What a day...

Eftersom barnen knappt varit ute på 1,5 vecka var det absolut dags nu när båda vaknade med något mindre feber än dom gjort tidigare. Vi promenerade till Gustavsberg centrum. Det var apoteket som var vårt mål. Det var dags att fylla på vårt hem-apotek med diverse saker.
Jag är så less, så less på att ha sjukisar här hemma. Jag tycker så otroligt synd om dom små när dom ligger som två högar i soffan och man tjatar om vatten, saft och isglass..
" Jo, men drick lite till så får du titta klart på pippi sen.." "Titta vilket fint sugrör mamma har till dej!" "Stella vill du ha glass?"
Alla dessa fraser och många fler har jag kört med olika tonfall och sätt att säga dom på...
Med tummarna hårt knutna i handen och tankar som säger
-snälla,snälla,snälla,snälla! Men näe, dom får aldrig i sej så mkt som jag önskar...
I morgon är det sjuk-dag nr 10. Det känns som en bra siffra. I morgon blir dom nog friska! Eller?
Ja, nu ska jag inte överdriva. Det har gått lite åt rätt håll. Nikki har börjat äta så smått och är avsevärt mkt piggare. Hon hänger ju helst på min höft men är okej med att sitta på golvet korta stunder. Stella däremot började kräkas igår kväll och tempen steg igen. Två steg bak och ett steg fram. Säger man inte så?

Någon bokrea har det såklart inte blivit av. Tyvärr. Hur länge håller den på? Någon som vet?
Stisse fick åka och storhandla själv idag då vi inte hade hjärta att slita ut som i bilen och runt i affären. Vagnpromenaden fick räcka. Båda somnade och fick inte så mkt andra intryck men frisk luft blev det iaf!

Jamie åkte iväg på hockey med sin pappa idag. Jag är glad att han fick komma iväg lite! Han behövde det efter en hel vecka av pip och gnäll här hemma. Han är så söt med sina systrar och försöker muntra upp dom med dockteater och annat kul när dom är ledsna. Men även världens bästa storebror måste få en paus. När han kom hem igen visade han stolt upp sin medalj och berättade om mål han gjort och bevittnat!
Till middag blev det kyckling fahjitas. Gott! Stella fick först favoriträtten fiskbullar och ris, som hon petade lite i. Sen la hon upp fahjitas och petade lite i det oxå. Hur mkt hon egentligen fick i sej får vi aldrig veta.

I lördags var Stisse på match. Jag nattade tjejerna kl.19 som vanligt. Vi hade hyrt en barnfilm (som Lina via sin blogg rekomenderade). G-force. Jamie tyckte att den var jätte bra! Jag med! Vilka häftiga effekter!! Enligt mej var det bästa med kvällen kvalitetstiden jag och Jamie fick!
Vi åt godis, skrattade och mös filmen igenom!
Han avslutade kvällen med att säga "Va mysigt vi har haft det mamma!" Det värmde i hjärtat!
Sen såg jag min film! The ugly truth. Jätte bra romantisk komedi. Eller jätte bra kanske är en överdrift. Den var sevärd! En måbra film!

Just nu sitter Stisse här bredvid och tittar på hockey. (Som alla andra utom jag gör) Stella som vi nattade i sin säng ligger numera bredvid honom i nästintill sittande läge. Hon vaknade av sin hemska hosta hela tiden så jag bar ut henne till oss och bullade upp med massor av kuddar. Nu sover hon som en stock!

Nu ska jag nog ta tag i några måsten innan jag går och lägger mej. Typ hänga en tvätt, skriva en signatur på ett papper hit och ett dit... Sånt som man drar på in i det sista för att det är så förbenat tråkigt!

Ha det fint alla!



Ps. Skickar massor av krya på dej kramar till lilla Bebis-Thea! DS


Min dag!

Började med en liten sovmorgon då tjejerna varit uppe och hostat länge igår kväll.
När vi vaknade var tjejerna sämre än någonsin så jag ringde VC igen. Fick tid ca. 13. Resultatet vi fick var att både jag och Bella bus hade VIRUS. Nikkis dom fick vi ju redan igår då Stella enligt VC var för pigg för att vara värd en läkartid.. 
Hon har haft feber i en vecka så detta känns som never ending story!
Precis när vi var klara på VC mötte Stisse och Jamie upp oss och sen åkte vi och handlade fredags-mys.
Middag idag vart en enkel men jätte god kyckling gryta med ris.
När vi satt oss till bords så bryter familjen ut i sång! "JA MÅ HON LEVA..." Å va fina dom är!
Eftersom alla vi är sjuka är det planerade kalaset inställt. Men att bli firad för av dom man älskar mest i hela världen var underbart!
All min kärlek till dom!

Igår stod jag i köket nästan hela em och kvällen! Först gjorde jag pannbiff, potatis och sås till middag. Självklart med sylt och saltgurka till oxå! Det var supergott! Sen hade jag fått för mej att baka kärleksmums. Inte i normala mängder heller utan 3 plåtar skulle jag göra! Resultatet var uppskattat av Stisse och Sofie men jag själv vart inte nöjd. Jag tror inte att just det bakverket är min grej. Eller jo, när Mia gjorde dom var det gudomligt gott! Tror att hon använde äkta choklad i både smet och glasyr medan jag gjorde helt enligt vanligt recept. Det var STOR skillnad!

I morgon ska vi eventuellt åka på bokrea. Beroende på hur tjejerna mår förstås. Jag hoppas på att hitta massor av böcker till hela familjen! 


Nu ska jag bli ompysslad här hemma!
Ha en fin kväll!
*KRAM*
 



VC

Here we come! Stisse ska ta Nikki till vårdcentralen nu. 
Hon som för en stund sen lyckats somna i sin säng, vilket hon inte gjort på flera dagar. Det är i vanliga fall full rulle på henne men nu har hon velat ha en famn hela tiden. Känns jätte elakt att slita upp henne ur sängen.. Men förhoppningsvis får hon något som snabbt gör henns frisk!

I en veckas tid har jag skrivit om sjukdomar och elende! Jätte tråkigt!
Jag vill ha tillbaka vår mysiga vardag och att barnen ska äta med god aptit!
Jag vill inte torka mera snor och dosera mera alvedon!
SÅ himla skönt att Jamie hållt sej frisk! Att han sluppit sin migrän är helt underbart! (Jag vet att veckan inte är slut och att man inte ska ta ut segern i förskott men jag kan inte låta bli! Hejja Jamie!!)

Idag har min mamma och mina systrar varit här och fikat. Dom var goa nog att ta med molly ut på en prommis så att mitt dåliga samvete lättades lite. Nu när tjejerna varit dåliga har hon inte fått vara ute så mkt som vi brukar utan det har blivit en snabbkiss vid husknuten. Vi har dock tagit igen det med en långis så fort Stisse kommit hem men jag känner mej ändå som en usel hundägare. Det har inte gått någon större nöd på henne egentligen. Hon har legat på soffan och myst under filten med Stella hela dagarna. Hade hon varit missnöjd med livet hade hon nog gjort annat...
Molly ska sova hos min mamma i natt. Då for hon massor av uppmärksamhet, promenader och mys. Precis så som det ska vara! Jag håller tummarna för att vi är friskare när hon kommer hem igen!

Dags att röja av hemmet när man har chansen!


*Tjing!*










Nu sitter jag här igen!

Trots att klockan blir mer och mer kan jag inte slita mej från datorn! Barnen sover sen flera timmar men jag kan inte riktigt få nog av ensamtiden! Jag har burit någon av dom sen dom vaknade i morse.
Nikki har toppat sin tidigare högsta feber.. Ikväll var den som högst 40,3. Jag vill bara att alla ska bli friska så att man kan gå ut! Jag är så less på att sitta inne! Det är ju så mysigt med all snö och solen som tittat fram flera dagar i rad! Å här sitter vi och kan inte annat än bara se det genom fönstren! Kan ju säga att jag är urled på både Pippi och Lotta vid det här laget.

