Nikkis första feberfria dag!

Hon har varit glad som en lärka! Båda två föresten! Wiee va härligt! Däremot vaknade Stisse med världens huvudvärk och feber. Vad är det egentligen? Jag har hört flera den senaste tiden som klagat över just huvudvärk och feber. Efter lite piller var han iaf lite piggare och bestämde sej för att följa med oss på promenad iaf! Toppen tyckte jag! Vi gick till en förskola i närheten och lånade deras gård lite. Flickorna hade sååå kul! Dom nöjde sej aldrig! Tillslut bestämde vi oss för att gå förbi Dellan och köpa med oss lite fikabröd. Mina systrar skulle ju komma på besök! Två bullängder och ett gott bröd senare mötte vi upp Sandra och Solo och gick hem och fikade! Sofie kom en liten stund senare! Stisse stackarn låg i fosterställning i soffan å sov hela deras besök... Det gör han fortfarande för den delen.. Från 12 till nu har han legat där, stackarn...
Sandra tog med sej Molly när hon åkte hem. Hon kommer att få det både roligt och mysigt hos moster! =)

I morgon kommer Jamie hem! Som jag har längtat! Min gullunge! 
 
Här kommer lite bilder från dagen!


När Stella själv får välja!
Stella har tagit fram kläder ur garderoben och klätt sej helt utan hjälp idag! Heja dej!
Här kör hon lite spontandans!


STUDSMATTA!!


Sjukis-pappan och lilla Kollen!


Detta var urkul!


=)


Rida, rida ranka, hästen heter Blanka...


Sötnöt!


Visar upp sina talanger för Bella...


Tokiga pappa!


Det krävs så lite för att imponera så mycket =)


Sen var det Stellas tur!


Hon vänder sej för att försäkra sej om att att jag VERKLIGEN ser hur duktig hon är!
Jag ropar och stojar. HEJA DEJ STELLA! ÅH, VA BRA DU ÄR!


Nikki märker inte av stohejet. Hon har full fokus på sin pall-paj!


Stisse skojar med Stella


Hon vart lite orolig så Stisse fick förklara att det var helt okej, eller till och med roligt!


Kollen bara gräver och gräver...


Stella samlade mod och prövade!


Det var vingligt men ROLIGT!


Tjooo!


Sen vart det trädklättring!


Alla tyckte inte att det var lika roligt...


Nikki var förtjust i fågelhuset!


Finisar!


Såååå fina!


Fågelhuset!


Fruktstund!


Här var det halt! Spännande!


Puss!


Nikki hittade en fin kvist med massor av blad!
Stisse vill gärna låna kvisten lite...


Det fick han!
Nikki tittar storögt på sin fina pappa när han kastar kvisten högt, högt upp i luften!


Men va hände!?! 
Tokiga pappa glömde att ta emot kvisten och fick den i huvudet!



 Det här hemska fick vi se på vägen hem!
Till Stella och Nikki sa vi att fåglarna haft en hård natt och var lite trötta...
Det köpte dom. Men enbart för att jag höll i en gigantisk bullpåse.
Stackars fåglar!



Det var nog allt för idag!
Nu ska jag krypa ner i soffan och se en film! Mys!
Va roligt det är med kameran! Såååå glad att jag hittade laddaren!

Kram T


Jag har hittat den!


Detta är en gammal bild som låg på kameran när batteriet tog slut...
Dom skruvar ihop toapallen tillsammans. Jamie hade ett stort tålamod med sin lillasyster som tog ungefär hundra år på sej att skruva ett varv.
Stella ser upp till sin coola storebror!


Vattenlek är BLÖTT!
Kolla hennes kläder!

Vi har rensat kläder som vi ska sälja på tradera!
Stella är ingen vidare affärskvinna... Hon vill behålla ALLT! =)


Promenad och ankmatning på kvällskvisten!


Liten hungrig svan!


Entusiastisk ankmatare!


Blek och osminkad men... söt ändå enligt Stisse!
(Kamerablixten gör mej extra blek =P)


Triss i damer!





En febrig Nicole


En till synes pigg Estelle!


