Humöret i topp!

Humöret har varit lite svängit de senaste dagarna. Antagligen för att jag har en del att tänka på och ta itu med. Men idag vaknade jag på ett stråååålande humör! Helt underbart!

Johanna och lilla Max skulle kommit hit men Max fick feber. Jätte tråkigt. Men jag hoppas att han blir frisk snart så vi kan försöka nästa vecka igen! =)
När planerna gick i stöpet hade vi en fixar dag här hemma jag och tjejerna.
Välbehövligt det oxå!
På eftermiddagen åkte vi till Mia och Leffe en stund. Vi åt och fikade ute i solskenet! Det var så varmt och skönt att man nästan kunde tro att det var sommar!

I morgon är det valborg och jag och Stefan ska på fest! WIEEE!
Tjejerna ska sova borta för första gången!
Stella har sovit borta en gång tidigare men det var nästan 1,5 år sen =)
Vi är så gott som alltid hemma och när vi inte är hemma är vi på barnvänliga ställen och åker hem när barnen blir trötta.
Jag tror att det kommer att gå jätte bra iaf! Barnen är så trygga i sej själva och jag litar på våra "barnvakter" till 100%!
Innan jag åkte på kryssningen med syrrorna och mamma var jag lite orolig över att jag inte skulle klara av att dricka alkohol. Eftersom jag inte gjort det på så himla länge blir det ju lätt för mkt.
Men det var inga problem så jag hoppas att jag förblir skötsam även denna gång!
Det ska bli jätte roligt att få festa lite med Stisse! Det var så länge sen! Vi hann med ett party för ca.20 månader sen... Japp! Det är som ni hör, på tiden att vi går ut! Hahha! Vi är nog fortfarande på det där mys-stadiet i vårt förhållande! Vi stannar hellre hemma och tittar på film och myser än att leva loppan på krogen!
Är det inte så älskling? =)

HIPP HIPP HURRA!
I morgon fyller mamma år! Grattis bästa mamma! 
Å Henrik fyller oxå år! Grattis Henrik!


Nu ska jag göra mej en kopp te och krypa ner i soffan med sista sidorna av en en gryyyyymt bra bok! Skadad heter den. Jag fick låna den av min syster och jag har läst ut den på ett par dagar. Det är en djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter. Man får både ståpäls och gråter när man läser den!
Det är en sann berättelse. Författaren var flickans fostermamma.
Läs den!!!



Hoppas att ni alla får en trevlig helg!
Ta hand om er!
*kram*


Hejsan!

Det säger alltid Stella när hon tar telefonen och ska prata med någon! =)
Jag har försökt blogga i flera dagar men det blir bara skit.. Är inte på det humöret helt enkelt. Det har slutat med att jag stängt ner sidan och låtit allt jag skrivit bara försvinna. Men idag gör jag det igen och idag ska det publiceras hur värdo det än blir!
Vi är fortfarande förkylda hela bunten men det är nog på bättringsvägen nu. Vi sakna Jamie massor här hemma! Jag längtar tills jag får krama om honom och trycka ner min näsa mellan hans hals och axel och snusa på honom! Min fina unge!

Igår var vi på forum och köpte ny vårjacka till Stella. Det blev en skaljacka från poop med tillhörande fleece. Hon var så stolt i den nya fina jackan! Efter det åkte vi hem och meckade ihop hennes nya säng.
Hon är stor tjej nu och en stor tjej ska ha en stor säng =)
Eftersom tjejernas rum är ganska litet har vi funderat över hur vi ska lösa säng "problemet" när det är dags för Nikki att flytta in dit. Det skulle vara omöjligt att ha 2 sängar där inne. Då blir det ingen lekyta kvar alls. Efter flera månaders letande & klurande hittade vi en lösning som vi hoppas fungerar! En vanlig 90 säng med en utdragbar låda under. I den utragbara lådan finns en till 90 säng! När man inte sover i "lådan" skjuter man bara in den. *borta*
Rummet vart ju helt klart mindre när man tog bort hennes lilla växa säng och stoppade in en vanlig. Men men. Man kan inte få allt här i världen och vi lär ju inte bo här i all oändlighet. Hur som helst blev Stella JÄTTE glad över sin nya säng! Hon bäddade ner dockor, kastade bort dom och bäddade fint och tillslut bäddade hon ner sej själv! Sängen är ju väldigt mkt högre än vad hon är van vid så jag hoppas att hon håller ben och armar innanför sängkanten på nätterna! Det bästa med den är att båda bäddarna är riktiga sängar. Ingen utav flickorna får sova i en ranglig extrasäng.

Vi var ute en stund på fm idag. Det var lite kallare dag än igår. Men solen värmde i vår lilla sandlåda. Tjejerna busade och lekte i lite mer än en timme sen åt vi frukt och gick in. Jag har haft lite ont i huvudet hela dagen och vid den här tiden började jag frysa oxå. Det blev en snabb lunch och sen vila.
det har gått över två timmar och dom båda sover fortfarande.

