Näe, nu lägger jag ner...

skrivandet tills vi är lite friskare. Vi misstänker att Stella är på G att få ögoninflamation oxå. Å jag har ont i halsen. Återkommer när det finns något roligare att skriva om!

Kram T 


Ögoninflamation

Ja, Nikki har ögininflamation. Förskolan ringde till jobbet igår em för att hon var hängig och det var bara att gå å hämta. Jag tyckte att hon var piggare i förmiddags men ögonen började kladda först efter hon sovit middag.
Det har gått på fsk. i typ en vecka så det var kanske inte så oväntat.
Jag har börjat "acceptera" läget. Det kommer att bli en del vab nu när terminen precis börjat. Jag har tre barn och det är så här det ser ut för i princip alla andra småbarnsföräldrar. En klok kvinna sa till mej " Alla småbarnsföräldrar har ständigt dåligt samvete, antingen för sina barn eller sina kollegor."
Det suger. Men det kommer inte att vara så här i all evighet, det är en övergångsperiod.
Nu ska jag natta mina barn som är uppe på övertid. Sen ska jag och min syster äta kakor med mjölk och titta på något mysigt på tv!


Ta hand om er!
Kram


Jag har precis avslutat...

ett samtal med käraste svärmor... Hon är så fin! Alla skulle ha en som hon! Som om det inte vore nog med att hon är fantastisk på alla sätt och vis så har hon en man som är det vänligaste och omtänksammaste man kan tänka sej! Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har dessa två människor i mitt liv!


Fina, fina ni!







Kram T


Tokiga familjen!

Hela förmiddagen slappade vi. Jamie var på kalas och vi andra kom inte för oss att göra någonting för ens vi tillslut åkte på en liten shoppingtur. Vi köpte en ny matta då den förra omkom i en av Stellas magsjukor, en mysig filt till höstkvällar i soffan och några nya prydnadskuddar till vår säng! Man mår så bra i själen när man shoppat! Ännu bättre när det blir fint hemma! Vi väntar fortfarande på vår nya tvbänk då det var något problem med leveransen till butiken. Men snart så!

Dessa bilder är från igår. Men jag vill ha med dom här för att tjejerna är så fina!

Tjejerna roade sej med att jaga varandra runt, runt, runt!


Nikki är inte lika snabb ännu men det dröjer inte länge innan Stella får passa sin rygg =)

Just det! Jag glömde berätta! Vi körde ett practical joke med Stella!
Vi sa att vi hittat en bajskorv på köksbordet! Hon trodde oss inte medan vi dolde den hemliga bajskorven i handen med sen visade vi!

Hon var väldigt nyfiken till en början!


Men hon ville inte ha den nära.


Vi la den på bordet vilket Stella tyckte var ganska äckligt!


Vi sköt den närmre...


Å närmre...


Men där var gränsen nådd! Det som till en början var roligt gjorde Stella upprörd.
Stackars unge med så elaka föräldrar.


Men då tröstade pappa Stisse och visade att det bara var den roliga skojbajskorven från Jamies rum!


Då vart det hela ganska roligt igen!


När vi hämtat upp Jamie efter kalaset åkte vi till Mc donnalds. Härliga söndagsmiddag... Eller? Varken Stefan eller jag kände för att laga mat så så fick det bli! Barnen lekte i lekrummet och allas humör var plötsligt på topp igen! Det tog bara hela dagen att få igång oss idag =)
Väl hemma igen fick Jamie läsa läxan för hela familjen. Idag flöt det på som aldrig förr! Han imponerade på oss alla! Grymt Jamie!! Övning ger färdighet! 


Duktiga, DUKTIGA Jamie!


Alla lyssnar och berömmer!


 Sen stoppade vi tjejerna i badet och där ville de stanna i en evighet! När dom var skrynklliga som russin gjorde vi iordning dom för natten och sen bums i säng. Efter det kommer dagens absoluta höjdpunkt! Stisse, Jamie och jag hade en duschtävling! Vi vart inspererade av det senaste programmet av Berg flyttar in. Det där Gunde och Carina tävlar om vem som kan klä av sej, duscha och klä på sej på kortast tid! Detta rekommenderas inte att göra om man inte som vi, redan duschat samma dag. För det är lite si och så med noggranheten =)

Först körde vi lite pepping och hejar-ramsor för att tagga till!

Jamie var först ut och taggad som tusan!


Japp här är vi!
3 galningar!


Det går undan må ni tro!


Heja Heja! Påklädning!
Eftersom det var sängen som var nästa anhalt var det bara underkläderna som skulle på.
Ni ser hur noggrant och fint han torkat sej va? Haha!


Tjohoo! En lycklig Jamie klarade det på 2minuter och 23 sekunder!


Sen var det min tur!
Stisse SKREK -Ingen tid för mysdusch nu Tina!! Jamie hejade på som en galning!
Jag klarade det på 1 minut och 44 sekunder!


Här ser ni en som var taggad till tusen!
(Sen är han nog den största vinnarskallen och den sämsta förloraren i familjen oxå)


Jamie tyckte att Stisse var sjukt rolig när han ångade på i 180!

 
Det löddras in samtidigt som det sköljs ur. Otroligt effektivt!


Det stänkte vatten och lödder överallt!
Min klänning som hängde på tork är mer blöt än när jag precis tog den ur maskinen.
Men vad gör det? Är det tävling så är det tävling!


Jamie var tvungen att söka skydd!


Stolt vinnare den här gången blev Stisse på 1 minut och 16 sekunder!
Men vi ska ta revanch! Söndag om två veckor Stisse! Då ligger du risigt till!