Men men.. I morgon ska vi till vårt stammishak-vårdcentralen. Vi ska kolla om tjejerna har något som man kan få medicin för. Men jag anar att dom skickar hem oss med rådet -vatten, vila och åk till akuten om dom blir slappa och apatiska. Förtroendet för dom är på topp som ni hör.

Vi behöver städa här hemma. Helst innan dammråttorna blir så stora att dom börjar attackera. Eftersom Nikki inte vill vara utan famn mer än någon minut har damsugaren fått vänta på sin beskärda del uppmärksamhet. I morgon kommer mamma och Sandra så då kanske jag får chansen! Känns trevligt värre!
-Välkommna! Kom in! Här har ni varsitt sjukt barn! Sätt er men håll upp fötterna för här kommer jag med dammsugaren!

Nä, nu ska jag sova!

*natti*


Mobil bilder från dagen:



Stella i sin nya pyjamas! Den vill hon gärna ha på sej dygnets alla timmar!


En trött och febrig Nikki tittar på pippi en kort stund..


So far frisk som en nötkärna och söt som socker!


Livet är en fest!

Å vi är bjudna!
Fasen va sjuka vi är! Trodde att Stella var på väg åt rätt håll men näe... Jag själv känner att det är på G. Ont i varenda led... Det suger! Grabbarna i familjen är vad jag vet fortfarande friska. Får se när dom kommer hem sen!

Men nu är klagovisan slut!
Jamie hade haft jätte bra på sin skridskodag igår! Det enda som låg kvar av matsäcken var ett päron. Han har känt så lugn och harmonsik de här första dagarna. Undrar vad det kan bero på! I vanliga fall brukar harmonin komma efter han fått det "obligatoriska" migränanfallet men till&med det har uteblivit. Inte mej emot! Det innebär att vi "tjänat" en dag! =)
Nu ska jag återgå till mina sjuklingar!

Tack Linda och Camilla för era krya på er hälsningar! Vi hälsar samma sak tillbaka!

*KRAM*


Ps. Kan man ansöka om att bli sponsrade av Lambi? Här hemma är det nämligen en rykande åtgång på papper och näsdukar! Ds


Deckade!

Idag har vi verkligen legat deckade! Jag i migrän, Nikki i hög feber och Stella lite mindre feber. Lotta på bråkmakargatan har gått varvat med pippi. Medicinerna tog inte bort migränen så jag har legat med med en kylpåse på huvudet till och från hela dagen.
(Hett tips, ha en påse med lite mjöl i frysen! Den är mjuk och skön att ha på när man har ont någonstans! Tryck ut luften ur påsen innan du knyter ihop annars kan den inte forma sej efter ex. huvudet eller knät) 
När jag skulle ta mej någonstans duckade jag för att det gjorde så ont.
Jag brukar få migrän när jag stressar eller när jag ska till att ha den där speciella tiden i månaden. Men jag kan med säkerhet säga att det inte är något utav det.
 Googlade lite på migrän och hittade lite välkänd men andvänbar fakta på vardguiden.se

Förebyggande

Man kan inte bota migrän, men du kan göra mycket själv för att minska antalet attacker. Till stor del handlar det om att komma underfund med vad som framkallar attackerna och undvika de faktorerna så gott det går.
För att förebygga attackerna bör du också se över din livsstil och dina vanor. Försök att undvika stress. Lev ett regelbundet liv med tillräcklig vila och sömn och regelbundna måltider. Undvik mat och dryck som du misstänker eller vet framkallar attackerna. Även avslappningsövningar och akupunktur kan hjälpa.

Carl Dahlöf från migränkliniken i Göteborg säger: Stress anges som den mest förekommande utlösande faktorn för migrän. Vanligtvis inte under maximal stress utan
när man kopplar av efter en stressfull vecka eller på semesterns första dagar.






Barnens status:
Nikki har för tillfället 39,9 i feber och sover nästan hela tiden. Lilla tjej! Hon ylar och yrar till och från hela tiden. Hon har oxå fått ögoninflamation.
Jamie mår so far toppen! Tycker inte ens att jag märker tendenser till att migrän ska vara på gång! Det vore underbart om han fick slippa för en gångs skull!
Bellabus är på bättringsvägen. Hon sov nästan 3h i dag på dagen trots att vi bara varit hemma och gjort ingenting! När hon vaknade var hon nästan sej själv igen!

Systeryster Sofie har sovit här natten till idag och hon verkar bli kvar en natt till! Mysigt tycker jag som inte får rå om henne lika mkt nu när hon blivit "stor"!
Nu ska jag poppa lite popcorn och krypa ner med mina nära och kära i soffan!

Tjingeling!






Ps. Jag älskar dej Stisse! Ds.


Ingen uppd. igår!

Det var full rulle från morgon till kväll så jag varken hann eller orkade med en uppdatering!

Stisse kom hem tidigare från jobbet och då passade jag på att gå ut en lååååång promenad med Molly! Det var jätte skönt att ta en promenad ensam då tjejerna fortfarande är pipiga sjukisar.
Det var ju som alla vet svinkallt igår men oj så härligt det var att promenera i solen! Försökte mej på att gå i skogen! Vilket var ganska korkat... Jag pratade i telefon så jag hade annat i tankarna, en bit in inser jag att det är alldeless för mkt snö! Det spår vi gått i tidigare var ju igensnöat (SÅKLART). Lilla molly hoppade i mina fotspår men sjönk ändå så att bara nästippen syntes!

När jag kom hem tog jag en lång skön dusch och hoppade sen i kläderna. Efter det mötte upp min syster Sandra och promenerade ner till doktorn på ett litet läkarbesök.
När vi kom hem vart det en tidig middag och sen bar det av till Jamies dansuppvisning! Å va glad han blev att se alla! Han visste ju inte vilka som skulle komma så när halva släkten dundrade in tappade han hakan!! Själva uppvisningen var jätte kul! Jag blir så imponerad och stolt när jag ser min underbara unge! Fina Mia hade tagit med sej sina fantastiska bullar men eftersom vi var så många beslöt vi oss för att åka hem till oss och fika!

När vi kom hem åt Jamie sen middag innan vi dukade fram fikat. Sen var det bullkalas! MYYS!
Sofie stannade kvar hela kvällen och sedan hela natten! Hon ligger faktiskt fortfarande och sover. Skulle jag oxå göra om jag hade möjlighet. Nikki vaknade till igår runt 22 och hade 39.9 i feber. Hon var alldeless matt i kroppen och innan alvedonen kickade in låg hon bara i mitt knä helt stilla och tittade på mej med trötta, matta ögon. Det rosslar när hon andas och hon är så täppt i näsan att hon inte kan suga på tummen heller. Natten har varit jobbig för henne och då automatiskt för mej och Sofie, som roffat hade åt sej Stisses sänghalva. Stisse hade intagit det som skulle komma att bli "lyxplatsen". Soffan. Där fick han sova ostört...
Nikki har nämligen gnällt till och från hela natten. Försökt snutta på tummen men gett upp när hon insett att hon inte får luft. När väckarklockan ringde i morse fick hon börja dagen med en liten cocktail.
Alvedon, nässpray och hostmedicin. Efter det ville hon bara sova. Skrutt unge!

När hon somnade om fixade jag en matsäck till Jamie som ska åka skridskor med skolan idag!
Han vart sååå nöjd med det han fick med sej! Stisse började senare idag så Jamie fick skjuts. Vilket var tur då han nästan sjönk genom golvet när han satte på sej sin tunga ryggsäck! 
Hade han fått välja själv hade hela hockeytrunken varit med! 
Han ville så gärna att Stefan skulle följa med och åka igen men idag kunde han inte ta ledigt tyvärr.

Nu vaknade Sofie. Jag ska duka fram mysfrukost!
På återseende kära vänner =D


Tjolahej tjolahopp!

Här är det lite sjukstuga! Hoppas att det blir bättre tills i morgon då vi ska se Jamies dansuppvisning i skolan! Stella är lite hängig och kladdig i ögonen (men MYCKET bättre än igår) & Nicole är allmänt förkyld. Håller tummarna för att det blir ännu lite bättre tills i morgon! Vi blir en hel drös som ska dit och titta! Efter är det fika! Sånt är mysigt!

