Vad är det för dag idag?

Vad är det för dag idag? Det är ingen vanlig dag för det är Jamies födelsedag! HURRA HURRA HURRA!
Idag fyller Jamie 8 år! Fina, fina söta bästa Jamie!

Efter en tuff vecka är vi trötta men ändå så himla glada!
Förra veckan låg ju jag i feber och Jamie var förkyld och hostig. På fredagen gick han till skolan iaf. Mest för att vi skulle kunna ha barnkalaset som planerat. Han var ändå pigg trots hostan som vägrar försvinna. Min syster kom hit och hjälpte till med städning och lite fix för att underlätta för mej, som hade turen att vakna feberfri men fortfarande kände mej helt slut. Tusen tack för det Sofie! Sen kom Stisse hem från jobbet och blåste ballonger för brinnande livet! Jamie var jätte pirrig innan kompisarna kom och kunde inte vara stilla en sekund!
Kl.18 började barnen ramla in en efter en. Med packning och glatt humör! Snart var hemmet fyllt av livliga och partysugna barn! Vi började med presentöppning! Straxt där efter började vi med lekarna. Popcornleken, dansstopp, gömma nyckeln och skattjakt! Det var sååå roligt! Efter 21 var det några som gick och då var det tandborstning och bäddning för dom som var kvar (hela 18 stycken!). Hela vardagsrummet var fyllt av luftmadrasser, kuddar och glada ungar! Vi hade köpt ett par filmer och dom fick rösta på vilken dom skulle börja med. När första filmen var slut hade en del somnat men dom som var vakna ville se en till. Vi lät den andra filmen rulla, mest för att ingen skulle känna sej stressa och tvungen att somna. Straxt efter 12 hade alla somnat! Man skulle kunna tro att det var upplagt för sovmorgon men ikke =) Vid 06.30 vaknade alla. Dom hade kuddkrig och bus medan jag fixade frukost. Vi bjöd på gröt, youghurt, juice, mjölk, smörgåsar med alla möjliga pålägg, ägg, frukt mm... Oj, va dom åt!
Vilket gjorde mej överlycklig, vi hade ju köpt frukost till en hel armé! =D

Alla åkte hem vid 10 och då la vi oss på soffan en stund. Vi var helt slut! Min syster hade en lite överraskning till Jamie. Hon trotsade sin trötthet och tog med honom till Stadion och tittade på snowbord åkare. Jag vet inte vad eventet hette med Jamie var lyrisk när han kom hem! Åter igen, tack sofie!

Flickorna hade sovit hos Mia och Leffe. Även dom hade humöret i topp när dom kom hem!
Tack Mia och Leffe för att ni är så snälla och hjälper oss!

Under middagen klagar Jamie på att han har ont i örat och han får en alvedon och vill gå och lägga sej. Han har ju varit förkyld så länge att jag trodde att det berodde på det och tröttheten. Sjukvårdsrådgivningen rådde oss att avvakta. Men han vaknade vid 22 och hade så fruktansvärt ont. Han grät och vred sej i smärtor. Han fick mer alvedon men det hjälpte inte så Stisse åkte med honom till akuten. Där var det smockfullt och han fick andra värktabletter och blev hemskickad. Med de nya tabletterna kunde han sova och vaknade inte för ens 10! Då hade trummhinnan spruckit och vätska rann ur örat. Åter igen fick vi bege oss till akuten. Men då åkte vi till forums akut och där får man ju en tid så att man slipper vänta i hundra år. Där fick han recept på antibiotika, order om att vila och undvika fysisk aktivitet i en vecka. Hans kropp behöver nog återhämta sej ordentligt med tanke på att förkylningen hållt i sej så himla länge.
Han är ganska pigg men det rinner fortfarande ur örat... Hur länge kommer det att göra det egentligen?


Mia fina tre!


Två av tre tyckte att det var så mysigt att dom fortsatte!


Den här kartongen fick vi hem skattjaktspåsarna i.
Den fungerar finfint som koja tycker till Nikki!


Detta fick Jamie av Stisse och mej i fördelsedagspresent! Han vart överlycklig!
Han fick en skateboard oxå men den kom inte med på bild!