Guuuud så roligt vi hade! Jamie vill göra detta till en rutin i vardagen! Vi sträckte oss till att göra det en gång i veckan. =)

Idag blev det massor skrivet och mängder av bilder!
Jag älskar min familj!


Kram T


Ännu tröttare...

Jag kom i säng sent igår trots att det inte var tänkt så. Varför gör man så mot sej själv? VARFÖR sitter man uppe halva natten när man egentligen behöver sömn!? Asdumt! När Nikki vaknade undrade jag varför hon stod upp i sängen och joddlade mitt i natten. När jag tittade på klockan och insåg att den var över 07 så var det bara att göra som alla andra mornar. Kliva upp! Det var jobbig men väl på fötter dukade jag fram en sån där härlig frukost, där inget saknas men det var mer eller mindre kaos hela frukosten. Ingen kunde sitta still och det gnälldes åt höger och vänster... Ingen är på topp idag kan jag säga.. Snorigt är det oxå! Men det lär det väl vara tills att våren är här... Mysigt... NOT!

Snart ska Jamie på kalas, då ska vi fixa lite här hemma och efter det ska vi till Mia & Leffe. Det ser jag fram emot! Mia ska laga en (för mej) ny kycklingrätt som är väl omtalad av Stisse! Återkommer med resultatet! =)

Kram T


Trött...

När Jamie kom hem vart han besviken över att han inte följt med till Bosse... Stisse och Stella hade inte kommit hem ännu och Jamie påstod att han inte hade förstått att dom skulle vara kvar så länge. Men men, straxt efter den besvikelsen kom dom iaf hem och då glömdes det bort på studs.  Jamie berättade att dom hade fått en gädda vilket han var väldigt stolt över. Men påpekade att det bara var EN ENDA... Han är inne i en period där inget riktigt är tillräckligt. Ena stunden är han nöjd och till och med överlycklig för att i nästa stund vara missnöjd över det val han gjort eller det han fått. Som idag när han själv valde att åka med sin pappa väl medveten om att han skulle missa besöket hos farfar Bosse. Vi har pratat en del om att han faktiskt inte kan vara med på allt. I och med att han bor varannan vecka är det omöjligt. Vi planerar självklart in de större händelserna på dagar då han är hemma och vi har sagt  att hans pappa säkert gör samma sak. Vilket innebär att han får vara med på dom roligaste och viktigaste  sakerna vart han än befinner sej. Men vi slutar ju inte leva. Det fungerar inte. Tids nog förstår han nog. Men för tillfället är det inte helt lätt för honom. Gullungen!

Stisse och Jamie gjorde lite läsläxa uppe i Jamies säng idag. Innan han skulle sova. Det är inte den ultimata tiden för läxläsning, jag vet. Men det vart gjort iaf. Han blir bättre och bättre! Han är en kämpe.


Tack Liza för den fina komplimangen! Glad att du gillar att läsa min blogg! Jag håller helt och hållet med dej ang barnen och Stisse! Dom är fina!


Trots att jag fick sovmorgon och bara har tagit det lugnt idag så känner jag mej trött.
Jag ska titta på en film nu och dricka en kopp te.
Förlåt Therese... Jag orkade inte med en utgång idag... Vi får planera in det snart!


Kram T


Idag är vi spridda!

Morgonen började tidigt för vissa. Jamie skulle på hockeyträning så Stisse, Nikki och Jamie var uppe vid 06 för att äta frukost. Jamie ville att hans pappa skulle ta honom på hockeyn idag och som tur var gick det att uppfylla! 
Själv fick jag en välbehövd sovmorgon! Jag sov ända till 09! Stella med för den delen! Hon är en sån tröttmössa! Hon somnade 18.45 igår kväll och sov ända till 09!
Efter Jamie hade varit på hockeyn ringde han och frågade om han fick åka och fiska med sin pappa vilket givetvis var okej! Stisse och Stella åkte till farfar Bosse och fikade lite medan jag och Nikki stannade hemma. Nikki är lite piggare idag men det är onödigt att hon tar ut sej när hon inte är 100 än. 

När Nikki la sej för att sova middag tänkte jag sova en stund jag med. Jag vaknade nämligen med lite huvudvärk. Jag låg och snurrade en stund tills jag insåg att jag inte skulle somna. Massor av bra tankar och ideér flög genom huvudet! Jag har kommit på vad det blir för barnkalas för Jamie i år! Jag har självklart lyssnat på Jamies önskan om pyjamasparty.. Men det blir inte ett vanligt pyjamasparty... Håller planerna lite hemliga ett tag. Roligt kommer det att bli iaf! Tjohoo!

Nu kommer Jamie!

Kram T


Jag som skulle vila...

Fick en energikick och började tvätta fönster istället. Det var Stisses jobb egentligen men jag har ju varit hemma med Nikki så något måste man väl åstakomma iaf...
 
Stella ville inte riktigt gå till förskolan idag. Hon var trött. När jag hade hämtat kläder till henne låg hon fortfarande och snuttade på sin flaska i soffan. Jag ber henne snällt -"Stella kan du sätta dej upp lite så jag får hjälpa dej med kläderna?" Hon sätter sej upp med en uppnosig min och svarar "Inte nu mamma, du får vänta! Ser du inte att jag dricker min nenne nu??" Både jag och Jamie hade svårt att hålla oss för skratt! Hon är så stor!