Jag har precis kommit hem från en långpromenad med Molly. Det biter verkligen i kinderna av kylan! Vi gick i rask takt så jag var ändå varm när jag kom hem! Jag älskar våra ensam promenader. Då busar vi och tränar en del. Man märker att Molly oxå uppskattar det! Det hon gillar bäst är skogen men det var lite för mörkt för det idag. Däremot är jag inte lika kinkig med att vara i skogen ensam nu när det är så mkt snö! Det finns nog inte många som finner njutning i att ligga och lura i en skog i den här kylan.

Idag är barnen uppe på övertid. Men å andra sidan har dom sovit till och från idag så rutinerna är inte dom samma. Natten till i dag var ganska stökig så jag är vansinnigt trött. Kanske går jag och lägger mej tillsammans med tjejerna. Man vet ju inte hur det blir så det är kanske bäst att  göra det för att vara "garanterad" lite sömn.

Nä, nu är det nattis!

*kram*


Nu är vi hemma!

Den här dagen började klockan 05.50 när Stefans väckarklocka ringde. Å ringde, å ringde... Jag och Nicole vaknade men det gjorde inte Stisse. När jag med arg röst bad honom stänga av den påstod han att den "hängt" sej. Min gissning är att han tryckte på baksidan av telefonen eller inte tryckte alls. Varför han ställde klockan kan man fråga sej... JOOO, FÖR DET ÄR JU OS! Det är anledning nog att väcka hela huset 5.50 en lördag. Vi steg upp och väckte Stella på en gång oxå. Vi hade en fullspäckad dag och det passade bra att hon klev upp tidigt så hon skulle hinna sova middag innan vi skulle iväg. När jag kom in till henne kan hon knappt öppna ögonen. Ögoninflamation! Bar in henne i badrummet och tvättade av henne. Efter det ville hon mest ligga i soffan och mysa men det vill hon jämt. det kom heller inget mer kladd i ögonen. Inte för ens vi kom hem till Mia och Leffe. Vi hade ringt och berättat om inflamationen men dom tyckte vi skulle komma ändå och det gjorde vi. Vi firade Leffe som fyllde år och vart bjuda på massa gott fika! Efter det åkte vi till Johanna och Christopher på middag. Det bjöds på kyckling fahitas! JÄTTE GOTT! Deras lägenhet var underbar! Högt i tak och stora fina fönser!
När det var dags för hemgång hade Stella fått feber oxå. Stackarn som vi har släpat runt på hela dagen. Förvisso har vi tagit det lungt vart vi än var men ändå. När man är sjuk vill man ligga hemma..
Nu ligger hon och Stisse på soffan och tittar på Pippi. Hon sippar på en flaska välling men har den mest som mys...
Nicole kliade sej i ögonen som en tok i bilen. Om det var för att hon var trött eller början till ö-inflamation återstår att se...

Nu ska jag poppa lite popcorn!
Ha det toppen!

*kram*


Låååång dag!

Efter en morgon då allt var lite krångligt kom vi iväg till Therese och co. Vi skulle stanna på vägen och köpa med oss något till fikat. När vi stannat utanför affären inser vi att vi har åkt ifrån allt vad pengar och kort heter. Hem igen, springer fort in och hämtar börsen och springer fort ut igen. Tillbaka till affären, springer , springer, springer, som en yr höna irrar jag runt med en lista i huvudet. Perfekt! Dom har passat på att göra om i affären! Dom har flyttat allt jag vill ha! Jag hittar allt och ingenting. 20 minuter senare sitter vi i bilen med Semlor, dellibollar, chokladmuffins med fyllning, en blomma till Therese och lite till vi egentligen inte behövde men som jag fick med mej på vägen... Hjärtat bankar hårt av stressen trots att detta ska vara en mysig dag med våra vänner...
Men men, väl framme gick vi husesyn och sen brassade vi lunch till barnen. Dom var mer intresserade av att leka så lunchen var snabbt avklarad. Efter det andades jag nog för första gången idag! T&P bor jätte fint. Men huset har ett STORT minus. Det ligger för långt bort från oss...

På eftermiddagen har vi myst och lekt med tjejerna. Tjejerna badade tillsammans utan att någon av oss satt med i badkaret för första gången. Nikki sitter så stadigt nu att det faktiskt funkar bra. Jag eller Stisse satt med halva överkroppen i för att vara på den säkra sidan. När badet var avklarat tog vi varsin tjej och borstade tänderna och satte på pyjamasar. MYYYYS!
Nu väntar vi med spänning på hockeymatchen som börjar klockan 21!
(Stefan väntar med spänning! Jag själv är så ointresserad som man kan bli. Men jag ska göra ett försök att vara en bra tjej som engagerar mej och glädjs över det som glädjer honom. Får se hur det går...)

Nu ropar soffan på mej!
Ha en fantastisk helg!


Ps.1 Tack för tipset på bilbarnstolen Linda! Den verkar jätte bra & är en av mina favoriter hittills!! 
jag har hittat tester där den fått dåliga betyg men som jag nämnde i förra inlägget så har jag även hittat tester där den legat i toppen! Ds.

Ps.2 Therese, du vet att jag är lite av en trädkramare! Jag har hela garderoben full av ulltrosor och jag letar febrilt efter nakenhavre i varenda affär! En sak du inte vet är att din mamma är min bästa vän! Ds.


I morgon bär det av!

Efter frullen ska vi bege oss till Therese! Lek, lek, lek hela fm! Stella kommer bli så glad!

Det blev inte mycket mer än en hemma-dag för oss idag. Stisse kom hem lite tidigare så jag tog en lång skogspromenad med Molly. Att jag inte fick ändan ur och gick ut med tjejerna! Det var ju härligt!
När jag kom hem var det dax för mat och sen busade vi ända till läggdags! Båda tjejerna var supertrötta och somnade nästan innan dom landat på kudden. Efter det har jag suttit framför datorn och försökt fördjupa mej i bilbarnstolarnas förvirrande värld. Nicole behöver en ny. Det görs massor av tester men alla testerna säger olika. Den som är bäst i det ena testet är bland de sämre i ett annat. När jag kommit fram till vilken jag tycker är bäst ska vi nog sälja Stellas och köpa två likadana. Vi har varit ganska nöjda med hennes egentligen men jag vet inte om jag gillar den ändå... Hon har en Brio Zento. Tycker inte att hon sitter så jätte bra i den. Skulle vilja ha en som man kan ändra läget på lite om hon somnar. Förvisso dröjer det väl inte så länge innan hon slutar sova i bilen.
Någon som har hittat den perfekta bilbarnstolen? I så fall vill jag gärna veta vilken det är!

Ikväll har vi tittat på Beck. Dom är bra men jag är såld på Falk-rullarna. Beck känns nästan fåniga i jämförelse. Dom 3 första filmerna satt jag som på nålar för att dom var så spännande! 4 & 5 var sådär men 6 an var så där skit bra oxå! Sen är ju han Wagner inte så trist att titta på heller! Jag säger som alla kärringar, ÖGONGODIS!
Stisse är ju självklart allra snyggast men även han måste ju få en paus från mitt blängande ibland ;)