Nu ska jag mysa med Jamie innan han åker till sin pappa!

Kram T


Idag är det en kalasdag!

Jamies ska ha kalas för klassen ikväll! Det är alltid lika roligt! Han är sååå pirrig! I år blir det lite speciellt... Han ska ha övernattningskalas! Det börjar kl.18 och håller på till 10.00 dagen efter! Jag håller tummarna för att Jamie ska hålla ihop! Han har ju varit pirrig nästan hela veckan så nu när det väl är dags kommer antagligen migränen som ett brev på posten. Jag önskar så innerligt att den väntar med att komma till efteråt! Eller jag önskar så innerligt att han kunde få slippa den helt såklart, men om han måste få det så vore det bättre att det kom efter alla gått hem...
För tillfället håller jag på att planera skattjakten. Det var det som slog höst förra gången! Jag måste ju göra det lite roligare i år, så det blir skattjakt/frågesport. Jag kommer att ställa frågor om Jamie, som de andra barnen får svara på. Inga svar kan egentligen bli fel! Det ska bli intressant att få veta hur dom ser på Jamie!
För varje svar kommer dom närmre skattkistan! 
Efter det har vi lite disco, snacks och lekar! Vid 21 åker dom som inte ska sova kvar hem och när dom gjort det har vi som är kvar "bio"! Sen får vi se hur länge dom är vakna och hur många vi får skjutsa hem under natten!
Detta kommer att bli såå roligt!



Nu ska jag fortsätta med kalasplanerna!

Kram T


Stisse...

Kom hem! Jag längtar efter dej!
Puss


Tjolahopp!

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med Jamie. Det gick bra! Känner mej så lättad! Han (vi) har kämpat hårt och det har gett resultat! Bästa Jamie!

Jag har feber. Kände mej jätte risig redan när jag klev upp i morse så det var inte helt oväntat. Men jag gick till jobbet iaf. Jag hoppades att det skulle gå över. Men näe... Blek som ett lakan och fryser som en utter! Jag är inte förkyld eller nått, bara feber... Alla mina fina tre är tokförkylda! Dom hostar, nyser och snorar... Håller tummarna för att dom blir bättre till helgen eftersom att vi ska ha kalas och för att Jamie har en hockeymatch som han verkligen vill spela! Å dopet får vi inte heller missa! Ja, den här helgen är fullspäckad =S
Snart är vi åter i vårat lugna lunk igen. Nu är det mest julbak och julpyssel som står i almenackan! =)

Nu ska jag bädda ner mej!

Kram T


Myshelg!


Soffmys och mariekex! Det är sånt vi gillar! =P


Kan själv!

 
Stella gillar sina nya stövlar!


Söööt!


Bus!


Gullefjun!


Läser lite skvaller!


Från barnen till världens bästa pappa på farsdag!


Ta hand om er!
Kram T



Jag har alltid gillat citat!

Idag har jag hittat massa nya som jag gillar!

Barn är jordens levande blommor - Maksim Gorkij

Barn är i större behov av beröm än kritik - Joseph Joubert

Det finns bara ett vackert barn i världen och varje mor har det - Engelskt ordspråk

Lycklig är den som kan glädja sig över sina barn - Thomas Fuller

Det är lätt att uppfostra sina barn. Man ska bara låtsas att de inte är ens egna. Alla vet ju hur grannens ungar borde uppfostras - Bing Crosby

Dina barn har större nytta av din närvaro än av dina gåvor - Jesse Jackson

Om du vill att dina barn ska utvecklas, låt dom höra allt bra du säger om dom till andra människor - Dr Haim Ginott



Barncitat är ljuvliga!