Stella fick en jätte fin klänning med tillhörande mammulucker(<--- Hur stavar man det?) och ett hårband av mina kuiner när hon fyllde år men det var tyvärr för smått och måste bytas. Innan jag fick tag på "rätt" kusin (hon som hade kvittot), höll det hela att gå åt pipsvängen. Kvittot var lagt i påsen som presenten låg i, vilken jag använde till sopor och slängde i morse. Detta fick jag veta i ett sms nyligen och jag rusade ner till sophuset och som tur var låg påsen där, överst! Eftersom jag berättar det här måste jag ju tillägga att det bara var pappersskräp i påsen. En massa reklam och sånt... Näe, jag sopsorterar inte. Jag får skämmas, jag vet. Jag tog iaf påsen och rusade upp i lägenheten. Vände upp och ner på den och där, sist av alla papperssaker singlar kvittot ner!
I skrivande stund är sopbilen här och tömmer! Det kan man kalla tur!!!!

Nu ska jag väcka tjejerna! Annars blir kvällen inte till belåtenhet!

I morgon kommer Johanna med sin lilla max! Det ska bli roligt!

*kram*


Stressigt men mysigt

har vi haft det i helgen! I fredags var vi på kalas hemma hos Alva som fyllt hela 9 år!!!! Jamie hade jätte roligt med alla barnen som var där. Han försökte sej på att få stanna över natten men just den natten gick det inte. Han hade ju s:t eriks cupen på lördag morgon. Men snart får vi ha ett pyjamasparty!
På lördagmorgonen packade vi allt och lite till och åkte till sickla där Jamie hade match. Han var så taggad innan att han hade fjärilar i magen! Gullis! Värmdö vann såklart! =)
När vi stod där på sidan av kom en annan mamma och pratade med mej och Stisse. Det visade sej att hon var 10 barns mamma!! Den äldsta var 24 och den yngsta var 2. Jag förundras och på många sätt beundrar dessa dessa människor. Det kräver engagemang, planering och massor av tid! Den här kvinnan hade 5st under 10 år. Jag undrar hur man lägger upp det med läxläsning och aktiviteter för dessa 5? Dessutom hade hon 3 hundar som var  drygt ett år allihop. Man kan tro att kvinnan är galen som skaffar sej så många barn och hundar men efter vi pratat en stund kan jag säga att hon verkade väldigt go, sund och framförallt pigg. Borde man inte vara helt slut när man har 10 barn?
Hon var helt enkelt en superkvinna! =)
På söndagen hade vi ett litet släktkalas för Stella som fyllt 2 år! Det var jätte trevligt! Att samla alla, prata och fika kräver ju inte så mkt. Man borde göra det oftare!
Hon fick massa fina presenter! Flera presentkort på pop, 2 nya pippifilmer, en rolig muminbok, ett fiffi-tält, jätte fina kläder från Zara, pennor och papper m.m... 

Idag är vi alla lite halvkrassliga. Jag vaknade med dundermigrän (men tabletten har faktiskt hjälpt lite!), både Nikki och Stella är dunderförkylda. Det har varit lite på G ett par dagar men nu är det verkligen snorigt... Vi hade ju planerat att träffa Johanna och Max i morgon fm... Jag vet ju inte hur rädda dom är för baciller... Men om det är fint väder ute kanske vi kan träffas i parken. Då är inte smittorisken lika stor! =)
Å i morgon em ska vi träffa Johanna och Felicia! 2 Johannor på samma dag =)

I natt sov min syster här. Till barnens stora förtjusning!
Hon var däremot lite vissen... Du är värd det bästa Sofie. Kom ihåg det! 

 Nu ska vi äta lite lunch och sen gå å knoppa! Japp, idag ska jag nog oxå sova! Eller borde man nyttja det fina vädret och sola sin bleka kropp lite? Fy jag är ju så blek att jag bländar mej själv! Sova vs Sola.... Vi får se hur det blir!

Ha det toppen!
*Kram*


Ps. Bilder från kalas och fotbolscup kommer senare! Ds.

 


Utmanad!

Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt vad det går ut på... Först blir man utmanad av någon och ska svara på en massa frågor och sedan utmana vidare och då ska dom som man utmanar i sin tur svara på samma frågor som man själv gjort... Eller?

Jag antar iaf utmaningen jag fick av http://ginnsy.blogspot.com och så får vi se hur det blir =)

Blogg jag läser först: http://lifeofnea.blogg.se
Det är en ung tjej som skriver. En tjej jag inte känner alls. Hon är sjuk i både anorexi och i cancer och berättar öppet och ärligt om sina känslor och upplevelser i bloggen. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Det är hemskt och tragiskt. Jag finner inga ord.
Varför händer onda saker goda människor?