När jag hade lämnat de två äldsta barnen gick jag och Nikki hem. Vi tog det lugnt och hon var ganska pipig hela fm. En av läkarna jag pratat med under dagen sa att hon skulle få lite hostmedicin och att det var bra om hon rörde på sej lite, så att slemmet skulle "flytta på sej" innan natten. Så efter hon hade sovit middag tog vi en promenad i hamnen. Vilket härligt väder det var!!! Sol och varmt! Vi gick längs vattnet och Nikki var överlycklig! Hon älskar vatten och båtar så hon stannade hela tiden. Tittade och skrek DÄR! Tyvärr orkade hon bara typ 10 minuter sen grät hon ända tills Stisse kom och hämtade upp oss för att åka till affären. Pluttis!

Idag blev det tacos till middag! Alla åt som hemlösa! Stella upprepade hela tiden -DET HÄR ÄR GOTT! DET HÄR ÄR GOTT! Det kändes härligt eftersom hon knappt har ätit den senaste veckan... Efter middagen blev det lite mys för tjejerna som går och lägger sej tidigt. Dom fick en liten skål med mys och tittade på bolibompa! Vi byggde en liten koja och dom fnissade och busade där inne. Under tiden hjälpte Stisse Jamie med lite matteläxa. Det gick jätte bra! Dom har börjat med klockan och Jamie kunde mycket mer än vi trodde! Heja dej Jamie!

Vi nattade tjejerna straxt innan sju idag. Dom båda var helt slut. Efter det tände vi massor av ljus, dukade fram allt godis och satte på filmen NARNIA. Den är sjukt bra! I love it! Jamie älskar den oxå! Det har varit en supermysg kväll! Vi hoppas på att lilla Nicole får sova gott i natt och mår bättre i morgon...



Det vart plötsligt väldigt tyst bakom min rygg och när jag vänder mej om hittar jag Nikki så här.
Hon är vår lilla galning!


Svart är Stellas nya favoritfärg...


Gullefjun!


Med raska steg är Stella på väg hema från fsk.


En midre pigg tjej... Eller två förresten...




Hm....


Söta vänsterhänta tjej...


Spiderbaby!


Liten vandring i hamnen.


DÄR!


Kikar lite...


Matteläxa!


Fina Jamie!


Trots middag kvar runt munnen och en färsk bula i pannan är hon söt som socker!


Här har kojan krachat! Det gör inget, vi brottas! sa stella!


Å pussas! =)


Ja det var väl allt för idag...
Lite få bilder på Jamie tyvärr. Han vill inte alltid vara med bild och det måste ju respekteras.

Ta hand om er!
Kram T


Andningsuppehåll...

är tydligen vanligare än man tror. Det har vi fått veta nu. Nikki hade andningsuppehåll i närmare tio sekunder vid ett 20 tal tillfällen i natt. Fasen va obehagligt det var! Vi har rådgjort med 4 olika och alla säger i princip samma sak. För att göra en väldigt lång historia kort så säger dom 1) Att väldigt många barn har korta andningsunppehåll när dom sover vilket upptäcks först när barnet är riktigt förkylt och snarkar och plötsligt slutar med det. 2) Lägg henne högt, ge hostmedicin och nässpray och problemet kommer antagligen att försvinna. Dessutom är 10 sekunder ingen tid enligt dom som vet... Men jag kan säga att 10 sekunder är VÄLDIGT lång tid för den som ligger brevid och räknar dom!
Idag har hon varit lite tröttare än vanligt och är fortfarande tokförkyld men hon verkar inte må sämre än igår. Jag ska sova middag med henne sen tror jag. Annars somnar man väl samtidigt med barnen ikväll. Det vill jag ju inte! Det är ju fredagsmys! Vi ska äta god middag och sen se Narnia och äta snarr med bästa Jamie! Det kan inte bli bättre!

Förresten! Vad är odsen att få två vänsterhänta barn? Stella är ju vänsterhänt och Nikki verkar oxå bli det!


Kram T


Vab...

Åter igen...
Lilla Nicole är sjuk. Ont i halsen och fökyld. Det är väl bara att vänja sej är jag rädd. Med tre underbara ungar, precis i början av terminen kan det inte bli så mkt annat.

I morse gick vi och lämnade Jamie som var väldigt spänd över bondgårdsbesöket med klassen och sen lämnade vi av Stella som var lycklig över att hon skulle få gå till SIN föskola trots att Nikki var sjuk! Det är så härligt att hon trivs så bra redan! Nikki trivs oxå. Hon vart lite ledsen när vi gick därifrån och hon insåg att hon inte skulle få vara kvar. Men hemma har hon bara tittat på Lotta på bråkmakargatan och tagit det lugnt. När klockan började närma sej 11 gick hon till sin säng och visade tydligt att det var dags att sova en stund. Det märks att hon inte är på topp.

I eftermiddag ska min mamma komma på besök. Det var länge sen. Mysigt!
Nu ska jag passa på att vila lite.

Ta hand om er!
Kram T


Tjolahopp!

Tack snälla Sofie för den fina kommentaren. Den värmde! <--- Sofie är en av mina fantastiska kollegor!
Som jag sa det tidigare inlägget känns det inte så kul att behöva vara hemma från jobbet direkt efter jag haft 2 veckors föräldraledighet... Jag trivs så himla bra och jag vill verkligen jobba. Men precis som Sofie skrev, familjen går först. Det vet jag.
Men det värmer alltid att höra det av andra. Jag är glad och väldigt tacksam för mina fina jobbarkompisar! Jag har faktiskt aldrig haft ett jobb där jag kännt mej hemma redan efter någon vecka. Jag har heller inte haft ett jobb där alla är så positiva, glada och omtänksamma! Min syster var där och extrajobbade lite och hon upplevde det precis på samma sätt!

