Tjejerna vägrade sova idag...

Eller Nikki... Stella brukar ju inte sova...

När vi klev upp märkte dom nog att jag var irriterad. Jag hade ju planer för min "egentid" idag. Samtal som skulle ringas och så... Men jag hur skulle jag kunna va irriterad på dom här söta ungarna?







Omöjliget!

Kram


Världens finaste barn!


Fina!


Underbara!


Fantastiska!


Goa!


Gulliga!


Roliga ungar!


Jag älskar er till månen!


Pussar från
Mamma


Jag älskar min familj.

Stefan är mannen i mitt liv. Jamie är sonen i mitt liv. Estelle och Nicole är döttrarna i mitt liv.
Vad mer kan man önska sig när man redan har det finaste?



Jag var på ett möte idag!

Precis under mötet kändes allt helt förjävligt faktiskt. Men nu i efterhand så känner jag... Fasen van bra!
Stisse kommer att bli glad när han kommer hem. Han kommer att möta en tjej med lite fighting spirit. Nu jävlar!

Jamie förvånade och imponerade i eftermiddags!
Vi höll på med rimmord medan jag plockade av efter middagen. Vad rimmar på hatt? Vad rimmar på kran?.... 
Sen kom han med en knepig en...
Vad rimmar på mjölk?
Någon som kan? Näe, inte jag och inte Stisse heller.
Då kliver ungen upp ur stolen för att sen slå sig ner framför datorn.
Där efter googlar han. SJÄLV!!
"Rimmar på mjölk"... skriver han. WHAT!?! När blev han så stor???
Detta fick han fram:

I det svenska språket finns faktiskt inga ord som rimmar på mjölk. Ibland kan ord rimma där endast de två sista bokstäverna i orden är lika. Detta är dock svårt för ordet mjölk. Man får använda sig av nödrim som t.ex. "fölk" som i "Vanligt fölk dricker mjölk". Fölk är alltså en dialektal version av ordet folk.

När han fått fram det svaret säger han "just det, jag undrar vilken bok Astrid Lindgren skrev först."
Sen googlade han det oxå.
Svaret på det är Britt-Marie lättar sitt hjärta, den kom ut 1941 för den som undrar =)

Jamie, både jag och Stisse vart väldigt imponerade av dig ikväll! Plötsligt gick du från liten till stor på en sekund! Nu kan du googla själv!

Stella verkar må lite bättre idag. Vet inte om det är claritynet som gör sitt eller om hon börjar få krafterna tillbaka. Natten till idag sov hon ju 14h i sträck. Vore kanske underligt om hon inte blev piggare efter den skönhetssömnen!
Nikki gör hyss efter hyss... Det är det hon gillar bäst just nu. Retas med mamma och pappa eller vem som än är i närheten. Det är tur att hon är så söt! =)



Ta hand om er!
Kram T



Pärlan...

Är ute! Vi fick en akuttid på ÖNH i sickla igår. Efter en sköljning av näsan fick dom ut den med dammsugaren! Fasen va skönt!! Hon sov som en stock efter det. Stora äventyr för en 1,5 åring! Stor eloge till älskade Stisse som kämpade tillsammans med Nikki! Det är ju alltid hemskt att behöva hålla i det bästa man har mot dennes vilja. =(

I skrivande stund är jag vaken helt själv. Sötnosarna sover. Stella fick Clarityn igår vilket verkar hjälpa mot klådan. Hon är helt full av prickar. Igår ställde hon sig framför spegeln och sa "jag vill inte vara prickig mer!" Stackars unge! Hon kan inte stå emot kliandet och pillandet. Vi lider med henne när vi ser hur många fler koppor som är på gång. Alla röda prickar som ska bli blåsor och sen klia så in i vassen. Stackars, stackars Stella! Jamie är fortfarande förkyld. Det räcker med att någon tittar på honom så blir han sjuk. Immunförsvararet är nere i botten efter 4 antibiotikakurer. Vi var och bunkrade upp med vitaminer igår. Forhoppningsvis hjälper det honom att komma tillbaka. Vi längtar efter våren!!!! Ut med alla sjukdomar och in med härlig vår!

Kram T


Lilla Nikki...