Blogg jag hört talas om men aldrig läst: Kissie, Blondinbella, Puffy, Duffy och allt vad dom nu heter. Plötsligt blev jag gammal! Jag har helt utan grunder bestämt mej för att deras bloggar inte är något för mej. 
Jag lämnar Kissie och co till den yngre generationen =P

Den första bloggen jag började följa: Var Alex pappa blogg!http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen
Han skriver såååå bra! När han ganska nyligen beskrev sin kärlek till amanda vart jag rörd, fick ståpäls och varm i hjärtat! Sånt gillas!

Bloggare jag beundrar & varför: Jag beundrar nog Alex pappablogg. Läs hans blogg så förstår ni varför! Han skriver så bra att det känns som om man sitter på första parkett många gånger!
Sen läser jag ju en hel del andra bloggar men jag vet inte hur vida det uppskattas att jag länkar dom... Bloggar är öppna men ändå kanske inte till för alla.
Men jag kan ju tala om att jag beundrar min lillasyster Sofie för att hon är så himla vänlig mot alla hon möter. Hon ger mer än hon tar och är genuint ärlig,trevlig härlig! Världens bästa tjej helt enkelt! Min andra syster bloggar inte men jag beundrar henne precis lika mycket ändå!  Sen gillar jag att läsa http://ginnsy.blogspot.com så klart! En go och glad kollega som skriver om sin vardag med man och barn! Tjejen som fann kärleken på jobbet! Henne vågar jag länka eftersom hon länkade mej. (vilket självklart var okej)
Jag beundra Therese som oftast har många bollar i luften men ändå alltid ställer upp på stort och smått. Peppar precis när man behöver det och skrattar även om jag drar ett uselt skämt! Hon är en toppen mamma och en toppen vän! Jag beundrar Erica för att hon har minne som en elefant och för att hon är min vän oavsett om vi har hörts här om dagen eller här om året. Jag beundrar henne både som god vän och som kollega! Sen beundrar jag ju många människor som inte har bloggar... Men det kanske inte hör hit? (däremot bestämde jag själv att en vilande blogg gills)

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Underligt nog har jag inte fått en massa gratisprodukter som dom där andra tjejerna vars bloggar jag vägrar läsa =P
Men jag har fått massor av värdefulla tips ang. Jamies migrän, bra väckarklockor och bilbarnstolar. Uppskattande ord om min blogg och fina kommentarer om mina fina tre.

Då hatar jag att blogga: Det är mindre tråkigt att blogga när barnen är sjuka och vi mest ligger hemma och torkar näsor och kollar barnens temp. Då har jag ju inget roligt att dokumentera.  

Då älskar jag att blogga: Som Johanna (ginnsy) sa är kommentarer jätte roligt! Sen tycker jag att det är roligt att titta tillbaka på det jag skrivit och tänka på när det här ska bli en bok till barnen! Då blir jag taggad att skriva ännu mer!

Avslutar med att utmana dessa: Sofie, Tess, Erica! =)
(Känner på mej att utmaningar inte är deras grej riktigt men jag är en optimist och försöker ändå! =)


*tjing*





Snart ska jag gå och lägga mej!

Sjukt trött idag.
Vi har varit på läkarbesök med Stella och hennes prickar. Dom var helt ofarliga och ska tydligen blekna av sej självt.
Orkar inte skriva så mkt idag. Skönt tänker säkert vissa som läst alla lååånga inlägg den senaste tiden =)

Här kommer lite nya & väldigt gamla bilder:


Här hälsar vi på min mormor! Lustig min och rivsår under ögat! Fina unge!
Nikki LOVES äpplen!



I ett obevakat ögonblick försedde Stella sej själv med det hon älskar...
MASSOR AV VANILJVISP!
(Inte lika nyttigt som syrrans favvo tyvärr)
Med skyldiga ögon hoppas hon nog att hon ska få behålla sitt byte...
Det fick hon.. För den här gången!


Mys med gammelmormor!


Lek med bästa Sofie i favoritsandlådan!


Fika på ljugarbänken!


Målar med vatten på balkongen!


Gumman i lådan!


Hahah! Gick igenom gamla bilder! Åh va roligt!
Tuffis Jamie!


Ser ni hur fort det går?



Trötta killar!


En liten liten Stella...


Stella sover räv och jag är LYCKLIG!


Vi längtar till landet!


Finisar!


Grabb-hörnan!



Stella föddes med "stora" fötter...
Men när man ser tillbaka verkar dom jätte små!


Sommarmys!


Stella tar en siesta!


Imponerad av Stisses rövarhistorier!


Inflyttning!


Världens finaste kille!


MYS!


Världens bästa storebror!


Hjärntvätt ska börjas i tidig ålder för att ha bäst effekt.


Tokig!


Sjuuuukt snygg! =)


Älsklingar!


I morgon är det fredag!

*kram*


Stackars lilla Jamie...