Vilken härlig dag det har varit! Mestadels har jag njutit av det från insidan av vårt hem dock. Men men, man kan inte få allt! Jamie är pigg som en en mört men har ju sin svinkoppa kvar. Det är tydligen väldigt smittsamt så vi kan inte hänga med andra, men han mår faktiskt helt okej. I morgon ska vi till VC och lämna hans morgonurin så att vi får ett riktigt svar på varför det var som det var med urinen sist och om det är kvar. Om vi har tur, får vi ett riktigt svar vill säga.

 Idag var Stisse och köpte och monterade ihop vårat nya vardagsrumsbord!
I LÖÖÖV IT! Vitt, vitt, vitt!
Snart har vi bytt ut alla möbler i vardagsrummet! 
När jag frågade vart vi skulle göra av det gamla bordet kom Stisse med den briljanta idén att Jamie skulle får gå lös på det! Ut med bord och unge på balkongen och fram med snickarlådan. Här skulle pangas lite! Trodde jag... Det vart en massaker! Jamie blir som förbytt när han får gå lös på det här sättet! Helt galen! När jag tänker efter kanske jag oxå skulle gilla det... Lite ilska har väl alla inneboende? Att bli av med den kan väl aldrig vara fel? =P



Här ryker bordsbenen! Ser ni att dom fnissar åt något? Fint...


Bank, bank..


Fina dom är, mina killar!


Här någonstans tog bank, bank slut och blev till en massaker istället...


Stisse var rädd om sina fingertoppar som var på "fel sida" av bordet...



För att säga något om tjejerna kan jag ju meddela att dom är tokförkylda. Främst Nicole. Hon tappar rösten av och till och näsan hennes är lika röd som rudolfs (inte riktigt men snart om den inte slutar rinna). Vi äter grönsaker och frukt i massor och hoppas på det bästa! OM dom blir sjuka har jag pratat med min syster. Hon kanske kan ta dom en dag eller två iaf. Hur är reglerna på försäkringskassan? Kan hon vabba för mina barn? Det vore bra! Någon som vet?


Nikkis nya grej. Hon ska få saker gjorda med fötterna...


En förkyld liten tjej åker båt i min nya fina korg!


Nöjd är hon oxå! (obs Stella i soffan=)


Nä, nu ska jag faktiskt sova...
Ta hand om er!


Jag tänker inte skriva något om valet...

För det kan ni läsa om överallt.
Igår var vi ute och plockade svamp. Det var jätte mysigt! Varken jag eller Stisse är några svampplockare men gud va bra det gick! Vi hittade massor och tjejerna var sååå duktiga! I två timmar gick vi runt i skogen och ingen av dom gnällde en endaste gång! Världens bästa tjejer!

I dag kommer Jamie hem från sin pappa! Äntligen! Vi har längtat!
Med sej har han halsfluss, svinkoppor och blod i urinen. Mindre roligt... Inte roligt alls faktiskt! 
Jag lär inte vara så poppis på jobbet efter den här perioden. Först två veckors föräldraledighet för att skola in tjejerna, sen vab för stackars Jamie som har ådragit sej hela sjukdomsregistret. Jag vågar knappt tänka på hur det blir med tjejerna och alla förskolebakterier!
Vi ska äta så mkt grönsaker att inte en enda bakterie vågar bita oss! Tror ni att det fungerar? ...Tveksam...
Nu har jag inte tid längre! Dags att väcka Stella!

Kram T


Hej!

När jag loggade in här vart jag glatt överraskad! En kommenar från kiCki som berättade att det går att skicka tillbaka endast EN film i lovefilm kuväret! Det gillas! Tack Kicki!

Resultatet efter natten med nya pampers activ fit var oklanderligt. Den höll torrt och passformen var helt okej även dagen efter. Men det känns som om att alla pampers produkter är tiopoängare...


Fylld till bredden men den sitter där den ska.


Som ni ser är den även tunnare än pampers easy up.


Nu ska vi ut i skogen en sväng!
Vi hörs senare!


Sötisar!


VISST

ÄR

DOM

SÖTA!!


Efter fredagsbadet fick Nikki agera blöjmodell!


Den är verkligen supertunn!


Nikki verkar nöjd iaf!
Resultatet kommer inte förens i morgon...


Kram T


I dag är det FREEEDAGSMYYYS!

Lämningen i morse gick jätte bra! Stella var väldigt angelägen att lämna över den goda bullängd vi hade köpt med oss till fröknarna, som tack för två fantastiska inskolningsveckor! Efter det vinkade dom glatt till oss och gick in med sin fröken som hade gitarren i högsta hugg. Jag tror att både Stella och Nikki älskar samlingen! 
Dom älskar ju att sjunga! 
Efter det åkte Stisse och jag till kommunhuset och röstade. Phu, då var det gjort. Lite ågestladdat tycker jag... Jag har försökt läsa lite om varje parti men jag vet inte... Det är för stort. För mycket...
Sen åkte vi till gymmet igen. Stisse tränade och jag solade. Har redan fått lite färg tycker jag!
Sen for vi hem och la oss på soffan. Vi tittade på en av de filmer vi hyrde igår. Last song. Fasen va bra den var!!! Jag grät floder! Se den!
Vi hämtade tjejerna på förskolan straxt innan 15. Nicole fick en känslostorm när hon såg oss. Tårarna sprutade! Men det gick snabbt över. Flickorna visade sina vackra fönstermålningar som dom hade gjort. Fina solrosor gjorda av handavtryck. Dom var såå stolta över sina fina konstverk! Jag ska försöka ta kort på dom nästa vecka! 