De flesta män är hjärndöda,
så man måste kanske pröva mer än en gång för att hitta en som är levande - Emma 10år

När man ska döpas, får man lite vatten på huvudet, så man snabbare får hår! - Anders, 6 år

När jag är färdig med förskolan ska jag hitta mig en fru. -Martin, 5 år

Lagen säger att du får kyssas när du är femton, så jag skulle inte försöka tidigare, för säkerhets skull. - Max, 7 år

Du bör inte kyssa en flicka om du inte har nog med pengar för att köpa henne en ring, och en videoapparat, för hon vill ha videofilmer från bröllopet. - Oskar, 10 år

När man blir kär kan man inte tänka klart. - John, 3 år

Hur skulle du fått ditt äktenskap att fungera?
Säga att hon var vacker, även om hon såg ut som en lastbil. (Rick, 10 år)

Varför håller kära personer varandra i handen så ofta?
De vill vara säkra på att deras ringar inte trillar av eftersom de betalade en hel del pengar för dem. (Gavin, 8 år)

Hur kan en främling se om två personer är gifta?
Du måste kanske gissa, men en bra ledtråd är om de skriker åt samma barn. (Sebastian, 8 år)

Syskonkärlek
Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat. (Ingrid 8 år)

Tiderna förändras...
För i tiden sa man Jag älskar dig till folk. Nu behöver man som tur är inte anstränga sig så förfärligt längre. Jag tror det räcker med att man säger -kom hit. (Holger, 8 år)




Sen vill jag passa på att tacka söta Sandra och goa Linda för ett gott skratt!
Fortsätter det så här lär jag bli 237!

Kram T


God dag gott folk!

Idag har vi haft en lugn förmiddag. Stisse hade sovmorgon och jag gick upp med flickorna. Vi tittade på Lotta på bråkmakargatan och mös i soffan. Vi ska ta det så lugnt vi bara kan för nästa vecka blir hektisk! Storhandling, planering inför barnkalas med överattning, själva barnkalaset, kalas med släkten, hockey, inköp av presenter både till Jamie som fyller år och lilla Linnea som ska döpas på söndag!
Uppe på det ska jag jobba och orka vara människa.
Men men, med viss planering kommer det att gå som en dans!

I skrivande stund sitter Stisse tillsammans med flickorna i soffan och läser Totte badar.
Hur gulligt som helst!

De flesta julklapparna är inhandlade och de som inte är köpta är planerade. Jag älskar julen! Det är mysfaktor så det bara skriker om det! Jag längtar efter stjärnor och tomtar i fönstren, att klä julgranen med barnen, slå in klappar när barnen gått och lagt sej och att lugnet infinner sej hos oss samtidigt som pirret i magen stiger hos barnen! 
Jag önskar bara att jag kunde känna mej mindre stressad. Det är såå mkt just nu! Det känns som om jag skulle behöva 8 armar och minst 10 timmar mer per dygn! Jag antar att det är stressen som gör att jag har minne som en guldfisk. Saker Stisse berättade igår har jag glömt idag. Viktiga saker som jag verkligen borde komma ihåg bara försvinner. Jag letar efter saker som jag förlagt och det enda jag minns är tanken "jag lägger den här så att jag vet vart jag har den"... Det suger! Jag blir arg och frustrerad över att vara som en yr höna!
Jag ska ta mej en riktig funderare och se över mitt liv.
Det hjälper nog att förändra små saker för att komma back om track!






Ta hand om er!
Kram T

  

Tänkvärt...
"En lögn far halva världen runt innan sanningen fått på sig stövlarna." Av Charles Haddon Spurgeon 


Tjolahopp!

Jag har kommit på en sak! Jag vill ha en symaskin!
Jag kan ju sy (lite iaf) så varför ska jag tvinga min stackars svärmor att göra allt?
Dessutom tror jag att jag skulle tycka att det är roligt att fixa och trixa lite själv!
Vart köper man en bra, billig maskin? Någon som vet?

Kram T


Den här har jag skrivit!




Näe, inte riktigt... Men det kunde nästan varit så!
Det tar helt klart lite tid att få kläm på den nya vardagen.
Ibland tycks världen snurra så fort att jag inte hinner med!
Jag är glad att jag har min älskade Stisse att luta mej emot. Jag är honom evigt tacksam att han påminner mej mina fina sidor och om vem jag är..
Bästa, bästa Stisse!



Vilken lååång dag!