Stella har ju varit galen i pippi filmerna ett tag nu. 
Det har gått så långt att hela familjen kan så gott som VARENDA replik i VARENDA film!
Det är nästan skrämmande när Jamie sitter på sitt rum och säger repliken innan den sägs på filmen som visas i vardagsrummet..
Ändå begränsar vi filmtittandet rejält. Om hon själv fått välja hade pippi gått dygnet runt!
Den nya pippi är iaf Lotta på bråkmakagatan! Jag har inte sett Lotta på väldigt länge å det är ju riktigt roligt! Astrid Lindgren var fantastisk! Jag är glad att Stella gillar hennes verk. Det är ju vad en annan är uppväxt med och jag mår ju bra. Det är säkert inget fel på Bratz å allt vad det heter. Däremot gillar jag inte hur dom ser ut. Spinkiga, långbenta, supersminkade med alldeless för små kläder. Förvisso var/är det väl så Barbie ser ut oxå å dom har jag ju lekt med och överlevt. MEN jag började med Astrid Lindgrens filmer! Jamie tycker fortfarande om dom. Ronja tex.
Bratz och Barbie är ju inte av intresse för en 2 åring men jag tror på fullaste allvar att Astrid ger en bra och sund start i livet! Sen kan man fundera över vad spunk är och hur det egentligen ligger till med det där sockerdricka trädet, varför pippi har laddade vapen på vinden och hur tusan hon tänkte när hon skrev att pippi skulle kasta sej ut från en klippa och flaxa med armarna i hopp om att kunna flyga som en fågel! Här om dagen la jag oxå märke till att Pippi går runt i en kort skjortklänning och strumpebandshållare! Men som sagt, jag la inte märke till det för ens här om dagen...
Det är iaf inga sjuka kroppsideal och utmanande kläder i den bemärkelsen som det är på dessa Bratz dockor. De dockor som tillverkas för 4,5,6,7,8 åringar... Inte konstigt att man läser här och var om barn som bantar! Nä, pippi långstrump och fysiska aktiviteter säger jag bara!


Nej tack.


NEJ TACK!


Sunda friska barn med vanliga kroppar och kläder i rätt storlek
JA TACK!




Sjukt långt inlägg blev det. Å klockan är för mycket ikväll igen!
Om ni orkat läsa ända hit så säger jag godnatt kära vänner!


Idag gör vi inget!

Eller jo... Tvättar lite och latar oss... Jag längtar efter Jamie! Abstinens!!!
Snart, snart är det måndag igen!

I helgen blir det som vanligt full rulle! I morgon ska vi hem till Adrian och Bebis-Thea. Stisse är ledig men vet inget ännu =). Jag och Therese spikade det utan hans vetskap! Han blir nog glad! Sen på lördag ska vi fira Leffe som fyllt år! Alltid trevligt med släktkalas! Direkt efter det pinnar vi iväg till Johanna och Christopher på middag! Ska bli jätte roligt att se deras nya lägenhet! 
På söndag har vi INGENTING och så ska det förbli! Hur mysigt det än är att träffa alla och fara runt så är det besvärligt att släpa på all packning som man faktiskt måste ha med sej när man är borta hela dagar. Sen blir det alltid lite si och så med sovningarna när man är på resande fot vilket resulterar i att barnen inte är lika... trevliga =P

Får alltid lite dåligt samvete när vi latar oss så här... Måste nog få ut oss på en prommis iaf...

Här är en bild från när Solo var hos oss igår!


Finisar!

Å här är en mysbild från förra veckan!


Morgonstund har guld i mun!




*kram*




Tjolahopp!

Idag började Stella dagen med att kissa på pottan direkt! Dagarna innan har hon suttit på pottan men hållt sej i över en halvtimme innan det gett resultat. När hon väl släpper på trycket har hon blivit helt lycklig (och lättad)!

Idag ska vi till BVC. Besiktning av Nicole! Ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp och hur lång hon har blivit! Det har blivit färre och färre besök för varje barn.. Varför är det så? Det är mysigt att gå ner dit! Samtidigt som jag glömmer var och varannan tid så är det så himla mysigt att vara där och se hur dom dokumenterar barnens utveckling! Man blir stolt och glad över att dom följer sina kurvor och kan massor av viktiga saker som att ställa sej upp, bygga klossar, kludda lite på ett papper... Ja såna viktiga, värdsliga ting blir man varm i hjärtat av att dom kan och gärna visar upp för den snälla bvc-tanten (som egentligen inte är gammal nog att kallas tant).
Återkommer med resultaten från Brottar-Brittas besiktning.

Solo gör oss sällskap idag! Hon och Molly har lekt för fullt och Stella undrar till och från vad Solo gör i hennes säng. Det gör Molly oxå som inte är tillåten där. Solo får ju ligga i Sandras säng hemma så jag har inte hjärta att chasa ner henne. Det går fort och lätt att bädda rent hos Stella sen istället.

Så fort Nikki vaknar ska vi ut på en promenad med hundarna. Vädret är väl okej idag? Lagom kallt, lite snöflingor som singlar ner... Om dom hunnit ploga bort det som kom igår kväll förstås!
Jag har inte mkt att skriva idag. Det märks va? Jag låter bara fingrarna ånga på över tangenterna. Brukar inte bli så intressant läsning då så jag lägger ner nu innan du somnar av tristess!

Ha det fint alla!


*kram*



Idag gick vi upp tidigt!

Vi åt lite frukost och sen gick vi ut! Härligt väder! Vi gick till skogen där vi höll till ganska mkt i sommras. Det var jättemysigt! Nicole bar jag vilket kanske inte är det ultimata men vagnen gick inte att ta med in så långt. Stella åkte kana på rumpan och hittade bajs att stirra på ett tag. Sen hade vi med oss en spade som som hon sysselsatte sej med en lååång stund! Jag längtar lite till våren när man slipper alla dessa overaller, sockar, vantar och mössor. Jag njuter av vintern men stackars Nikki som är så rörlig innomhus blir ju som ett paket i alla kläder.



Bilder från igår!


Här hade dom roligt! Busungar!


HOPP!






Nu ska jag fixa lunch till mej och Stella!
På återseende!
*kram*


Rolig dag!

Therese, Adrian och Thea var här idag! Mellin oxå förstås! Dom kom tidigt på morgonen och sen körde vi all in ända till klockan 14! Det märktes på barnen att vi inte hade träffats på ett tag för å så kärvänligt det var! Stella ville som vanligt bara pussas och Adrian visade oss sina bästa step-steg! Therese, flytta hem igen! Vi saknar er varje dag!!!

Sen gick Stisse på återbesök med Stella och hennes prickar. När dom kom hem hade jag och Nikki lagat middag! Det vart det paprikahalvor som jag fyllde med en härlig röra och gratinerade med ost och sen bake off bröd till det. Hur gott som helst!

Nu är det familjen annorlunda! Me like!
 *Tjing!*


Söndag... (Alla hjärtans dag)

Vi började morgonen med en stor härlig frukost. Till efterätt blev det en kladdkaka med ett hjärta på med tillhörande grädde! Det är ungefär så mkt vi "firar" alla hjärtans dag =)
Vi älskar varandra varje dag och överraskar varandra titt som tätt att alla hjärtans dag känns.. jag vet inte.. fånig kanske...
På eftermiddagen åkte vi till Mia och Leffe. Vi möttes upp ute och gick på promenad. Vi hade med oss snowracern om vi skulle hitta någon häftig pulkabacke! Det gjorde vi aldrig så Jamie och Stella fick sitta medan Stisse drog och dom var faktiskt nöjda med det.. Vi hade med oss varm choklad och nybakta bullar så efter vi gått en lång stund satte vi oss och fikade. Mysigt att dricka varmt när det är kallt ute!
Sen promenerade vi hem till Mia och Leffe igen. Lek, lek, lek! För dom flesta iaf. Jag somnade på soffan! Trevlig som aldrig förr! Vet inte vad som flög i mej! Vart bara så vansinnigt trött! ZzZzZ... 
Vi vart erbjudna att stanna på middag vilket vi tackade ja till såklart! Mia & Leffe är fantastiska i köket! Mia rullade köttbullar och gjorde potatismos vilket serverades med rårörda lingon! Så enkelt och såååå gott!!
Nu är det blåsningen!!! Wiee!

Hoppas ni andra oxå haft en bra dag!

*KRAM*

Ps. Vet inte hur jag lyckades men kameran vart hemma denna underbara dag! =( DS


Hemma igen!

Nu har vi kommit hem från Pelle och Annika! Alltid lika mysigt att vara där! Vi fikade, pratade och mös med deras fina vovvar. Ingen av barnen ville egentligen åka hem när det var dags. Men väl hemma var dom så trötta att dom somnade bums! Vi höll låda för att Nikki inte skulle somna i bilen. Det känns alltid lika grymt. Hennes ögon går i kors och där sitter jag och sjunger och grimaserar för allt vad jag är värd. Tabbiga mamma! Men oj så skönt hon somnar i sängen sen!

