lik kändisar i filmer.
Patrick Swayze bla.

Pappa?

Näe... Om han är lik någon kändis så måste det nog vara denna...


Minns att en av mina bästa barndoms vänner brukade fundera på hur han såg ut...

Hon trodde att han såg ut så här...


Hur han ser ut på riktigt får förbli en hemlighet då jag inte har något kort...
Han kanske heller inte vill bli uthängd här i både text och bild=P

Jag kanske inte hade värsta bästa farsan men!
Jag hade min morfar! Inte vilken Morfar som helst heller! Utan just världens bästa Morfar!
Mormor är oxå världsbäst men Morfar och jag hade något väldigt speciellt... <3


************************************************************************************


JAG FÅR VISST PLATS!


Stella försöker klä på sin trötta bebis pyjamas.
Men vänta nu... Mollanbollan tar sej friheter!



Vadå Molly får inte ligga där i???
Ser inte du att det är en BEBIS!?!


Nallemys!

Ja... Ruggugglan verkar vara ett minne blott!
Vår mysiga tjej är tillbaka!
(finally)

GODNATT!


Ja, nu var det visst ingen svinis...

Det var en halsfluss... =P
Vi övriga hoppas dock på att slippa bli smittade iaf!
 
I söndags var vi på kalas hos mormors Benke som fyllde år. Där bjöds på storfavoriten smörgåstårta och mormors äppelkaka med vaniljvisp! Stella alias "fröken fika" njöt som aldrig förr! Dessutom hade hon klätt upp sej i en vacker kalasklänning så dagen var toppen i dubbel bemärkelse!

Tjusiga tjejen!


Mormor blir uppäten av Nikki!


Stella myser med Benkes barnbarn Sofia!


Stella matar mormor med ???


Jamie kom hem igår! Mammas guldkille!
Någon gång ska jag filma själva "hemkomsten"!
 Det är så himla gulligt! Stella blir så glad att man kan tro att hon vunnit på lotto! Å Jamie han njuter av uppmärksamhet, pussar och kramar! Han sjunger och spexar för sin lillasyster som ser storögt på honom! 
MINA FINA BARN!

Stella har börjat leka lekar där hon tar hand om dockor och gosedjur eller lillasyster... Hon bäddar ner dom, pussar, kramar och bär runt...
Här kollar hon om syrran är sjuk!


Idag ska jag hämta ut Stellas nya jacka!
Den kommer att passa perfekt till hennes nya snygga kavatstövlar!!
Nu ska jag ut å jogga!
Tjoho!







Välkommen svininfluensan!

Japp! Stefan är ser ut som om han dött och sedan återuppstått igen!
Närmare 40 graders feber, frossa, ont i halsen, lederna och klenare än en vandrande pinne.
Det är väl bara att räkna med att vi alla kommer att få den. Jamie skulle kommit hem i morgon men han stannar nog hos sin pappa ett par dagar extra i hopp om att slippa undan. Jag ska fixa tid för vaccination i morgon. Varför jag inte gjort det tidigare är för att jag ALLTID tänker
"det händer inte oss"...
Dessutom har jag varit lite skeptisk ang. vaccinering... Ska man eller ska man inte?
Det har ju varit så mkt snack fram och tillbaka och jag inte hängt med i dessa diskussioner men vi alla är ju friska sunda personer och borde väl överleva den "årliga flunsan" som vi gjort alla andra år... Eller?

Nu ska jag mysa ner mej i soffan!
Hej hopp!


RSS 2.0