Och nu till en annan sak. Jag är ju en Buzzador och har blivit ombedd att vara med i ytterligare en marknadsundersökning.
En undersökning för Pampers. Jag har mottagit en förpackning med nya pampers Active fit, samt 6 st varuprovs förpackningar som jag ska dela ut till föräldrar som har barn som använder storlek 4. Lämna en komentar om kan tänka dej att ta emot och pröva nya pampers activ fit. Det nya med blöjan är att den är 20% tunnare för bättre comfort och att dom bytt materialet i blöjan som nu kan absorbera över 25 gånger sin egen vikt! Amazing!
Här hemma använder vi bara easy up så detta blir nytt för oss! Jag ska börja med att låta Nicole pröva den i natt!

Här är lådan från buzzador/pampers!

Vi har precis avslutat en fantastisk måltid! Kött, pommes, sås, haloumi och grönsaker! Det var gott!
Ikväll ska flickorna gå och lägga sej vid 19. Som alltid. Stella får ibland vara med på fredagsmyset men efter 2 inskolningsveckor med massor av nya intryck behöver hon sin sömn. Hon har dessutom vandrat lite på nätterna sem hon började på förskolan. Hon är inte ledsen men hon går mellan vår säng och sin egen. Hon vill helst sova i sin säng med stängd dörr men när hon vaknar går hon över till oss och lägger sej. Efter en stund går hon oftast tillbaka igen. Det lustiga är att hon ALLTID stänger dörrarna efter sej. Både på dit och tillbaka vägen. Hon har en liten "hang up" när det kommer till dörrar. Alla sorters dörrar. Står en skåpslucka på glänt ropar hon "pappa, stäng dörren!" och när vi varit iväg någonstans och kommer hem börjar hon med en runda och stänger all rumsdörrar. Jag vet inte vad det beror på. Någon som har en idé?

Nä, nu är det dags att mysa innan flickorna ska sova!
Men om det är någon som kan tänka sej att hjälpa mej med pampers undersökningen så hör av dej så får du en provförpackning! MEN då vill jag gärna ha ett par ord om vad du tyckte om produkten!

Hoppas att ni alla får en trevlig fredagkväll!
Kram T





Nu är dom hemma!


Magnettavlan var spännande!


Nikki försöker bryta isär en bit...
Det gick sådär..


Då försökte hon äta upp den istället!


Stella älskar pyssel!


Allt för nu!
Kram T


Det är jobbigt att ha inskolning =P


=)



Det går så bra för tjejerna! Nikki kändes mera säker vid lämningen och Stella praktiskt taget skickade ut oss i från förskolan nu på morgonen!
Däremot märker vi att dom bearbetar sina känslor genom andra saker. Te.x att Stella leker lekar med sina dockor och gör ett avsked och sen kommer tillbaka och utbrister "Heeej! vad gör du? Jag har längtat efter dej!" Vid frukosten i morse bröt hon ihop flera gånger för att vi inte köpt hem den turkiska yoghurten hon ville ha. "Jag vill ha turkisk..." sa hon och tårarna sprutade... Sen åt hon lite smörgås och smakade yoghurten, med smak av vanilj och sommarbär. När hon gjorde det kom hon på det igen! Tårar och "Jag vill ha tuuuurkisk..."
Nicole är mera klängig än vanligt men det är nog en kombination av inskolningen och att hon är väldigt trött på eftermiddagarna.
Efter vi lämnat tjejerna åkte vi till gymmet. Stisse gymmade och jag solade. Sen strosade jag runt i mölnvik medan Stisse solade och duschade. Jag gjorde ett par fynd, bla annat en magnettavla/whiteboard med magnetbrickor i olika former och whitboardpennor till barnen, tofflor till mina kalla fötter, goa tvålar och värmeljus! Sen åkte vi och hyrde film och köpte massa gott! Efter det har vi bara legat i soffan och myst! Snart är det dags att hämta tjejerna! Som vanligt har jag längtat och stirrat på klockan av och till och hoppats att det snart ska vara dags!


Ta hand om er!
Kram T


Glömde bilderna!


Fina Thea!


Nikki vill va me!


Min gulliga unge!


Fröken finemang!


Myyyys!



Tjing!


Tjingeling!

Lämningen gick toppen idag med! Man kan avläsa osäkerhet i Nikkis ögon precis när vi säger hejdå, men det kommer inga tårar och fröknarna säger att det går bra under dagen. Idag trodde jag att vi skulle hämta 13.30 men eftersom jag har minne som en guldfisk nu för tiden, ringde jag för att dubbelkolla. 14.30 var det! Då var vi hemma hos Therese och det betöd att vi kunde mysa med henne och hennes goa ungar en hel timme extra! När vi sen skulle åka för att hämta brudarna bestämde vi att Therese skulle komma hem till oss så att alla barnen fick leka en stund! När vi kom till förksolan satt dom och målade. Vilket är bland det bästa dom vet! Vi märker att tjejerna tycker att det är roilgt på förskolan och det känns sååå skönt! Det gör ju att det kommer att kännas lättare att gå till jobbet! Straxt efter att vi kom hem dök Therese, Adris och Thea upp! Stella vart jätte glad att se Adrian som var lite blygis till en början. Men sen lektes det för fullt! Med alla leksaker! Nikki var överförtjust! Adrian är en kille i hennes smak! Lika barn leka bäst! =D
Det var jätte mysigt att ha er här Therese! Vi måste spika minst varannan helg nu när jag har börjat jobba! Visst!?!

Nä nu ska jag mysa ner mej i soffan med en kopp te!

Kram T


Filmerna har kommit!