Detta blir inget längre inlägg... Vi ska se filmen vi hyrde igår men aldrig såg. Dessutom har vi köpt varsin chokladkaka! Känns som en evighet sen sist! Te, choklad och film! Ammm!

*kram och godnatt*


God morgon!

Idag fick jag lite sovmorgon! Härligt! När jag Stella kom in och väckte mej var frukosten dukad och det var bara att sätta sej till bords! Hur mysigt som helst! Sen tog vi en lång härlig promenad enbart jag Molly! Sista biten försökte jag träna på en av hennes svagheter (Eller en av mina svagheter kanske det är). Att gå fint i kopplet. Hon är ju nästan alltid lös så det har inte blivit konsekvent koppelträning kan man väl säga. Hon vill gärna nosa på varje snöflinga. När det är nyplogat är det rena himelriket i hennes lilla värld! Alla dofter är ÖVERALLT! Själva träningen gick väl sådär. Får jag skylla på plogbilen? Näe, jag måste tänka om. Hitta nya vägar till att lyckas.
Hon har så lätt att lära sej olika trix och skojigheter men det där med kopplet är varken min eller hennes grej. Jag tappar tålamodet när hon inte gör som jag säger. Jag VET att hon är lättlärd, jag VET ju att hon kan! Å jag VET att det är jag som måste hitta rätt sätt att motivera henna att göra rätt. Jag vet att det hänger på mej... Därför blir jag frustrerad...
När hon drar stannar jag, markerar genom att knäppa med fingret som vi gör när hon är på väg att göra bort sej, hon står still och tittar på mej , jag berömmer och börjar gå. Men jag hinner bara ta ett steg så ligger hon där och simmar i kopplet igen. Jag gör om samma sak igen, stannar, markerar, berömmer och går.. Känns som hon tittar på mej och tänker "skit på dej".. Hade hon kunnat hade hon likt en rebellisk tonåring gett mej fingret oxå. JAg får det inte att funka! Det gör mej galen!! Måste hitta en annan väg. Har prövat att byta riktning 511 gånger oxå men hon börjar dra åt det nya hållet i samma veva som jag vänder om. De få gånger jag får henne att gå fint några steg hinner jag precis säga ett lungt "bra" och då blir det som en startskott i det marathon hon tydligen är med i.
Då ligger hon där i kopplet å simmar igen!!!
Hade hon varit en stor hund hade mitt mitt koppel-misslyckande varit på en helt annan nivå. Jag hade flygit som en vante. Eller hade man kanske tagit tag i det på en gång då? När jag släpar syskonvagnen i snömodden känner jag inte ens om hon drar. Allt är så tungt och krångligt iaf.
Näe, nu måste jag ta tag i det. Hon kan inte flänga som en tok mer. Det är så man får skämmas.
Ge mej gärna tips om ni har några till övers...

Familjens lördags-status:
Jamie är hos en klasskompis och leker. Han är helt pigg igen. Äntligen. Det här migränanfallet var något utöver det vanliga... Fy draken!
Stella är utan blöja hela dagarna! Hon är inte helt vän med varken potta eller toalett men fullt medveten om att det är dit hon ska ta sej när hon blir nödig.
Nicole har en dag där sömn tydligen inte är nödvändigt. Så länge hon är trevlig gör det inget..
Jag och Stefan är väldigt kära precis som alla andra dagar! =)

*tjing*


Lovely!

Jamie har hämtat sej från migränen något sånär och middagen är avklarad! Den var fantastisk!
Vi alla är vansinnigt mätta och mer än belåtna!
Se bilderna nedan =)
Vi har varit och handlat lite gott till kvällen och nu ska det mysas... Det ska nog mysas liiite mer än alla andra fredagar tror jag! MYYYYS, MYYYYS, MYYYYYS!
Men idag bojkottar vi faktiskt tjejerna.
Dom är så trötta och mår bättre av att få gå och lägga sej i normal tid.
Nu ska jag återgå till familjen!


Lite trött och blek men så gott som smärtfri! 
Jamie gör tummen upp för HUMMER-FREDAG!!


Stella gör tummen upp för sina fiskbullar!
Hon ÄLSKAR fiskbullar och sa  "Mmmm" under hela middagen!
(kändes nästan elakt att servera henne detta om man jämför med vår mat men det är hennes absoluta favoriträtt!)


När får vi börja????


Jamie tog i för allt vad han var värd!!


Han är stark som en tok men idag räckte det inte så han fick hjälp av Stisse som hade munnen full!


Schkååål!


Ingen hummer för Nikki men hon är lika glad som ändå! 

Trevlig helg alla!!
*kram*


MIGRÄN!

Ja, MIGRÄN med stora bokstäver! Jamie har varit så dåligt att han sprungit mot toaletten för att kräkas flera gånger men det har inte kommit något. Han har gråtit, vridit och vänt i soffan och sen i sängen för att smärtan är outhärdlig. Jag vill bara få det att försvinna! Att se honom må så dåligt gör ont i mej! Efter andra vändan smärtstillande lyckades han somna och nu har han precis vaknat och mår lite bättre... Så pass mycket bättre att han får i sej lite att äta iaf.
När han piggat på sej ytterligare ska vi åka och handla lite inför myset ikväll!
Tjejerna är uttråkade efter en dag inomhus å lite shopping gör väl vilken flicka som helst lycklig!

See you later!
*KRAM*


Mätt och belåten!

Eftermiddagen har varit fantastisk! Vi åkte som sagt hem till Mia och Leffe och blev bjudna på världens godaste spagetti och köttfärsås med fetasallad och butiksbakat bröd. Det var huuuur gott som helst! Det tackar vi för! Jamie åt som en hemlös! Han hade ju åkt skridskor hela eftermiddagen så det var kanske inte så konstigt!

Han var mer än nöjd med att Stisse kom och åkte skridskor med honom och hans klass!
Stisse har ju minst lika roligt vid såna tillfällen så han var väldigt nöjd han oxå!
Men en sak gjorde mej lite besviken...
Han kom ihåg att ta med sej kameran men inte att ta bilder...
Eller jo, 2 st när dom fikade efter att skridskoåkningen var över.. Toppen! Men men, det går fler tåg! =)

Nu ska vi gosa ner oss i soffan och mysa! 
I morgon är det fredag! Vi ska äta och dricka gott! Sen är jag sugen på ett sällskapspel oxå!! 
Men jag blir nog nerröstad av resten av familjen som hellre hyr film.. Vi får se hur det blir!

Här kommer hela 2 bilder från Jamies "efterskridskoåknings-fika" =P



Min fina trötta kille med riskaka i hela munnen!








*KRAM*


Förmiddagen med tjejerna!

Solen värmde verkligen när vi var ute! Ljuvligt!


Pulkabacken here we come!


Wiee!


Mys!


Nikki tog sej en funderare!


Stella gör en underlig min...



Å lite kärlek!


Hemfärd...

Sen efter lite lunch hoppade Stella i bingen för att orka med lek hos farmor och farfar! Men Nikki var inte redo för en andra sovning så hon förgyllde vår tid en stund till!


Att rota är en passion för Nikki just nu!






Nu ska jag väcka Stella så att hon inte blir vaken halva natten!

Tjing!


Vilken dag!

Solen skiner och kylan biter i kinderna! 17- hade vi här i morse!
Vi väntar på att Nicole ska vakna sen ska vi ta en lååång promenad i det härliga vädret! Det blir massa kläder så att vi kan vara ute länge! Närmsta pulkabacke ligger inte så långt här ifrån så det blir nog dit vi går. Vi får passa på att njuta utav vargavintern som råder. Man vet inte när det blir så här igen! Det vanligaste är ju grått, grått, grått och massor av slask.
Just nu är min mormor i Thailand och njuter av sol och bad! Lite avis kanske man är...
Vita sandstränder och massa värme. Det känns ju lockande måste jag säga!