Han har legat i sängen sen 16.20. Den elaka migränen släpper inte greppet om honom idag.
Han kom upp en stund och försökte äta lite tacos men det resulterade bara i att han började må illa och fick springa till toaletten. Efter massa gråt och panik-känslor gick han och la sej igen och lyckades somna och sover nog för natten.
Det känns så hemskt att inte kunna få det onda att försvinna. Att inte kunna blåsa och säga att det snart blir bra. Det blir ju bra men man vet aldrig hur länge ett anfall håller i sej. Om han bara kunde slappna av lite oftare så kanske han skulle slippa det här. Men det är svårt att förstå och verkställa för en 7 åring.
Jag hoppas att han får vakna och vara pigg i morgon...
Underbara unge... Jag hade velat blåsa bort det här..

Taco-kvällen vart som ni förstår inte som planerat men vi gör om det till helgen.
Favorit i repris!

Min mormor var här idag! Hon fixade Stellas hår. Enligt henne var inte min klippning så dum ändå. Men hon ville nog bara vara snäll när hon sa det =)
Hon tog med sej Molly när hon gick och jag och tjejerna gick till affären och handlade till middagen. Tjejerna fick en varsin go-dricka som dom bara ÄLSKAR.


Den surplar dom i sej den på 2 sekunder!
36% ekologisk banan, 31 % ekologisk jordgubbe, 28 % ekologisk äpple, 5 % ekologisk hallon, konsentrerat ekologisk citronsaft.
Toppen, toppen!

Medan jag fixade maten utforskade Nicole kökets alla skåp och lådor. När Stefan kom hem tittade han förvånat på kaoset och frågade vad som hänt. Men han fick svaret när han kikade runt hörnet och såg Nikki sitta och prassla med en hel rulle bakplåtspapper! Hon var NÖJD!
Stella har aldrig varit särskillt "röjig". Nikki är hennes raka motsats! =)
Nikki och Jamie har ganska lika personlighet. Alltid på jakt efter nya utmaningar!

Tror att det är dags för en "barn-status"

Jamie kämpar för fullt med sin läsning och bara det är lugnt runt om honom går det hur bra som helst! Han klagar över att han blir hämtad från fritids för tidigt. Efter den långa vintern har dom börjat spela kula på gården igen. Det har varit ett stort intresse sen han började i skolan. Jag ser det som ett gott tecken. Han trivs och vill vara där. Däremot vill inte jag att han går så långa dagar så länge jag har möjlighet att ta hem honom tidigt. Vi får försöka kompromissa fram något bra. 
Han fortsätter att växa i sitt sätt att vara och förvånar oss titt som tätt med nya större, "vuxnare" ord och meningar. Redan som treåring sa han ju ord som acceptera och diskutera! Han förstod nog inte riktigt innebörden då men jag hoppas att han lagrar orden så att han får ett stort vokabulär.
Det kan man komma långt med.

Stella är allt som oftast go och glad men gör som alla barn gör. Hon retas när möjlighet ges! Hon gör det nästan alltid med glimten i ögat men vet direkt när hon gått över gränsen. Idag slog hon sin pappa och innan någon hann tillrättavisa henne, förvisade hon sej själv in på rummet! "In till rummet" sa hon och pinnade iväg. Hon satte sej innanför sin tröskel och putade med underläppen en stund och sen sa hon "Nu e jag snäll!" 
Jag och Stisse kunde knappt hålla oss för skratt! Dom gånger vi förvisat henne in på rummet kan räknas på en hand. När hon slagit någon av sina syskon eller när hon spottade på min syster. Tydligen fungerar det ypperligt bra. Hon har helt klart förstått konceptet.
Nu blev Stellas status bara om hur vi tillrättavisar henne och det är inte alls mycket av den varan. Hon är snäll, glad, sjunger och dansar nästan all sin vakna tid! Hon har fyllt hela två år och ska firas i helgen!

Nicole har utvecklats MASSOR de senaste veckorna! Hon har börjat gå och väljer allt mer att gå istället för att krypa. Hon tar sej upp överallt! I sängarna och snart även i soffan. Man måste ha stenkoll för att undvika olyckor. När hon ansåg sej färdig med taco-middagen idag ställde hon sej upp i sin stol. Hon är stark som en en björn och häver sej upp lite var stans. Igår tog hon tag i Jamies skrivbord och hävde sej upp för att se vad det fanns för spännande saker där uppe. Benen dinglade i luften i flera sekunder innan hon försiktigt hissade ner sej igen. Hon har börjat härmas så smått. Vi kan höra hur hon försöker utforma ljud som liknar små ord. När Stella sjunger vill Nikki göra lika och skriker för full hals! Nya tänder är på gång och precis som alla andra gånger märker vi det knappt.



Jag tackar den som orkat läsa ända hit. Jag lät tankarna flöda idag! 
Ha en trevlig kväll
*kram*





Fint...

Som ett brev på posten.. Vi fick hämta Jamie från fritids med migrän.
Det som alltid kom på tisdagar förut kommer nu på onsdagar.
Jag blir verkligen urless på hans migrän... Jag önskar mest av allt att han skulle slippa det!

Hugs!


Snart kommer mormor!