Dom från Lovefilm.se. Dom kom igår! Filmen var bra, men det visste vi ju redan! Vi hade redan sett ALIVE. (Den om flygkrashen där dom är tvugna att äta varandra) Stisse har precis läst båda böckern och ville se filmen igen. Vi har letat i flera videobutiker utan resultat, så jag vart jätte glad över att kunna överraska honom med den! Men ang. lovfilm.se... Man får ju två filmer i taget. Jag hyrde självklart en till oss och en till Jamie. Jag vart lite besviken över att det bara fanns ett kuvär att skicka tillbaka filmerna i. Vi är ju klara med våran och redo att skicka tillbaka den nu. Jamie är hos sin pappa tills på måndag och dessutom ser han gärna en bra film flera gånger. Vi får ju inte fler filmer för ens dom vi har är retunerade. Det borde vara två kuvär så man kan långlåna en film men samtidigt skicka fram och tillbaka den andra.

Nu ska vi åka hem till bästaste Therese en stund!


LYCKA TILL PÅ PROVET IDAG SOFIE! YOU CAN DO IT!

Kram T


Snart nattis!

Efter att ha städat, rensat ställen som behövde rensas på, damsugit, skurat, damtorkat, möblerat om, tvättat, hängt och vikt tvätt, bäddat rent i sängarna, bytt tassar på alla stolar och grovskurat barnens stolar är jag faktiskt lite trött.. Men fasen va skönt det känns! I morgon skall köket och badrummen skuras grundligt! Sen är det bara att tvätta fönster kvar Stisse!=P


Vi gick inte till parken efter jag hämtat tjejerna. Det blåste så förfärligt.
Stella bjöd in os på kaffekalas istället!


Natti!




Ps. Inte behöver du hämnas Sofie! Du är alltid vacker som en vårdag! Löööv you! Ds.


Nu är det snart dags

att hämta mina änglar! Jag längtar! Jag har längtat efter dom heeeela dagen! Men jag har fått lite gjort här hemma iaf! Det känns skönt! Men jag skulle vilja att Stisse fick tummen ur och tvättade fönstren. I morgon kanske??? Snälla?

Hur som helst, vädret är fantastiskt så jag ska nog gå till parken en stund när jag hämtat tjejerna. Om dom orkar förstås. Det är ju en omställning att börja på förskola. Tempot och ljudvolymen är ju lite annan än hemma...
Vi får se!

Njut av dagen gott folk! Snart är det kanske regn och rusk igen!
Kram T


Här sitter jag...

Känns jätte underligt! Tjejerna är lämnade på förskolan och jag funderar på vad jag ska hitta på...
Det blir nog städning som står på menyn idag. Inte allt för roligt met är ju inte ofta man har möjlighet till att städa utan att Nicole plockar fram det man precis plockat undan eller att Stella rycker ut sladden till damsugaren var 5e sekund! Nu överdrev jag. Det är Nikki som är städmarodören. Stella brukar faktiskt hjälpa till eller pyssla med något. Tills man tar fram moppen. Då ska hon BARA hämta något så man får tusen små söta fotavtryck på det våta golvet...
Jag vart väldigt imponerad av Stella igår föresten! Efter första inskolningsdagen (i måndags förra veckan) pratade vi lite om dagen som gått och då berättade jag i förbifarten vad hennes förskola hette. Sen har vi inte nämnt det något mer. Igår, alltså en vecka senare frågade jag om hon mindes, å hon sa namnet på förskolan som om det var det självklaraste i världen! Vilket minne! Jag kanske imponeras för att jag är hennes stolta mamma men jag tyckte iaf att det var häftigt! =)

Nä, nu ska jag ta tag i bitarna här hemma! Ha en fantastisk dag i höstsolen! Njut!
Kram T


Beställning..

Japp, jag har precis gjort en beställning! Namnlappar till kläder och saker från namnlappar.se. Beställningen skulle landa i min brevlåda inom ett dygn! Grymt!
Jag beställde både till tjejerna och till Jamie. Han är stor men har en tendens att glömma och tappa bort. Hade inte huvudet suttit fast, som vi brukar säga här hemma. Men på så sätt kanske, kanske något hittar tillbaka! =)

Tjejerna har haft en bra dag på förskolan. Nikki hade varit lite ledsen. Men inte otröstlig. Hellre en reaktion nu än om två månader. Kommer det nu, kommer hon över det och sen är det bra. Deras fröknar verkar supergoa så det känns okej att lämna hos dom. Jag intalar mej det iaf... Eller, fröknarna är goa men det känns väl aldrig helt okej att lämna sina juveler? 

Stisse vill gå på bio ikväll... Vad är sevärt nu för tiden?
Jag har inte varit på bio sen American gangster tror jag. Då väntade jag Stella och det var mest jobbigt att sitta still... Eller... Ska jag vara helt ärlig så somnade jag efter en kvart och när Stisse väckte mej hade jag ont i kroppen för att jag suttit i samma ställning så länge! 
I början, när jag och Stisse träffades hade vi en biodejt, då hade jag inte varit sen Men in Black! Varför jag såg den på bio kan man ju undra? Men den stora frågan är egentligen, hur kommer det sej att man inte går på bio oftare? Det är ju mysigt!
När man ändå håller på kanske man ska äta ute oxå... Vad säger du älskling?
Men Stisse, vem är barnvakt?


Vi hörs!
Kram T


Ps. Stisse påpekade att det heter vÄsterbottenspaj och inte vEsterbottenspaj... JAG VET!
Det är självklart, men ibland springer fingrarna över tangernterna fortare än hjärnan hänger med å då blir det så... Det är ju lästbart iaf =Ds


Toppen helg!