Nu i eftermiddags vart hon inspirerad av Madicken och Lisabeth och petade helt sonika upp en pärla i näsan... Faan..
Vi fick inte ut den så det blev en tripp till akuten för henne och Stisse. Vi borde ha företräde i kön så ofta som vi är där! Det känns som om allt händer oss för tillfället. Vi har snart gått igenom hela registret av åkommor och annan skit!
Fick precis ett samtal av Stisse som inte var så uppåt. Dom har försökt på alla sätt och vis utan att få ut den. Stackars lilla Nicole var helt förtvivlad. Han sa att i värsta fall skulle hon behöva sövas. Det känns helt sjukt! FÖR EN PÄRLA I NÄSAN! Hon lyckas med allt den lilla busen. Jag tycker inte att jag är mindre upmärksam nu än jag var för två veckor sen men hon lyckas iaf. Först tagga hemmet med en tuschpenna och nu en pärla i näsan. Finns det ett tillfälle att busa är hon inte sen att ta det tillfället i akt!  


Kram T


Jag har funderat..

Jag kommer att fortstsätta att skriva. Oftare eller mer sällan, I dont know... Men jag känner mig själv, jag skulle inte skriva om jag inte var i rätt sinnestämning. Så får det bli. Jag vill inte att bloggen ska innehålla ett stort hål. Ett glapp i tiden. Det är inte så verkligheten ser ut. Man fortsätter ju leva trots att man befinner sig i en svacka. Det jag publicerar här är det ytliga men ändå personliga. Det intima personliga behåller vi för dom det berör. Familjen. 

Några bilder från de senaste dagarna


Finisar!
Vi var på väg till Linda här.
Jag kom ihåg att ta med mig kameran men inte att ta några bilder =(


Pippi skäller på mig för att jag stulit hennes skor.  =)


Mys i gamla sängen (som numera är en klädinsamling).

 
Dett är en stor dag för Nikki! FLÄTOR!!!
Min stora, fina, lilla tjej!






Kram T


Vi väntar..

På att Nikki ska vakna... Efter det drar vi! Vi ska ju till Linda! Stella har tjatat hela morgonen -Mamma, jag vill åka till din kompis nu! -Snälla mamma, kan vi inte åka till Linda nu? -Linda väntar på oss, kan vi åka till henne? Osv... Snart, snart ska vi åka. Det ska bli roligt. Vi har som sagt knappt varit utanför dörren på jag vet inte hur länge så det ska bli skönt att komma hemifrån lite.

Jag funderar på att pausa bloggen. Inte ta bort den såklart. Bara pausa. Sen en ganska lång tid tillbaka är inte livet helt lätt och jag är rädd att tappa fokus på VARFÖR jag skriver.
Bloggens första, största och absolut viktigaste syfte är ju att barnen en dag ska kunna läsa den, minnas och skratta åt alla tokiga upptåg. Att barnen, genom det skrivna ordet ska kunna få en glimt av vår vardag som den såg ut när dom var små och förhopningsvis kunna se den stora glädje dom, våra fina tre har gett oss....
Det andra syftet är att uppdatera våra vänner och släktingar som inte bor så nära eller som vi av andra anledningar inte kan träffa så ofta... 
Sen är det självklart roligt att både kända och okända tittar in! 
Hur som helst. Jag ska fundera lite...

På återseende!
Kram T


Lördagsmorgon...

Jag trodde helt klart att flickorna skulle sova länge idag då dom somnade så sent igår... Dom vaknade kl.7!
Men det gjorde inget. Jag gick och la mej tidigt igår så jag är pigg! Stefan ska få sig en välbehövd sovmorgon! Idag har vi en dejt med Linda som önskar sig lite vattkoppor till sina barn. klart vi bjuder! Hon skulle egentligen komma hit men jag skulle hellre vilja åka hem till henne. Vi har ju inte varit utanför dörrarna på jag vet inte hur länge så det vore nice med ett miljöombyte... Undrar om hon går med på det..? Jag får helt enkelt ringa och kolla....

Vi hörs sen!
Kram T


Fredagsmys?

Idag lagade Stisse mat. Det blev en stek med hasselbackspotatis och sås. Huuuur gott som helst! Dessvärre störde grannhundarna hela middagen med sitt skällande och ylande. I skrivande stund är det tyst men det har hållt på i över tre timmar... =S

Stella har fått ett gäng koppor till men hon vill inte att man tittar så noga på dom. Hon vill ha dom ifred. Nikki har inte fått en enda till. Undrar om det verkligen är vattkoppor hon har? Man kan ju få prickar när man har haft hög feber oxå... Eller helt utan anledning bara... Vi får se...