Molly å jag!


På hemvägen köpte vi med oss pizza!
(Till Stisses stora förtjusning!)



Han blev... glad...


Eh... ja... väldigt... glad...

Hm...
Efter denna bild säger Stisse -Nu älskling! Nu har du bra blogg material!
Hahaha! Toppen darling! Tur att du fixade det!


Stella som var så pigg och glad vid ankmatningen hade sin premiär för "sovning vid middagsbordet" idag!



Detta har ALDRIG inträffat förut!
Trots att Stellas feber är borta är hon nog inte riktigt fit for fight.


Lite slagsida...


Så himla trött och så himla sööööt!


Det var allt för idag!
Ta hand om er!
KramT


Idag rensar jag flickornas garderob!

Det var inte så länge sen jag gjorde det men dom växer ju så att man nästan kan se det med blotta ögat! Känner mej kreativ idag. Eller rastlös kanske är ett bättre ord! Jag vill göra något...

Nu tittar solen fram! Va härligt! När Nikki vaknar blir det en promenad!!!

Kram T


Filmkväll!

Japp! Åh så mysigt det ska bli! Soffan, filten, smågodis, cola och colasnören! Ammmm!
Fredagsmys! Bara en sak saknas! JAMIE!

Kram T


Svar på en fråga...

Ja, för tillfället är det jag som vabbar. Stisse har provanställning på sitt nya jobb och därav faller det sej naturligt att jag gör det. Detta är inte helt utan ångest, jag känner ju att jag missar massor på jobbet och Stisse känner att han missar massa tid med flickorna. Men så är det just nu. I framtiden kommer vi dela det på hälften så gott det går.

I morse tog jag och flickorna en kvick prommis till konsum. Jag köpte lite yoghurt för att försöka truga i dom något jag vet att dom gillar. Deras matlust är inte på topp. Gick förbi dellan och köpte med mej lite fikabröd oxå. Allt för att få i dom något. Men inte ens det gick. Dagen har mestadels bestått av pip och gnäll... Båda har feber men Nikki har det snäppet värre. Hon har förbrukat blöjor och våtservetter till förbannelse, om ni förstår vad jag menar. Framåt eftermiddagen var både våtservetterna HELT slut och vi fick lösa saker och ting på stenåldersvis. När Stisse kom hem var jag urled på att sitta hemma, på gnället och på alla blöjbyten. Vi tog en blixtvisit till coopen. Jag blir på bättre humör av att handla. Spelar egentligen ingen roll vad jag handlar. Idag blev det blöjor, våtservetter, en sophink och lite godis. Så lite kan göra så mkt!

I morgon kommer farmor Mia hit och passar sjuklingarna så att jag kan jobba lite! Tusen tack Mia!
Helgen kommer att bli lugn. Jag kommer att ha mkt tid att leta efter kamera laddaren!

Ta hand om er!
Kram T



Jaha...

Tjejerna är sjuka... Feber och förkylt... Stella vart hemringda från förskolan i tisdags och igår följde lillasyster samma mönster... Igår träffade vi Mia och Leffe en liten stund. Från ingenstans kom Nikkis feber och hon vart totaldeckad direkt! Hon låg som en säck potatis i Mias famn och ville inte bli klappad på eller myst med. Hon ville bara vara ifred. Så liten och så ynklig! 
Mia hade shoppat en massa kläder till flickorna. Stellas ögon tindrade som om det vore julafton! Hade jag haft en kameraladdare hade jag tagit kort på dom i allt fint! Mia, Stella ville absolut ha den fina klänningen hon valde igårkväll!

I morse vaknade jag med båda flickorna i vår säng. Hur och när dom kom dit har jag ingen aning om men mysigt var det! Stella frågade efter sin pappa och när jag berättade att han var på jobbet svarade hon mej "Meh, va dåligt! Ring pappa!" Jag ringde och han satt i möte och skulle ringa oss sen. När Stella fick höra detta svarar hon mej "Typiskt möte! Som du mamma! Dåligt!" Hahha! Jag tror visst att hon imiterar sånt hon hört någonstans!