Fina mormor kommer förbi en stund. Hon ska klippa topparna på Stella.
Jag gjorde det här om dagen och det brukar alltid gå så himla bra men den senaste tiden har jag varit så fumlig... Stella har haft uppsatt hår sen dess. Så bra gick det...
Jag har inte ens vågat säga något till Stisse! Haha! Han vill så gärna att hon ska ha långt hår. Det har hon ju fortfarande men det är lite hackigt... Snart har mormor fixat det och då är ingen skada skedd!
Älskling... Jag lovar att inte sätta saxen i Stellas hår igen. Inte så länge jag är så här fumlig iaf!

Man blir inte klok på vädret just nu. Minusgrader på morgonen och strålande sol på em. Idag är det inte mkt till sol dock. Vågar man släpa upp alla vinterkläder på vinden eller gör man bort sej då? Jamie och tjejerna har överdragsbyxor på fm eftersom dom sitter i kalla sanden och leker men resten bör man väl kunna plocka bort? Jag är såååå less på att hallen ser ut som en lagerlokal. Vi ska köpa en stor garderob med skjutdörrar snart. När som helst. Då kan man iaf stäga om alla kläder. Dessutom ska det organiseras till max. Alla ska få egna hyllos och korgar så man ALDRIG behöver leta efter mössor och små vantar när man har bråttom!
Nu vill Nikki ha min uppmärksamhet !

Ha det toppen!
*kram*


Jag älskar mina barn!

Det har varit en ganska långsam dag idag. Jag har mått illa och bortsett från en enda långpromenad har vi bara varit inne trots det vackra vädret. Min syster hämtade Jamie från skolan. Tusen tack för det! Rostat bröd och te har varit min kost idag. Skittråkigt måste jag säga. Börjar bli sugen på mat... Något frächt... *thinking* Tacos! Det får det bli i morgon! AMMMM!

Återgår till liggläge i soffan!
Pics på mina fina tre!


Jamie kom ju hem igår och då ville Stella ha tebjudning!


Nicole i sin nya T-shirt!
Sover inte jag sover ingen!


Suddig bild men Stella ville inte stå still i sin
fina tröja. Men hon har lärt sej att läsa!
Hon pekar på trycket och säger "Pappa betalar!"
Klok ung dam! =)



Jamie gör sej redo för skolan!


Finis!


Busungar!


Mina fina tre!


Tröttis!


Allt för idag gott folk!
*kram*


Älskade Jamie...

Ligger äntligen i sin säng igen!
Familjen är fulltalig!

*Kram*


IDAG!

IDAG KOMMER JAMIE HEM!!!! Den här veckan har känts jätte lång!

Igår åkte vi till Leffe och Mia och vårstädade bilen! Det behövdes verkligen!
Efter det åkte vi hem och åt middag med Sofie. Tjejerna är så glada när hon är här! Bästa Sofie!

På kvällen tittade på Solisten. Den var verklighetsbaserad men inte alls så bra som jag hoppades på. Både Sofie och Stisse somnade i soffan!
Idag är det lika fint väder som igår och något mysigt ska vi allt hitta på! Vet bara inte vad ännu...

Plikten kallar..

Ha en fin dag alla!
*kram*


Söndagsmys!

Det var och är underbart väder så i morse vi åt bara frukost sen gav vi oss av till skogen.
Stella och jag var i skogen själva här om dagen och hon var väldigt imponerad av alla träd som hade fallit under vintern. Idag hade vi ju Stisse och Nicole med oss och Stella var angelägen att visa sin pappa och sin syster runt. Hon stannade vid varje träd som hade "ramlat" , stirrade med stora ögon och sa med dov röst -Trädet har ramlat!
Hon skuttar helt obehindrat runt bland stenar och rötter och ÄLSKAR att klättra! Nikki vill gärna gå men fötterna lyder inte alltid. Snart, snart kan hon oxå. Jag är så glad att alla barnen uppskattar att vara i skogen. Där får dom utrymme att använda sin fantasi och leka utan leksaker!

Pelle och Annika kom förbi som hastigast med presenter till tjejerna!
Dom fick en varsin tröja med fina budskap på.
På Stellas stod det PAPPA BETALAR!
och på Nikkis stod det SOVER INTE JAG, SOVER INGEN!
Båda budskapen stämmer på pricken! =)

Snart ska vi nog åka till Leffe och Mia. Vi ska bara kolla om dom är hemma och orkar med oss en stund ;)
Medan barnen leker i lekparken ska vi vårstäda bilen! Efter det kommer min syster Sofie på middag!
Vi har hyrt en film som heter Solisten. Den ska tydligen vara jätte bra. Det återstår att se. Däremot såg vi en väldigt bra film igår! Law abiding citizen hette den. En rå thriller. Se den!

Bilder från idag!

Ett av träden som har ramlat!


Pyssel!


Stella hittade fina löv!


Finisar!


Stella hittade en häst som stod parkerad i våran skog!


Nikki hänger på syrran så gott hon kan!

Söta unge! 


Bilderna från kryssningen hör inte hemma i familjebloggen så dom hittar ni på facebook!
Ha en fantastisk dag alla!
*kram*


Scandinavian hunks!