Jamie har varit på hockey med sin pappa och kom förbi och hämtade sin medicin. Tur att han kom på det! Sista dagen på kuren i morgon. Måtte inte halsflussen komma tillbaka! Han har blivit hostig på nytt trots att han tagit det lungt hela veckan. =/

Nu ska jag göra te, duka fram lite gott och krypa ner i soffan med min kärlek.

Må gott!
Kram T


Vattkoppor it is!

Det ser ut som små vattendroppar på huden. Stella har 3 och Nicole har 2. Inget att skryta med, men vi hoppas såklart att det inte blir mer än så heller. Jag hade bara någon enstaka koppa när jag var liten. Jamie hade inte heller många. Stefan vill minnas att han var jätte prickig, medans hans mamma sa att han bara hade 2st. Min kära vän Linda, berättade att henners dotter hade börjat med några enstaka men efter ett par dagar var hon full med prickar! Jag trodde att alla kom inom loppet av ett par timmar men oj så fel man kan ha! På "skitguidens" hemsida står det att man kan få nya koppor i upp till en vecka efter man fått första. =(

Deras feber är nästan borta och det är sååå skönt. Det är så obehagligt när barnens små kroppar är vrålvarma, kinderna röda och ögonen glansiga. Jag blir faktiskt rädd när tempen närmar sig 40. Det känns som om vi är så maktlösa. När som helt kan tempen bara bestämma sig för att stiga och vi kanske inte KAN sänka den trots att vi gjort allt enligt konstens alla regler... Usch! 
Men om man får klaga lite är det frustrerande att inte kunna gå ut. Att sitta här med de aktiviteter vi tröttnat på för länge sen är verkligen döööötrist! 
Hoppas att allt bara vänder snart... Våren kommer, ungarna blir friskare, saker och ting löser på bästa sätt och allt bara rullar som det ska... Den tiden kommer... Snart!


Vill ni se en koppa!? Klart ni vill! Här Stella kommer en bild på din koppa! 

Det är kanske den enda koppa vi kommer att kunna dokumentera! Jamie fick koppor hos sin pappa, så jag hann bara se skorporna som han kliade sönder om och om igen... Nicoles ynka 2 gick sönder direkt. Dom sitter nämligen under näsan. Näsan som vi torkar 7011 gånger om dagen...


Nu ska vi äta lite lunch!

Kram T



Mina underbara ungar...

Dom är värlsbäst och finast på jorden! MEN dom får gärna bli sjuka samtidigt istället för efter varandra...
Nu misstänker vi vattkoppor. Det lär ju visa sig innom ett par timmar men båda flickorna har små prickar lite här och var på kroppen. Det går på deras förskola så helt omöjligt är det inte. Jamie har ju redan haft som tur är!
Någon som har tips på hemma-aktiviteter? Vi har bakat, pärlat, ritat, målat, klippt och klistrat, läst alla böcker vi äger och har, tittat på film... Trots att dom är sänkta börjar dom att bli rastlösa...

Sen är det faktiskt en väldigt speciell dag idag! Stisse fyller år!!!!
Grattis älskling! Här ska firas! Bara med familjen ikväll och inom kort ska vi styra ihop något roligt med vännerna också!!

Kram T


Alla hjärtans dag...

Det mest romantiska so far var nog när jag torkade mej med toapapper med små kärleksdikter på... ;P
Tur att vi är bra på att ge varandra kärlek och uppskattning varje dag! Planen att inhandla kärlekspresenter ställdes in när Stella tog feber rekord. Tempen passerade 41... Fasen va läskigt! Stisse for hem som en skjuten ur en kanon medan jag ringde VC och skitguiden som svarade mej att det var ingen fara. Hur kan det inte vara någon fara?!?!?! Vi skulle bara kyla ner rummet, ge lite mer Alvedon och Ipren, ge kallt att dricka och avvakta och se att tempen sjönk. Det gjorde den ju efter ett tag men hon var vit som ett lakan och skakade i hela kroppen! Sjuukt obehagligt! 
Vi fick en kvällstid på VC och gjorde nytt halsprov för att Stella hade fått prickar i halsen, vilket hon inte hade i lördags när vi var inne och kollade. Men strep provet var fortfaranade negativt. Åter igen, det är bara att vänta ut det...

Nu ska jag koka en kopp te, krypa ner i soffan med älskade Stisse och hålla tummarna att natten blir lugn och att flickorna vaknar lite piggare i morgon!


Jag älskar er mina fina tre! Alla dagar i veckan, året om!




Kram T




Ingen av tjejerna...