Idag saknar jag Jamie. MASSOR! Det känns så himla tomt här hemma...


Ta hena dom er!
Kram T


Tack Mia och mamma för all hjälp!

Idag jobbade jag sent. Eller till 16, men det är sent... Då hade bästa Mia redan hämtat tjejerna och rastat hunden! Kändes som som jag flög på små moln hela vägen hem! Ingen stress!
Dessutom hade min mamma varit här och hämtat Molly och gett henne en redig promenad tidigare på dagen! Hur underbara föräldrar kan man ha egentligen!?! I love you!

Kram T


Inte som ni tror!

Jag har fått flera samtal om vad det är för något vi hemlighåller... Jag kan säga att det lät helt anorlunda i mitt huvud när jag skrev det än när ni andra läste det! Haha! Jag är alltså INTE gravid! Inte vad jag vet iaf! =)
Efter som att vi har pratat med dom hemligheten berör så kan jag berätta att det inte är värre än att flickorna ska byta förskola. Det är ju stort för dom. För oss oxå för den delen. Vi är verkligen suuuuper nöjda med den förskolan dom går på men vi har vägt för och nackdelar och besämt oss för att vi byter iaf. Jag håller tummarna för att nästa inskolning går lika smidigt som den här gjorde. Men det behöver den ju inte göra och det var med ganska stor ångest vi skrev på och skickade in papprerna... Vi vet med säkerhet att den nya förskolan och pedagogerna där är fantastiska så vi håller tummarna för att flickorna ska gilla läget!
Det blir ju vad man gör det till, right?

Efter att familjen gått igenom magsjukan känns alla lite klena faktiskt. Stella gråter och vill inte bli lämnad på förskolan. I morse satt hon i mitt knä, med sitt ansikte mot mitt och grät krokodiltårar. Hon upprepade  "Du får inte gå till jobbet mamma! Du får inte gå till jobbet mamma!" om och om igen... Efter ett tag insåg hon att hon inte riktigt fick den reaktion hon var ute efter och då tog hon tag i mej, tittade på mej med tårfyllda ögon och sa "snälla mamma, ta med mej hem." Jag kan ju säga att det inte är helt lätt att göra som jag så många gånger sagt till andra föräldrar att göra... "Det är bara att visa att det är okej. Förklara att du ska gå när det är aktuellt och bygg inte upp ett STORT avsked osv..." Tjena, jag ville ju bara gråta lika stora tårar som hon gjorde, packa ihop allt och dra hem! Men det gjorde jag såklart inte. Jag grät inte för ens jag var utom synhåll. Det fina i kråksången är två saker. 1-Den fantastiska syskonkärleken. Nikki som är glad när det är dags för avsked går fram och klappar sin storasyster på kinden och hyschar tröstande som jag brukar göra när någon av mina barn är ledsna. Det är fint att se! Och 2-När jag ringer en stund senare är hon glad och när jag senare kommer för att hämta vill hon inte gå hem!

Jamie är lycklig över att vara frisk! Han njuter av dagarna i skolan med sina kompisar! Vi har köpt vitaminer till honom som han ska få ta ett tag framöver. Han har ju varit mest drabbad med alla sina "halsflussar"... Hela familjen behöver egentligen vitaminer så sjuka som vi är jämt. Dumt att jag inte köpte det direkt.. Får fixa det till helgen...

I morgon är det fredag. Det innebär fredasmys med familjen! Ljuvligt!
Nu ska jag läsa lite. Sista sidorna på sista Twilightboken. Jag har avverkat alla 4 böckerna på en vecka! Sjukt bra böcker! Jag har lite panik... Vad gör jag när jag läst sista sidan? Börjar om med första boken igen?

Vet fortfarande inte vart kameraladdaren är...


Kram T


Tack för det televerket!

Här hemma härjar magsjukan! =(

 


Ja, vad säger man...