Klockan 14 ska Jamie åka skridskor med fritids. Då ska Stisse förlja med! Han följde med några gånger förra året oxå vilket var väldigt uppskattat! Efter det ska vi hem till Mia och Leffe på middag! Mysigt!

Igår fick jag så vansinnigt ont i magen. Trodde att vinterkräksjukan hade hittat mej! Men jag gick och la mej och somnande straxt efter 20 och sov tills i morse. Hur skönt som helst! Jag var pigg som en mört i morse! Innan jag väckte familjen bakade jag bröd och dukade fram en stor härlig frukost! Tänk om man var så piffig varenda morgon!

Näe, nu ska jag göra iordning mej lite så jag är redo för vinterpromenaden så fort Nikki slår upp ögonen!

Ha en fin dag alla!

Tjing!


Jag hade annat för mej igår kan man säga...


Så bilderna kommer nu istället =)


Tjejen som fortfarande vägrar att hålla i flaskan själv..


Mys!


Håller utkik efter pappa!


NICOLE har lärt Stella hur man har riktigt roligt!
Stella har ju alltid varit lite fin i kanten. Pillat och pysslat försiktigt med saker och ting... Inte Nikki...


Jamies rum är spännande!


Tripp, trapp, trull mammas små hjärtegull =D


Mammas tuffis!


Bellabus i kojan! Varför använda kudde när man kan ligga på golvet?


Molly vill va me!




Nicole bygger med lego!


Finis!



Övning ger färdighet...


Stisse, Stella och Jamie är på hockey.
Jag och Nicole har ansvaret för att maten är klar när dom kommer hem. Om vi ska klara av den uppgiften är det på tiden att börja nu. 

Over and out!



I dag byggde vi en...

Koja i vardagsrummet! Härligt tyckte Stella som genast drog in täcke och kudde för att mysa. Molly gillade idén och hängde med! Stella ville ha mera sällskap så hon ropade på Jamie 511 gånger men han hade annat för sej och ignorerade inviterna totalt. Efter ett tag vart det en ruschkana av det hela och Molly flydde fältet! Däremot tyckte Jamie att det vart mer spännande! Dom klättrade, kanade, dansade och framförallt skrattade! Vi ser hur Stella ser på Jamie med beundran. Han är verkligen hennes stora idol! Det underbara är att han har så mkt tålamod med tjejerna. Han tycker om att ungås och leka med dom. Inte alltid, men ganska ofta. En bättre storebror finns inte!

Jag hade migrän på förmiddagen idag så jag tog piller och gick och la mej med tjejerna. När jag vaknade var det borta!! Min migrän brukar hålla i sej i 2 dygn så jag vart väääldigt glatt överraskad! Däremot känner jag mej alltid trött efter så det har varit en lugn dag. Vi har inte gjort många knop alls... Tar igen det i morgon! Då blir det långprommis och kanske en sväng till lekparken. Jag har hittat en jätte fin skog! Jag och molly var ute själva i helgen och då hittade vi den! Hur mysig som helst! Tyvärr kan man ju inte ta med vagnen så här års och jag vågar inte ta Nicole i bärselen när det är så halt ute! Skogen får vänta! Eller det är kanske vi som får vänta...

Status på mina fina tre:

Jamie imponerar med sina kunskaper i matte! Jag har varit urusel på matte hela mitt liv så jag håller verkligen tummarna för att han fortsätter att tycka det är roligt! 
Det som är roligt lär man sej!
Han har däremot dragit på sej lite attityd. Inget anmärkningsvärt, han
börjar bli äldre. Språket har utvecklats massor senaste halvåret. Han tänker anorlunda. Han har skaffat sej lite egna åsikter. Det gillar jag! Han tänker själv! Jag litar på hans omdömme.


Stella har fått en penicillinkur mot prickarna hon har i ansiktet. Får se om det hjälper. Vi har ju ingen aning om vad det är och hon har inte haft ont eller vart brydd. Dom har mest suttit där i flera månader.
Förövrigt har hon tagit på sej rollen som storasyster till 100%. Numera kan Nicole både få en avhyvling och en knuff om hon inte gör som Stella önskar. Här om dagen stod Stella lutad över Nikki och mer eller mindre vrålade INTE! INTE HAMMRA! INTE!!
Nicole hade väl sneglat på bultbrädan Stella höll på med... Men...


Nicole alias Brottar-Britta är vi inte oroliga för!
Vi kallar henne så dels för att hon varit så stadig sen födseln & dels för att hon är så vansinnigt stark. Hon kom ut och kändes som en 3 månaders bebis direkt! Man behövde aldrig riktigt hjälpa henne med huvudet och när hon var 1,5 månad började hon vända på sej från rygg till mage medvetet. Nu när hon ligger ner kan man hålla bara i hennes fötter och hon gör en sit up till sittande ställning i ett nafs. Hon går utefter möbler och klättrer ÖVERALLT! Hon är helt enkelt en Brottar-Britta! Vår fantastiskt fina brottar-britta!

Nu ska jag göra mej en kopp te och krypa ner i soffan med min älskling!
Hoppas ni alla får en trevlig kväll!
(Ska lägga in lite bilder från de senaste dagarna efter filmen vi ska se nu:)

Tjingeling!




Okristligt tidigt...

Jag gick igenom Jamies ryggsäck på tok för sent igår kväll. Hon var nog närmare tolv. Han hade till min stora förvåning en massa ogjorda läxor som vi var tvugna att ta itu med nu på morgonen. Klockan 5.40 ringde min väckarklocka! SJUUUUKT tidigt enligt min smak! Däremot var Jamie riktigt fokuserad och alert! Vi hann inte klart allt så det blir att sätta sej i eftermiddag igen. 
Trots denna tidiga timma är det riktigt roligt att se framstegen som sker bara på någon vecka! Nya siffror han lärt sej och ord som han tragglade med sist vi läste svichar han förbi med lätthet!

Tjejerna ligger på golvet mitt emot varandra och kikar på memorykort som dom varit inne och stullit i Jamies rum. Mina söta tjuvar! Vi spelar sällan memory längre men jag kan inte låta Nicole blöta upp var och varannat kort så jag måste avsluta...

På återseende!
Tjing!


Då var den dagen slut...

Vi hämtade som sagt Jamie direkt när skolan slutade. Eller Stisse hämtade Jamie och jag tog tjejerna och Molly och promenerade till min mormor. Hon och Benke ska åka till Thailand i morgon så vi ville passa på att träffa dom! Dom hade dukat upp med massor av gott fika! Jamie nästan tryckte i sej och han brukar inte vara jätte mkt för sötsaker så jag misstänkte att något var på gång.Mycket riktigt, när vi kom hem slängde han sej i soffan och migrän-atacken var ett faktum. När den goda middagen stog på bordet kom han och satt sej en liten stund men hann inte mer än lägga upp på talriken innan han sa att det kändes som om han skulle kräkas. Han la sej på soffan igen medan jag bäddade rent i hans säng. När jag var klar hade han somnat. Klädde av honom och bar in honom.
Min lillla stora kille... 
När jag ska få migrän är det precis som om kroppen känner på sej det redan innan och vill ha något som förhindrar att huvudvärken bryter ut. Jamie tröck i sej sötsaker som om han inte ätit på en vecka, precis så känner jag med. Det är ju då man ska ta en tablett men det är så himla svår att tyda signalerna. Jag som är vuxen och har haft migrän i många år lyckas inte alltid. Jag vill ju inte ta eller än midre ge Jamie smärtstillande i onödan.

19.00 sov alla barnen. Jag plockade undan lite leksaker och gick sen en prommis med Molly. När jag kom hem sov Stisse oxå. Så här sitter jag... Men om jag inte minns fel är det familjen anorlunda kl.20! Det är så roligt! Tycker att det är helt underbart att se dessa tokiga och kärleksfulla familjer!

*HOPPAS HOPPAS att Jamie lyckas sova bort migränen och får vakna pigg och fräch i morgon!!*

Tjingeling!