Hade halsfluss iaf. Det kändes skönt att få det bekräftat så att det inte går runt i familjen.
Däremot har Stella hög feber och kräktes lite i morse. Antagligen pga av den höga febern, för det kom bara en gång. Nicole är tokförkyld och har feber och hosta. Själv vaknade jag  med en kärringåkomma igen. Nackspärr. Kan bero på att sängen varit full av ungar =)

Mia och Leffe kom förbi och plockade upp Jamie tidigare idag. Dom åkte iväg på ett hemligt uppdrag.
Dom kom hem med 2 nya familjemedlemar!

Fina va!?

Förslag på namn?
Stella ville att den svarta skulle heta "Svarta-Stella" men näe, vi vill ge fiskarna egna, unika namn.
Tack Mia och leffe! Detta var uppskattat och roligt!

Nu får gärna våren komma! Vi är trötta på overaller, kyla och mörka kvällar. Men framför allt är vi trötta på alla sjukdomar!

Sjukisarna


Ingen mat på hela dagen och 40 graders feber...
Pluttunge!


Antibiotikan har gjort sitt och Jamie pluggar lite för att ta igen det han missat när han varit sjuk...
Duktiga Jamie!


Hostar, snorar och rinniga ögon...
Hoppas att våren kommer snart!

 

 

Kram T


Skulle aldrig sagt något...

Om Stellas immunförsvar... 38.5... =(


Tillbaka!

Minns inte hur länge sen jag gjorde ett inlägg eller vad jag skrev då. Men här är jag! 
Veckan har varit både fantastisk och jobbig på många vis. Jamie har/haft halsfluss. Därför blev tyvärr operationen inställd. Han som laddat så länge! Så himla synd... När han väl fått antibiotika och tagit det i två dagar fick vi veta att han fick för liten dos och fick börja om och då dessutom med en ny sort. Läkaren sa att vi var tvugna att räkna dagarna från början och var därför inte smittfri för ens om ytterligare 3 dagar. MEN vi har haft väldigt mysigt här på dagarna, han och jag! Vi har kört "finns i sjön" en miljon gånger, minst! En och annan vända "Kalaha" har det blivit också. Vi hade en "biodag" och tittade på alla Harry Potter filmerna på raken och åt popcorn mitt i veckan, mitt på dagen! Supermorsan! Eller? Haha!
Nikki var sjuk hela förra veckan. Öroninflamation. Massa feber och ledsna nätter. Men nu är det över, äntligen! Stella är helt oväntat den som har störst motståndskraft nu för tiden!

Barnen leker så himla bra med varandra just nu. Alla tre! Kurragömma! Nikki förstår väl inte riktigt grejen men hon är med på ett hörn hon me. Om inte annat, för att skvallra på gömställena! =)

Här kommer lite bilder från den senaste tiden!


Sjukis!


Väntar på att bli hittad =)


Gömmer sig, för varandra!!


Stellas nya skämt, låtsas gråta som en bebis.


Funny face!

Nikki har hittat bästa gömstället! =D


Vi hade strömavbrott en kväll. Stefan var på träning och Jamie ville inte ligga själv i sin säng när det vart så mörkt och tyst. Självklart fick han komma upp! (Behöver jag tillägga att jag var lika mörkis som honom? ;P)


Lite mera "finns i sjön" och massa myyyys!



När Stisse kom hem var strömmen tillbaka. Han gjorde till Jamies stora förtjusning äggmackor!
När det var dax för nattis kände sig Jamie fortfarande lite mörkis så han fick krypa ner i vår säng. 
Det var en kille som var ganska nöjd med tillvaron då kan jag säga! =D


Den här bilden är från i morse. Kidsen kikar på snökaoset utanför vårt fönster. En långtradare hade kört fast och alla grannarna skottade som galningar!



Jamie bakade lite scones till mellis! Lika gott som onyttigt!
Ammm!


Trevlig helg!
Kram T


VC...

Idag kom mamma och passade mina sjuka flickor medan jag gick till VC. Jag sa att det inte skulle ta lång tid men oj så fel jag hade. Jag fick träffa en ny läkare eftersom min min förra slutade nyligen. Min förra läkare var bäst. Snabb och saklig. Den nya var oxå bra men hon ville gärna gå igenom min sjukdomshistoria... Fråga om varje liten sak och sen ville hon ta lite prover.... 2h senare var jag hemma igen. TVÅ TIMMAR! Herregud!


Kram T


RSS 2.0