Mamma fyller år nu i slutet på april och jag och mina systrar ville hitta på något kul för henne!
Vi beslöt oss för att ta med henne på kryssning! Inte vilken kryssning som helst heller utan kryssning med hunk uppträdande! Sjukt roligt! Vi hade huuuur kul som helst och när det väl kommer till kritan är mamma en riktig partyprinsessa!
Det är första gången jag dricker alkohol på över 18 månader.
Jag har tagit två klunkar vin vid något tillfälle men inte mer än så. Trodde därför att jag skulle behöva gå och lägga mej vid 22 för att inte skämma ut mej och dom andra..
Men jag höll faktiskt stilen!
Vi hade jätte roligt och mamma var så himla glad!

Det var skönt att komma hem och omfamna familjen! Efter 24 timmar saknade jag dom massor!
Jag blir ju aldrig bakis men lite trött är jag allt.
Dags att sova!

*KRAM*


Någon som har ett förslag?

Stisse är morgontrött och behöver en "kul" väckarklocka! Den ska helst begära att han löser ett matte-tal eller så för att alarmet ska stängs av. Någon som har ett bra förslag?

Idag är jag trött! Barnen är trevliga trots sen kväll och tidig morgon. Snart ska vi vila, vilket jag ser fram emot! =)

Vi var ute en stund i morse. Det var så kallt att sitta i sanden att vi gick in efter en halvtimme. Men vi ska göra ett nytt försök efter vilan. Sjukt skönt med SOL!

Tjing!


Att jag aldrig...

Går och lägger mej i tid! Varje kväll säger jag till mej själv att jag ska gå å lägga mej vid 22-tiden. Men det händer ALDRIG! Vid 22 vaknar jag till och blir pigg! Men idag ska jag sova en stund med tjejerna iaf! (Så att jag verkligen kan vara uppe sent ikväll...)
Men det är ju bra att jag vänder på dygnet lite inför torsdagens äventyr! *wieeee*

Idag blir det lugnt. Vi är trötta alla tre. Tjejerna kom i säng något senare igår för vi var och handlade, så det passar bra för alla inblandade.

Nu är det påklädning och utgång som gäller! Solen skiner! Underbart!
En sväng med Molly och lite sandlåda kanske?




Finaste Liza och Alex fick träffa sin lilla flicka igår! GRATTIS!


Ha en fin dag alla!
*kram*


I´m back!

Blogg-svacka kan man kanske säga.
Men nu är jag här igen! Bilder ska det bli oxå!

Jag vill börja med att berätta att Nikki går! Hon tog sina första steg 9 månader och 4 dagar gammal! Bara en dag senare än Jamie. Självklart var han väldigt nöjd med att fortfarande ha "rekordet"!

Idag har jag och barnen varit ute i princip hela dagen. Vädret har varit underbart! Vi promenerade till Jamies skola på morgonen och efter det lämnade vi in Molly och spenderade ett par timmar i sandlådan.
Det var kallt i morse men barnen tycktes inte känna av det alls. 
Vid lunchtid gick vi in och åt och vilade. Men vi var bara inne drygt två timmar innan vi gick ut igen. Först en prommis med Molly sen sandlådan! Stella är som galen i sandlådan! Nikki oxå för den delen. Däremot vill hon mer än gärna äta allt som kommer i hennes väg så det gäller att vara snabb som en iller för att hon inte ska få i sej något!

Stella förvånade mej idag! Hennes språk utvecklas med raketfart!
Hon bad om en glass när det var dags för mellanmål och jag svarade henne att den var slut. Då tittar hon på mej med sin gulligaste blick, lägger huvudet på sned och säger
"men snälla mamma..." 
Hon lät som en 5åring! Skrämmande men gud så roligt!
Igår kom hon in till mej när jag stod i köket och pysslade och sa "Tjena mamma!"
Jag har aldrig hört henne använda ordet tjena! Det är inget ord vi andra andvänder heller så vart kan det komma ifrån???.
 Åh va jag skrattade!

Jamie och jag har räknat lite matte i helgen. Han blir bara bättre och bättre! För honom handlar det om fokus helt klart. Det är inte lätt att behålla koncentrationen om något händer eller låter runt omkring. Men vem var inte så i den åldern? Vi brukar passa på när tjejerna sover middag så att inget kan störa.
Han älskar att räkna matte! Helt underbart tycker jag då det adrig har varit min starka sida. Stefan är mattesnille vilket imponerar stort på Jamie! En lång tid framöver är Jamies uppgifter inte ett problem för mej men jag kommer nog tacka min lyckliga stjärna att Stefan finns när liggande stolen kommer som hemläxa (hörde dock att man inte andvänder det räknesättet längre, phu!).

Påsklovsveckan har gått i lugnets tecken. Vi har tagit vara på dagarna och varandra. Vi har varit ute massor och letat påskägg till barnens stora förtjusning! Av Mia, Leffe och mamma och mina systrar fick barnen påskpresenter istället för godis. Toppen tycker jag och barnen likaså!