Mysdag!

Idag har jag faktiskt städat Jamies rum. Han är ganska duktig på att hålla ordning själv men eftersom vi stor rensat/städat hela lägenheten ville jag att det skulle vara fulländat =P

Det är helt tomt i vardagsrumsfönstret. Ser jätte trist ut men vår kära lilla Nicole drar och sliter i det mesta och hennes armar måste vara magiska så långa som dom kan bli när ingen ser på! Vi har egentligen inte flyttat bort så mkt utan försöker lära henna vad som är okej att pilla på och inte. Men dom stora tunga krukorna vill jag inte att hon lyckas få över sej. Här om dagen fick jag tag i henne och krukan i sista stund. Skyndade mej fram och tog tag i krukan som hon hade ett stadigt grepp om och får syn på att hennes fötter lyfter från golvet!!! Med kraften av bara sina händer och armar HÄNGER hon i krukan! Jag var rädd att hon skulle släppa taget utan att ha fötterna tillbaka i golvet och balansen på plats. Jag kunde ju inte släppa krukan så jag hade bara en hand över... Jag tog tag i hennes nacke! Haha! Inte hårt såklart men jag fick lixom inte tag någon annanstans! Hon ställde ner fötterna och återfick balansen direkt så det gick bra. Hade ju inte kunnat hålla upp henne i nacken iaf så jag vet inte hur jag tänkte. Det gick så fort!

Idag har vi varit hemma hos Fia och Fredrik! Fia och Fredrik har blivit sambos och vi var överbjudna på fika och husesyn. Dom bor jätte mysigt! Stor och härlig lägenhet! Stella tycker om Fias kanin! Hennes nyinskaffade hamster var lite obehaglig... Tror att hon är en tjej som gillar större djur. När min kusin hade kattungar senast tyckte Stella att det var sådär. Dom äldre katterna var roligare.  

I morgon kommer älskade Jamie hem! ÄNTLIGEN! Å va jag saknar honom! Stefan är ledig och vi hämtar honom direkt när skolan slutar! Vi ska ha en mysmåndag! På middagsmenyn står hel kyckling, klyftpotatis och sås! Jamie kommer bli glad! En av hans favoriträtter!

Kram.


Vilken låååång dag!

Vi började morgonen med mysig frukost. Sen körde Stisse tjejerna till farmor Mia medans jag tog Molly på en skön promenad. Sen började vi röja! Vi rensade garderober och märkte varje hyllplan med vad den ska innehålla tex Stellas byxor... Låter jätte larvigt men det är inte helt lätt att hålla koll på vems som ska ligga vart. Jamie hjälper ju till att lägga in tvätt ibland och han har ingen koll direkt. Värt ett försök iaf! Sen drog vi fram soffan och andra tunga möbler och gjorde kliniskt rent. Känns som ett annat hem! När vi fixat och donat jätte länge åkte vi hem till Mia igen. Tjejerna vart så glada att se oss! Vi har ju inte lämnat bort dom så många gånger... Stella har bara sovit borta en gång faktiskt.. Så det är lite ovant för alla!
Det hade ju självklart gått hur bra som helst! Vi träffar ju Mia och Leffe MINST en gång i veckan och så har det varit sen ett par år tillbaka. Tjejerna känner sej utan tvekan helt trygga där.
Vi vart bjudna på middag och sen var det dags att fara hem. Vi sjöng och tjoade i bilen för att hålla båda vakna. Stella sjunger i princip hela texten på "blinka lilla stjärna"! Hon imponerar oss med nya ord och flerords satser varje dag! Här om dagen sa hon "pappa kör bilen och mamma sitter bak". Häftigt tycker jag!

Ikväll är det melodifestivalen! Jag tycker att alla deltävlingar suger men måste titta iaf.
Nu börjar det!
Ingen aning om vilka bidrag som är med idag men jag måste säga hejja bidrag nummer 5 där Evelina är med och körar! =)

Tjing!


Jamie, Estelle, Nicole...

Jag önskar Dig inte guld mitt barn,
ej heller pengar och makt
Jag önskar Dig modet att vara Dig själv
och stå för det Du har sagt.
Jag önskar Dig inte en stenfri väg,
men modet att vägen gå.
Jag önskar Dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på....


Nu är det kväller!

Jag minns en period då det alltid var filmer på tv... Onsdagsfilmen, fredags premiären osv.
Vart har det tagit vägen? Det är mysigt med film! Idag var det bara skit på tv. Trist. 
Stefan kom hem tidigt från jobbet idag så hela familjen gick på långpromenad idag (-Jamie som är hos sin pappa). Vi var ute i det härliga vädret närmare 2 timmar. Hur mysigt som helst! Latmasken Nikki sov nästan hela tiden. Stella däremot, hon gick och gick och gick! Vi hade med oss min systers hund för hon skulle iväg en sväng idag. Solo som hon heter, är inte lika sprallig som våran Molly så stella fick hålla i kopplet. Hon var så stolt och ropade hela tiden så att vi skulle titta! Vi gav henne massor av glada utrop -Å va du kan! Du är så duktig! Tänka va du har blivit stor nu och kan gå ut med hunden! Hon var så stolt där hon gick brevid mej med kopplet i handen! Gullunge!
Jag längtar efter Jamie nu. Veckan är snart slut och den härliga måndagen kommer allt närmre. Varannan måndag känns trist & ledsam.. Å varannan är underbar! Ni förstår vilken som är vilken antar jag...

Jag fick en jätte fin och klok kommentar av någon som kallar sej "småbarnsmamma".
Tack för dina ord! 
Tror absolut att det ligger något i det du säger!
Jag blir nyfiken på vilka ni alla är.. Ni som läser min blogg..
Tycker att det är roligt och smickrande att ni uppskattar läsningen så mkt att ni kommer tillbaka! ;) 

Jag skriver ju främst till mina barn. Dom ska få läsa om vår vardag när dom blivit stora nog att uppskatta det. Försöker lägga in massor av bilder så dom ska kunna se hur alla vi såg ut. Hur klädmodet och olika stilar passerat genom åren. Hur sättet att tänka och vara skiljer sej från nu till då... Jag hade tyckt att det var jätte roligt om min mamma hade gjort så till mej! Den dag jag beslutar mej för att sluta skriva här ska jag printa ut alltihop (inklusive kommentarerna) och göra en bok till varje barn tillsammans med ett personligt brev som jag och Stefan knåpar ihop!




Mina fina tre!!




Näe, en kopp te till på det här!
Godnatt alla!



Morgonstund har guld...

i mun! Eller? Jag var lite trött i morse för barnen har sovit oroligt. Nikkis tänder gör att hon är lite körig i magen... Men jag såg nu på morgonen att båda framtänderna har kommit igenom tandköttet så nu bör det bli "lugnare". Inte för att det har varit så jobbigt egentligen...
Hon är så cool med allting! Inget stör henne direkt. Hon sover i egen säng hela nätterna, utan välling och har gjort det i över en månad. Hon går dessutom och lägger sej samtidigt som de andra barnen kl.19 och sover gärna 12-14 timmar i sträck. Hon äter bra och tycker om det mesta och är nästan jämt glad! Hon är toppen!
Eftersom både Stella och Jamie varit precis lika snälla trodde jag absolut att jag skulle få en skrikig unge. 3e gången gillt lixom. Men näe, en ängel till! 
Alla klagar över hur jobbigt det är med småbarn (främst blöjbarn) och jag kan inte riktigt relatera till det. Jag vet inte hur många gånger folk frågade oss under graviditeten om vi verkligen visste vad vi gav oss in i... Om bebisen i magen var planerad osv... Ja det visste vi och hon var verkligen planerad! Att hon var så snäll var en bonus =D
Att det ska vara jobbig med två som dricker välling eller två som har blöjor förstår jag inte heller! Såna saker tar ju två sekunder om det behöver gå undan! Blöjbyten är dessutom mysiga tycker jag! En liten stund med joller tillsammans Nikki eller en härlig konversation med Stella. Eller så är alla med på ett hörn! Då visar Stella mej att Nikki har en navel och två tuttar precis som hon, vi räknar deras fingrar och tår tillsammans och ibland trycker Nikki sitt huvud mot Stellas och visar sin kärlek. kan det bli gosigare!?
Sen kan jag inte sticka under stol med att vissa saker är besvärliga ibland.
Men det är det ju vare sej man har 1 eller 3. 
Vårat jobbigaste moment är nog när vi ska ut genom dörren. Alla ska ha vinterkläder och Nikki avskyr allt vad kläder heter så i början skrek hon som en besatt bara man tog fram overallen. Men man lär sej ju hur man gör det snabbt & smidigt så nu är det nästan inget gap alls.
Vi har ju Molly så vi går ju ut flera gånger varje dag. Nemas problemas! =D 

Nu sover tjejerna så jag ska passa på att röja av lite och planera middag... Det är FREDAG IGEN!
I helgen ska vi till Therese och Pedja på lördagen och sen till Sofia och Fredrik på söndagen!
Det ska bli roligt!