Usel uppdatering! Absolut! Det var full rulle förra veckan. Jag rusade över allt, hela dagarna men tycktes ändå inte ha någon tid över. Är det livet kanske? Jag vet inte riktigt om jag köper det... Jag har iaf fått schemat ändrat. Tack vare fantastiska kollegor och vår braiga chef! Jag kommer aldrig behöva hämta Jamie eller tjejerna senare än 16.05. Vi prövar så ett tag och så utvärderar vi sen. Jag har ju inte skaffat barn för att dom ska förvaras på en förskola! Näe, så ska jag inte heller säga. Det var att nedvärdera alla fantastiska pedagoger som sliter hårt för alla underbara ungar!
Alla mina barn har toppen pedagoger runt om sej på dagarna!
Jag och Stisse kan absolut gå till jobbet och känna oss trygga! Trots det... kommer det att bli en liten.. Eller egentligen ganska stor... Jag hemlighåller det tills vidare, då jag inte vet vilka alla ni läsare är. Jag vill ju inte att saker och ting ska komma fram till de människor det berör här... Vissa saker vill man ju tala om själv.

Idag är det nog dags för kort barnstatus!

Jamie: Förra veckan fick jag sååå mkt beröm för honom i skolan! En av lärarna kom fram till mej och sa "Guuuud vilken go kille du har! Han är så vänlig! Å glad och härlig jämt! Det gjorde mej jätte glad! Den senaste tiden har han varit sjuk väldigt mkt vilket är synd då han missar så mkt skola. Men snart är han nog tillbaka på banan igen. Underbara, fina kille!

Estelle: Här har vi en tjej som växer! Inte bara på längden och bredden utan mentalt! Det är så häftigt! Här om dagen satt jag med mössa innomhus och hon sa "Ta av dej mössan mamma!" När jag frågade om hon inte tyckte att den var fin svara de hon "Du är jätte vacker mamma men vi är faktiskt innomhus!" Haha! Sen räknar hon till 9 helt själv!

Nicole: Minns ni att vi kallade henne brottar-britta? Idag kan jag inte förstå varför! Hon är s ödmjuk och go att man kan äta upp henne! Visst prövar hon sina syskon ibland men oj vilken go tjej hon är! Nya ord är: blöja, äpple, titta, komma, NEJ, ja, tack, akta... Alla är kanske inte nya men det är dom som används flitigast just nu! 

 Stisse har fått nytt jobb förresten! För en vecka sen! Grattis till nya jobbet älskling!
Nu ska jag dyka ner i 3e twilight boken! Dom är beroendeframkallande!

Min kameraladdare är borta! Någon som kan tala om vart den är?

Kram T


Vad är detta?

Satt och klickade runt på aftonbladet och får plötsligt syn på denna. Vad är det lixom?




För övrigt mår jag fortfarande dåligt. Envisa baciller...


Things!


Jag vart alldeles kär dom här!
Dessutom var dom superbilliga!


Denna fick jag och Stisse i höstpresent av Mia och Leffe! I love it!
Den får sååå fint sken i mörkret! Dom som står i fönstret är precis lika!


Lite pyssel saker!
Sen funderar jag på hur man ska förvara glitter och paljetter på ett sätt som gör att man vill pyssla...


8 svarta ramar för foton och konst!

MOLGER Köksstege/ pall  Bredd: 41 cm Djup: 43 cm Höjd: 35 cm
Sen glömde jag säga att vi köpte en tandborstpall/toapall till Jamie och Stella!
Den är i perfekt höjd för båda delarna och inte alls tung att lyfta! Det kan inte bli bättre!

Nu fryser jag som tusan! Jag ska ta en kopp te och sen gå å lägga mej!

 

 


Förresten!

Jag har glömt att berätta Det roliga!! När vi var på IKEA handlade jag 3 fina lampor! En golvlampa och två som står i fönstret, lite bunkar till bak, en literkanna, en karaff, 3 st förvaringsburkar i glas till barnens pysselsaker, värmeljus, doftljus, två blommor, klämmor till påsar, ramar till foton och barnens konst... Ja, det var nog allt... Det piggar upp iaf! Shopping!