Helgen har varit kanon på alla sätt och vis! Vi har verkligen njutit av varandra och haft jätte roligt! Sofie sov hos oss en natt oxå! Vilket var uppskattat av oss alla. Hon är inte här fullt så mkt som hon varit tidigare så vi saknar henne massor! På morgonen när hon vaknade (lite senare än oss andra i familjen) kröp alla barnen ner hos henne och mös! Gullisar!

Mys med moster fi!


Stella och Nikki körde en tryckare till MJ´s -You are not alone...


Nikki tröttnade dock fortare än Stella som då försökte tvinga henne att dansa bara liiiite till!


Kolla va fina!
Tack för att du är den du är Jamie!

Jamie var såååå nöjd efter övernattning, mys och shopping med Mia & Leffe! Dom hade ätit kräftor och vesterbottenspaj. Fina Mia som kommer ihåg att det är Jamies favoritpaj! Sen hade dom hyrt filmer och ätit massa godis! När vi ringde och kollade hur det var med honom på kvällen lät han helt salig!
På morgonen åt dom frukost i vardagsrummet. Det är stort. Det gör vi aldrig hemma. Det tyckte han var lyxigt! Bake off bröd och hemmagjord varm choklad framför tvn! 
När dom shoppade fick han ett par Jeans och en T-shirt! Det var superfint! Gulle er! Sen var dom i leksaksaffären och köpte en fingerboard och ramp till! Gud så lycklig han var! Efter det gjorde han en sån där fin Jamie-grej... Han köpte en present till mej och Stisse! Vi fick en varsin liten blomma i supersöta krukor från miljögården. Hur söt får man vara! Bästa Jamie! Sen har vi ju varit fixat en grej som kommer att bli en julklapp till vissa... =)
Nyfikna Mia försökte få Jamie att försäga sej men IKKE! Han teg som muren! Bra Jamie!

Nu ska jag titta på Mamma Mia för 100ade gången! 

Ta hand om er! 
Kram T 


Va goa ni är!

Tack vare Mela, Cattis och Baggel vet vi att det var björk-skräp Jamie hade i ögat!
Tusen tack!
Kram T


Älskade Jamie!

Efter han hade gått och lagt sej idag så kom han upp och sa att han hade något i ögat. När jag tittade såg jag något svart. Vi trodde först att det var en fluga men efter mycket sköljande fick vi ut det som visade sej vara något skräp. Jag vet inte riktigt vad men vi fick ut det iaf...


Han var så modig! Här sköljer vi försiktigt.


Där är skräpet!


Visst ser det ut som en fluga? Någon som vet vad det är?

Efter vi fått ut skräpet ur lilla ögat behövdes lite tröst då han tyckte att det var lite läskigt och obehagligt. Skräpet var ganska hårt och vasst så jag förstår att det gjorde ont! Han satt en stund i Stisses knä. Sofie som hämtat honom i skolan tidigare idag hade fått äran att ta hand om en grej åt honom. Ett brev. Det var inte vilket brev som helst utan ett KÄRLEKSBREV! När han satt där i knät så gav vi honom brevet vilket fick allt det onda att försvinna på studs! Han berättade för oss vad det stod så pratade vi om att vi oxå skrivit kärleksbrev när vi var små! Han älskar såna storys! Vi pratade om hur pirrigt det var när man skrev det, hur det kändes när man lämnade det och hur förväntansfull man faktiskt är när man väntar på att kanske få ett tillbaka. Vi berömde tjejen över hur modig hon var som vågade lämna det till honom. Han var pirrig och stolt över sitt brev! Gullunge! Han har blivit så stor! Ett KÄRLEKSBREV!


Kolla va lycklig han är! Goa unge!


Mina fina killar!


Sofie var med på fredagsmyset!


Knäppisar!


Vid 20.30 var det en övertrött kille vi bäddade om! (20.35 sov han som en stock! =)


20.40 fick vi bädda om Molly och Sofie...


Nu ska jag krypa ner i bingen jag med!
Ta hand om er!
Kram T



Ps. Johanna! Vart såg du oss? Varför kom du inte fram och hejade!? Jag hade så gärna velat se eran lilla Max! Er oxå för den delen! Kram Ds.


Hej hopp!

Vi är så stolta över våra barn! Jamie är en guldkille! Han är så artig och snäll att man blir varm i hjärtat! Han säger -Ja tack gärna! När han blir erbjuden något. Han tar snabbt upp sina systrar och frågar hur det gick när olyckan är framme. Han hjälper till att duka och plocka av bordet utan att man behöver be honom. Han plockar undan sina leksaker när han är klar med dom, vilket vi ett tag fick påminna honom om men nu bara gör han det.  Han står på sej när det är saker han vill och tycker att han har rätt till. Allt är saker som borde vara och är självklara, men jag blir ändå stolt och varm att han är en sån fin kille! Ödmjuk men stark. Precis som man ska vara.
Tjejerna har inskolning på förskolan och dom är så modiga båda två! Idag har dom varit där utan mej och Stisse i två timmar. Det gick superbra! När det var dags att säga hej då kramade vi dom och berättade att vi skulle gå en stund. Dom var helt okej med det och vinkade glatt! När vi kom tillbaka hade dom precis ätit och var mätta och belåtna. Stella som redan ätit klart och lämnat bordet kom springande och gav oss båda en kram! Hur mysigt som helst! Nicole som är lite mer matglad, satt kvar men hade precis avklarat sin lunch och ropade direkt -PAPPA! KOMMA! MAMMA! Det gör att man blir såååå varm och mjuk i hela kroppen! Det bästa av allt är att dom är mina barn! Mina... Kärlek!