Tjingeling!


Mera bilder! =)

La över alla bilder från kameran oxå! Här kommer några!


Här är det svävande gemet jag berättade om! Från exprimentlådan!


Nikki äter päron!


Gott!


Bus!


Mina fina tre!





Molly i full fart!





En av mina vackra systrar!


Bebis hästen!


Jamie lagar mat! Korvstroganoff på menyn!


Jamie har spökat ut sin lillasyster....


och sin hund! Han tror att hon fryser =)


Hon tyckte att det var ganska mysigt... Sen skulle vi äta och Jamie hämtade sällskap till Henne så hon inte behövde ligga där själv..


I tur och ordning gav Jamie oss massage med elvispen. Hans egna påhitt... Sjukt skönt!!!





Fina unge!


Stella fixar brorsans frisyr!



Badbrudarna!





Hahhahah! Fina Sofie!


Jamie och Sandra!


Stella hjälper till att mata Nikki!


vackra bebis Thea!


Stellas tuffa fästman!


Adrian!


Syskonen Mile.... får kanske ingen mat hemma =P


Nu har vi lekt så mkt att det är dags att vila lite...


Allt för idag!
Tjingeling!


Mysdag!

Idag har vi haft mysigt! På fm gick jag, Sofie och tjejerna till stallet. Molly oxå såklart! Stella är så vansinnigt förtjust i djur. Speciellt hästar! Det var bara 3st inne just då så vi gick från box till box. Tittade, klappade och...

PUSSADE!
Hon ville aldrig gå där ifrån!
Nikki sov under hela besöket så vi ska ta oss dit i helgen igen. Då är nog fler hästar på plats och Nikki får vara med och titta!
Sen gick vi hem och åt lunch. Nikki var vrålhungrig och åt en stooor portion biff stroganoff. Sen deckade hon igen. Hon håller på att få sina framtänder så hon sover mest just nu. Hon har inte fått feber eller så utan sover bara lite mer när bissingarna är på väg ut.

Sofie och Molly håller inte på att få tänder men...

Dom var trötta ändå...


Idag saknar vi Jamie här hemma! Stella har pratat om honom jätte mkt!
"hämta Mejmi i koolan" (Hämta Jamie i skolan) avbryter hon mej titt som tätt...
När jag förklarar att han är hos sin pappa svarar hon "Nej Mejmis pappa! Hämta Mejmi i koolan"
Det är inte så lätt för henne att förstå såklart...

Förra helgen hade Jamie match. Jag glömde kameran så det blir mobilbilder...

Suddig, men där är han med pucken!


Poser =)


Dom tackar för en god match! (som dom vann!)

Lite bider från de två senaste veckorna:

Stella spanar på traktorn som jobbade utanför oss.


Nikki var vaken (för en gångs skull) och tittade oxå på traktorn!


Vår lilla konstnär Stella berättar att hon målat en fågel!


Sen målar hon en bajskorv.. Hästens bajskorv...


Wiee! Gunga är skoj!




 

Nu ska jag se sista Johan Falk som vi har hyrt!
fler bilder kommer sen!

Tjing!


Slappdag...

Idag tog vi alla sovmorgon (utom Stisse) till klockan 09. Hur skönt som helst! Sofie kom förbi då hon hade inställd lektion. Hon åt frukost  och gick en kortis med Molly så vi inte behöve ha bråttom ut med henne. Sen lekte hon massor med tjejerna. Stella kunde inte riktigt med att hon lekte med Nicole. Det är ju hennes Sandra (Sandra är samlingsnamnet på mostrarna).
Sen var det dags för Nikkis tupplur. 3,5 timmes tupplur för att vara exakt.
Stella kunde inte somna idag. Dock inte så konstigt eftersom vi sov så länge och dessutom bara varit inne på fm. Hon låg i sin säng och sjöng egenkomponerat i en timme innan hon ropade på mej. Hon kliver inte ur sängen utan ligger där och finurlar och sjunger.
När gick in till henne sa jag -Du är inte trött va?
Hon svarar med en suck -Näe... Söta unge!

På eftermiddagen kom Stisse hem med Mcdonalds mat. Han skulle iväg en sväng efter jobbet så jag och tjejerna beslutade att vi inte orkade laga mat idag =P
Man blir inte "gott mätt" på sån mat. Man blir fylld på något vis som nästan känns obehagligt... Under tiden man smäller i sej det är det ju gott men efteråt... Urk!

Tjejerna somnade ganska precis 19 så nu ska jag göra en kopp te och slå mej ner i soffan och titta på "barn till salu" på tv4+ 
En dokumentär som jag inte har sett förut men kan tänka mej att det blir en och annan tår..

Ha en trevlig kväll alla!
Kram!


Vilken morgon!

Jag älskar verkligen snön! Men i morse när vi skulle till skolan hade dom inte hunnit ploga trotoarerna. Sen hamnar ju all snö som dom plogar bort från vägarna uppe på gångbanan. Kanon! Bara en decimeter att försöka dra sej fram i. Syskonvagnen är lättkörd i vanliga fall men inte i dag. Sen undrar jag en sak! Kostar det mer att ploga en hel trotoar? Plog-gubben kanske tar betalt per centimeter??? Jag kan inte tänka mej någon annan anledning än att kommunen vill spara pengar. Dom drar ju in på allt nu för tiden =P Nästan hela vägen från oss till skolan har dom plogat fram en snutt av vägen. Resterande är täckt av en stor snövall. Dvs att den "lilla" syskonvagnen får preciiiis plats och om jag inte håller emot ordentligt på utsidan glider vagnen ner på vägen. vegen som är vältrafikerad just den här tiden på morgonen... Sista biten var helt omöjlig. Där vart gångvägen för smal för vagnen så det gick inte att gå längre.. Andra sidan av vägen var likadan... Det är under all kritik tycker jag! Jamie fick gå sista biten själv vilket jag inte alls tycker är okej! Jag förstår att man inte hinner med att ploga hela kommunen på en kvart men fasen va irriterad man blir när dom inte har plogat just där jag vill gå! Jag stog iaf kvar och tittade på Jamie så länge jag bara såg honom ringde direkt till skolan och meddelade att han kom själv. Dom skulle hålla utkik och ringa mej om han inte dök upp inom några minuter. Tiden då han försvann ur sikte hos mej och sen dök upp där fröken såg honom kanske var.. max i 3 minuter. Men det känns ändå inte bra. =(
Just när det handlar om skolan vill jag "lämna över honom". Lämna över ansvaret till personalen. Känns bäst så. Dessutom märker jag på Jamie att han är lite osäker precis när han kommer dit. Å då vill jag finnas till hand som han behöver mej.

Föresten! Vi har fått en inneboende! Ska ta kort så att ni får se honom! Herman heter han iaf!

Nu ska jag plocka lite medan tjejerna sover. Sen bär det av till vårdcentralen.
Hoppas att dom hunnit ploga!!! =)

Ps.Blåsningen var ljuvlig igår! Å va jag skrattade åt Ara Abrahamian! UNDERBART! Ds.


RSS 2.0