Men jag måste berätta en sak till! Jamie har blivit affärsman! Han rensade sitt rum för ett tag sen och sen lämnade han in det han inte lekte med till Pinoccio. Idag var han där och kollade hur affärerna gick. 260kr hade han tjänat! Åh så lycklig han var för sina goda affärer! Han kommer inte att ha en pinal kvar om det fortsätter så här! Han vill sälja allt! =)

Kram T


Nu har jag varit på VC

Streptokocker och en antibiotikakur på 10 dagar. Trevligt.

T


I morgon får jag förhoppningsvis träffa doktorn!

Jag har så bedrövligt ont i halsen! Det vägrar att gå över! Jag ringde skärgårdsakuten vid 09 i morse. Dom ringde tillbaka 11.10 och då var alla tider fyllda. Det suger. Men men. Sånt är livet! 
Nu ska vi (Stisse) snickra ihop nya tv-bänken!!!! Wiee!

Här är gårdagen och eftermiddagen i bilder!


I söndags målade vi!


Nikki ser chockad ut när jag återigen bannar henne för att hon äter färg...


Men sen fortsätter som om inget har hänt!


Vem släckte ljuset?


Min stora kille har tappat en till tand!


Jamie och mamma mys!

Kram T


Phu...

Jag är heeeelt slut efter en lång dag på IKEA.

 

Kram T


Wiee!

Barnen sov till 8.20 i morse! Hur bra som helst! Jag är pigg som en mört!
 Snart kommer kära svärmor och hämtar oss. Vi ska till IKEA! Hur roligt som helst!
Sen har vår tv-bänk har kommit in i butik nu så den ska hämtas så fort det går (inte på IKEA dock)!
Kan dagen bli bättre?

LEKSVIK Skrivbord svart Bredd: 79 cm Djup: 50 cm Höjd: 74 cm
Denna är jug sugen på från IKEA.
Men jag och Stisse är lite oense så jag får helt enkelt vänta tills han förstår bättre =) 
Idag blir det nog en lampa och lite doftljus i höstmörkret!


Kram T


Snabbt...


Bästisar!


Det är inte alltid lätt att vara hund i vår familj...


Men oj så mkt kärlek hon får!


Fredagstvätt!


Badtjej!


Törstig!


Nikki försöker göra samma lika...


Här är vi nu! Fredagsmys med systeryster!


Självklart får Mollabolla också lite fredagsmys!


Ta hand om er!
Kram T


Titta vad jag hittade!













Jag och mina fina systrar!
Gud så roligt!!!

Kram T


Efter en veckas isolering...

Känns livet sådär kan jag tala om. Den enda friska luft vi fått är då vi promenerat med Molly. Jag har mer eller mindre "hittat på ärenden" för att ha en giltig anledning att gå ut. I förrgår var det apoteket. Vi behövde fylla på med nässpray och alvedon till kidsen. Igår tog vi en härlig prommis till okq8 och hämtade ut en litet paket till lilla mej! Tjohoo va bra det kändes! Idag ska vi till affären och inhandla diverse förnödenheter till kvällen.

Igår var min syster här och förgyllde vår tillvaro! Tjejerna vart sååå glada över att få någon annan än tråkiga mamma att leka med. Sen kom farmor Mia oxå! Jag och tjejerna bjöd på tacos och efter det vart det bullar från Dellan! (Det passade vi på att köpa då vi hämtade mitt paket! Amm!) Vi var proppis när vi avslutade middag och fika! Man äter ju alltid liiiite för mkt...

När vi hade vinkat av farmor nattade jag tjejerna. Sen dukade jag och Sofie fram ytterligare godsaker! Passionsfrukt, vindruvor, ost och kex! Igår åt jag nog mer än jag i vanliga fall äter på en vecka! Hahha! Gott!


I love mina nya skor! (Nikki oxå!)

 
Liten sjukis!


2 som var glada när moster fia kom på besök!


En till som vart lycklig!


Hösten är här!


Här kämpar Nikki med att få i sej allt på en och samma gång!


farmor och Stella mys!


Vad farmor hotar med här vet jag inte men Stella verkar förskräckt!


Men det löste sej iaf!


Bajskorven luktar...


Bläää!


Torsdagsmys!


Gött!

Plikten kallar! Återkommer senare!

Kram T


RSS 2.0