Hela familjen njuter av att skogen äntligen är snöfri! Till och med Nikki uppskattar det! Hon kryper runt bland löv och rötter och ropar med hög röst om hon tycker att någon kommer för långt bort!
Jag och Jamie har har haft massor av ensamtid då vi tagit kvällspromenaderna med Molly tillsammans. Det har blivit skogspromenader så klart! Där övade vi Molly på att spåra. Jamie fick gömma sej och sen skulle hon hitta honom. Jamie blir bättre och bättre på att hitta gömställen och Molly tycker att det är sjukt roligt!! Jag håller kvar Molly tills Jamie ropar på henne. Hon är taggad som tusan och den enda ledtråden hon får är ett enda rop. Sen får hon använda nosen. Väl hemma igen är hon trött som en trasa!

Den här veckan blir lugn. I morgon fm ska vi till min mormor och hjälpa henne lägga ut lite saker på blocket och på em. kommer Therese med barnen och leker en stund!
På torsdag fyller Stella år! Hela 2 år! Stora tjejen!
Tiden går så himla fort! Jag är sååå glad att jag haft båda tjejerna hemma under föräldraledigheten! Det kanske inte alltid är helt lätt men ändå inte hälften så bökigt som jag fick höra att det skulle vara! Dessutom har det varit underbart att kunna hämta Jamie tidigt varje dag!

Nu är jag sugen på en kopp te och soffmys!
Här kommer som utlovat lite bilder!




På väg till blåkulla!


Det är jobbigt att resa så långt...


Barnkalas hos syssling Felicia som fyllde 3år!


Jag har gjort ett MENSA test och fick veta att jag är smartare än 90% av befolkningen. 
Det visste jag ju redan! Men nu vet ni alla det oxå =P


Vi sådde gräs så att vi kunde göra ett litet påsk-landskap.


Efter 8 dagar var detta resultatet!
Dags för tuppar och kycklingar att flytta in!


Det var noga med placeringarna...


Dom omplacerades kanske 100 gånger...


Men slutresultatet vart ju PERFEKT!



Vi har varit på Aquaria!


Ser ni sjöhästen?


Stella vart lite skrajsen när det vart natt och åskväder i regnskogen!


Då passade vi på att ta en turist-bild =)


Liten fisk


På hängbron ovanför pirayorna!


Tre modiga i den underjordiska gången.


Lattepappa!


Jamie köpte en plånka, en ring och ett halsband i den lilla souvenir shoppen...


Han pysslade och fixade med det där halsbandet.
Vi försökte förklara att det kanske inte var högsta kvalité och att han borde vara lite rädd om det...


Men han pysslade vidare.. Länge och väl...
Inte skulle hans halsband gå sönder heller! Det var ju helt nytt!


Eftersom vi visste hur det skulle gå var jag beredd med kameran!
Mer förvånad kille får man leta efter! =)
Lyckligt vis fick han byta halsbandet! 




Fika-kille med nya halsbandet!


Stella fick den gamla halskedjan och var väldigt nöjd med den!


Väldigt nöjd som ni ser!
Här har vi dessutom huvudet på sne och gullis blicken!


Morgonmys!


Lekparken!


Hopp!


Fina Nicole!


Jamie testade hur det kändes att hänga i gungan som Nikki gör.
Det var tydligen ingen höjdare men Nikki gillar att gunga ändå!


What!?!? Får jag inte äta sand???
Det har jag aldrig hört förut!!!


Men... löv borde gå fint!


Fina Molly och Nikki!


Skogmulle!


Nikki vart lite trött efter frukosten...


Goding!


Ny sandlåda, nya regler. Eller?


Okej mamma... Jag ska inte göra om det... Lovar!


Fixar och donar...


Glad tjej!


Likt en missbrukare tog hon tog ett återfall...


Eftermaten breakdace!


Stella står för matlagningen och har just poängterat att hon inte vill måla kycklingen i rumpan...
Vad svarar man på det? (Jag gapskrattade faktiskt innombords!)


Men frågade vart kycklingens huvud var och hon svarade "borta". Ja, mycket riktigt! Hon är smartare än vad jag tror många gånger.
 Min matlust var inte vad den brukar vara vid just denna måltid.


I väntan på att maten skulle bli klar var det två som inte fått nog av att vara ute...
Fångarna på balkongen!


Efter maten bakade Jamie chokladbollar!


Lite "hjälp" fick han...

Nikki var inte ettt dugg missnöjd med att hon inte fick vara med och baka.
Hon hade roligt ändå!


Livet är en fest tyckte Stella!



Plugg!


Idag var det vår på riktigt!


Underbart!


Roligt!


Tillsammans!


Utan alla tjocka kläder kan man ta sej dit man vill av egen maskin!
Lycka!


Tjenare brudar! Får man va me?


Stella loves sandlådan!


Men hallå? Bara lite?