I helgen har vi massor av planer. Jamie har tjatat om att sova hos Mia och Leffe hur länge som helst. Sist han sov där var 100 år sen! Nä, men 2 år sen iaf. Nu ska dom ha myskväll och han bestämt middagen. Det blir skaldjur såklart! =) Sen ska dom hyra film och köpa lite mys. Dagen efter ska Mia och Jamie gå på shoppingtur! Det ser han verkligen fram emot!! Han är ju galen i shopping! Det bästa är nog souvenirbutiker. Där det finns mycket småsaker. Prytlar och makapärer... Sånt gillar han!
Sen har vi en annan sak planerat oxå. Något jätte roligt! Fast det förblir hemligt ett tag. Det är ju jul snart...
Åh vad jag längtar!

Nu ska jag umgås med Stella medan Nikki och Stisse sover.
Nagelack står på menyn tydligen =S


Kram T


Jag har blivit en buzzador!

Mitt första uppdrag är att pröva LOVEFilm.se! Jag har precis lagt upp en filmlista och inom kort ska dessa filmer komma hem i brevlådan! Hur smidigt som helst! Dessutom hade dom en gammal film som Stisse letat efter länge!  Om du vill pröva 4 filmer gratis ska du klicka in på lovefilm.se och skriva in koden film09.
Gör det vettja!

Kram T


Idag har vi varit på förskolan!

Det var spännande! Den fröken vi fick träffa verkade jätte gullig! Tur...
Hon ska ju vara med våra underverk 5 dagar i veckan! Stella har pratat om sööskolan och fööken hela dagen! Nicole är och har varit lika glad som vanligt!



Med bestämda steg gick vi mot det okända...


En förväntansfull men lite nervös tjej.


Väl där släppte allt då dom såg... HANDVÄSKORNA!


Lite pyssel är alltid roligt!


Hej vad det går! Det gäller att vara kvick med syrran hack i häl!


Nu ska jag slösa värmeljus! För att det är så mysigt! Det börjar ju bli mörkt! Snart måste vi verkligen åka till Ikea! Om inte annat så för värmeljusens skull! =)

Kram T


Gott och blandat!

Jag har ju varit hemma med mina tjejer i ca 2,5 år nu. Det har varit den mest fantastiska tid i mitt liv! Många sa att vi var galna när vi berättade att vi väntade ytterligare ett barn när Stella var straxt över halvåret. MEN! (Jag tror att jag tala även för Stisse i den här frågan) Detta var ett av de bästa beslut vi någonsin tagit! Visst har det varit tufft tidvis. Ibland har jag funderat på hur många varma måltider jag egentligen fått i mej, eller om det verkligen är viktigt att ha samma färg på strumporna så länge båda är rena? Skämt åsido, ibland är det hektiskt men är det inte så i livet för alla oavsett vilken ålder man har på barnen? Ibland får städningen vänta, ibland får tvätthögen växa, ibland klaffar allt och ibland inget. Vi prioriterar saker som är viktiga för vår familj, det vi känner är hjärtefrågor för oss. Det som står högst upp på vår lista är självklart FAMILJEN.
Att alla vi mår bra. Det är viktigast. 
Snart börjar tjejerna på förskolan och verkligheten hinner ikapp oss. Den tid där en av oss var hemma och skötte "marktjänsten" är snart förbi. Den tid då någon av oss föräldrar alltid fanns tillhands för våra barn 24h om dygnet är snart utbytt mot timmar tillsammans med fröknar och kompisar. Det kommer att bli en fantastisk, rolig och omvälvande tid för tjejerna. Jamie kommer att få njuta av sina fröknar och vänner på fritids lite mer än han gjort tidigare. Alla 3 kommer att ha roligt, utvecklas, lära sej massvis med spännande saker. Antagligen kommer jag och Stisse tycka att det är vansinnigt mkt jobbigare än dom. Det är en sorg att inte alltid få vara den som tröstar, få blåsa där det gör ont och att missa så många härliga skratt tillsammans med våra ungar! Det är livets gång. Det är ju så här det går till. Vi har inte möjlighet att vara hemma jämt. Jag vet ju hur viktigt det är att lära sej vara i grupp och hur mkt dom kommer att växa som människor och individer utav sin vistelse på förskola/skola. Jag kan bara inte hjälpa det. Jag vill vara med mina barn alltid och jämt.
Jag vet, det är ego... Jag är ego!
Den tid som varit har varit den lyxigaste och bästa i mitt liv! Jag har fått så mycket tid med alla mina 3 barn!
Mina fina tre!





Veckan som varit har jag varit krasslig så vi har tagit det lugnt. 
Här kommer lite bilder på det!


När mamman har gått till jobbet sitter ungarna på bordet!



 PUSS!



Ville du ha en puss sa du?



Fina hästarna!



Nikki tyckte att det var sååå mysigt att klappa!



Här är vi!



Titta vad jag har hittat! Sten nr 345000, till vår fina samling!



Gå vart ni vill, jag drar iaf hitåt!



Ett visset träd..



Sist'en över ängen är en rutten fisk!
(Nikki förlorade)


Fast det gilldes inte för Stella fuskade!


Hon påstod att hon flög över mållinjen...



Finisar!



Kärlek!



Stella hittade svamp!



Nikki hittade en pinne!



Vad detta är för svamp behöver ingen förklara men...



Vad är det här för en???? Någon som vet?


Detta var allt för den här gången!
Kram T


RSS 2.0