Stella fick låna tjejernas "bobby car". Lycka!


"Kom tillbaka" ropar jag!
"Inte lämna tillbaka", "Låna mera!" Skriker Stella!


Brunnen är alltid intressant!


Nikkki fick oxå låna lite!


Nikkis bästa lek!


Tittut!


Stora tjejen!


Gullis!


Systrarna Gustavsson!




Det blev inget te för min del! Att lägga upp alla foton tog en evighet!!
Så nu blir det sängen nästa!
*KRAM*



TILL LIZA OCH ALEX
Vi alla hejar för fullt på er! 
Funderar på om ni 3 redan har blivit 4...
Ser fram emot att höra hur allting gått!
Massor av kramar från hela familjen!


Fy va dålig jag är!

Jag uppdaterar alldeless för sällan! Det är enbart för att vi har problem med kameran. Jag vill ha bilder i mina inlägg. Det blir så mkt roligare att återblicka om man har en och annan bild!
Snart, snart ska jag blir bättre!

Jamie kom hem igår! Som vi har längtat! Han var ju bara hemma över helgen sist pga diverse byten av dagar. Så nu har vi sån tur att det är påsklov och vi kan njuta av hans sällskap heeeela dagarna! I skrivande stund är han hemma hos en kompis!
Det är tisdag och vi alla håller tummarna för att migränen inte ska slå till som den brukar göra just på tisdagar. Hoppas, hoppas!
I morse åt vi en lång och härlig frukost och sen tog vi det lugnt hela förmiddagen. Det var skönt! Vi var på kalas igår och vi kom i säng lite senare än vanligt så alla var trötta. När tjejerna sov middag satt jag och Jamie och pysslade en stund. Han har så mkt kreativa ideér! Härliga unge!

Efter vilan gick vi till lekparken! Stella är väldigt förtjust i att gräva i sanden!
Hon satt över en timme och bara grävde och öste vatten! Jamie tog Molly på upptäcktsfärd i skogsbrynet precis ovanför och Nikki njöt av gungan!
Tokmysig eftermiddag i solskenet!

Mia och Leffe har varit här idag! Dom har varit borta över påsken och ville komma över och hänga med oss och barnen. Det var lika mysigt som alltid! Barnen var som alltid små cirkus artister. Trots att vi träffar Mia och Leffe minst en gång i veckan spexar barnen för dom! Jag har en känsla av att det är för att dom får ett sånt härligt gensvar i form av applåder och hejarop!

Nu är Pelle här och tittar på hockey med Stisse och Stella. Ja, Stella vill göra som dom stora grabbarna! Hon är med och ger pappa och Pelle en näve varje gång det blir mål! MEN det är en sak hon inte förstår sej på... Hon betraktar detta fenomen med stora förvånade ögon...
När dom plötsligt hoppar upp ur soffan och vrålar som två grottmänniskor ser hon ut som ett frågetecken!
Hon kan inte för sitt liv förstå sej på detta underliga beteende och jag önskar att det fortsätter så.

I morgon får vi besök av min mamma!
Vi hoppas i smyg att min syster ska komma förbi oxå... =)

*Kram till er alla*


Detta kunde varit jag...


Men det är det inte!
För vi har världens underbaraste ungar!


High on life!

Japp! Precis så är det! 

Idag har vi varit hos min syster på kalas. Hon har fyllt hela 19 år! Stora damen!
Vi var inte hemma för ens 19.30 och tjejerna somnade direkt och jag och Stisse har haft en myskväll!
Stella har satt i system att vakna någon timme efter läggning och därför har vuxentiden mer eller mindre uteblivit. Idag frångick hon mönstret och förhoppningsvis fortsätter det så!

Jag kan inte överföra bilder från kameran just nu och därför är det inte lika roligt att blogga!
Vi har gjort massor av roliga saker sen sist och bilder på det kommer så fort kamera-problemet är löst!

Nu har vi en långhelg framför oss! Det blir massor av påskfirande med nära och kära men äggjakten väntar vi självklrt med tills bästa Jamie är hemma igen!

Veckan har hittills gått fort. Vi har njutit av det fina vädret och varit i skogen igen! Äntligen!
Där är det dock en hel del snö kvar och det är svårt att köra "husvagnen" i den typen av terräng.
Vi har nöjt oss med skogsbrynet än så länge men Stella är mer än nöjd! Hon älskar att vara ute och säger "inte hem!" innan vi ens kommit ut ur porten! Sen upprepar hon det 2235 gånger under förmiddagen. Trots att hon kämpar i snömodden och leker i timmar så vill hon
"inte hem!"
Nu längtar vi tills det går att leka i sandlådan!

Tack för alla fina kommentarer om barnens konstverk! Det värmer i hjärtat!
Så snart Jamie kommer hem ska han få göra sin tavla som givetvis kommer att sättas in här oxå!
Eftersom han är äldre blir det något helt annat! Vi ska inhandla lite andra material för honom att arbeta med! 

Dags att sova!
*kram*



RSS 2.0