Gick upp i ottan och fick en smärre chock när jag tittade på termometern! 9.8-!!! Men oj, vilket härligt väder! Det bet lite i kinderna men solen sken och det kändes så ljust! Det gav mej en energikick! När jag kom till jobbet fick jag veta att det var möte. Det hade jag ingen aning om! Totalmiss! Som tur var var det tre till som av någon  anledning inte helle mindes det! Så kan det gå! Mötet var ovanligt trevligt iaf! Vet inte om det berodde på godisskålen som stod placerad mitt på bordet eller om det är för att jag har fantastiska kollegor..?
Jag tror att det var en blandning av båda delarna! Fan va jag trivs på jobbet!
Flickorna är inne på andra friska veckan och jag känner att jag kan vara delaktig på jobbet på ett helt annat sätt! Kalla mej optimist, men väl inne på 2a arbetsveckan känner jag LYCKA! Det är på väg åt rätt håll! =)

I morgon har vi en läkartid till Nicole. Hon ska få en vaccination. Vi har dragit på detta länge. Antingen har hon varit halvkrasslig, sjuk eller så har hon precis blivit blivit frisk och vi har inte velat riskera att hon ska bli sjuk igen. Men när jag ringde för att omboka för hundrade gången fick jag veta att vi måste börja om med vaccinationen om vi skulle missa en tid till. Så det är bara att göra´t! 

Nu börjar Pensionärsjävlar! Ett program man inte kan missa! Sååå bra! 

Ovanstående skrev jag igår men det vart aldrig publicerat. Min syster var här så efter favoritprogrammet satt vi och pratade om lite planer för framtiden. Det var så kul att jag glömde bort att fortsätta blogginlägget! 
Så jag fortsätter nu! 


Idag vart det en kortare arbetsdag för min del. Eftersom Nikki skulle få spruta på morgonen gick vi först dit och sen lämnade jag flickorna på förskolan vid 09.45. Vaccinationen gick bra. Men fy så ledsen hon blev. Hon tittade med stora tårfyllda ögon på mej och sen tjöt hon rakt ut! Det gick snabbt över men lilla plutt va jag tyckte synd om henne! Hon har varit lite kinkik och hon verkar öm över benen. Vi håller tummarna för att hon inte får feber!
Jag slutade 15.30 och då var snökaoset ett faktum. Hoppas, hoppas att det är borta i morgon! 

Sofie stannar över natten igen. Mysigt! Tjejerna är överlyckliga! Sen vill Sofie gärna att jag påpekar att min lillasyster är den bästa som finns! Det är precis vad hon är! Bästaste Fia!

Nu ska jag natta flickorna!
Ta hand om er!

Kram T


Helgen!

Kastar in ett par bilder från helgen!


Morgonmys i soffan!



Jamie tänder ljus för sin gammelmorfar.
Det var sååå fint i minneslunden!!


Stella tänder oxå ett ljus!


Nikki var med såklart, men hon får vänta ytterligere ett år innan hon får tända!
Hon är så lik sin gammelmorfar att det nästan är skrämmande ibland!


Här lämnar Jamie en liten present som han hittat på vägen!
En vacker vit sten och en pinne som såg ut som ett kors.


Min kärlek!


Jamie jular!


Jamie!


Familjens klätterapa!


Finisar!


Gänget!
Haha! Så här går det när man planerar en bild! 
Alla tittar åt varistt håll och Nikki skriker i högan sky för att hon inte vill vara med! 


Puss!


Gullunge!


Högt upp!


Stisse imponerar på Jamie!

 
Lövbus!


Vackert!


Pluttis!


Allt för idag!
Kram T


Pics

Jag är sååååå trött! Jag hade svårt att sova i natt. Därför blir det bara ett par bilder!





Fina flickor!


Favoritleken just nu. Bädda ner sig!



En ny lek. Duka med duk och bjuda på allt från frukt & kladdkaka till snus!
Hälsosamt värre!


Tandlöst!


Sötnöt!


Busfröt!


Mamma: Näe, vad gör du???
Nikki: Låtsas vara skämsig...


Men hon kan inte hålla sej så länge och börjar fnissa!


Äter lite tårta!


Tvekar inte att göra samma "dumhet" flera gånger.
Jag vet inte hur många gånger jag lyft ner henne från vardagsrumsbordet. Efter typ 3745 gången slutade jag med det. När jag slutade visa henne intresse när hon klättrade, slutade hon klättra! Såklart! =)
Nu händer det bara enstaka gånger, som ikväll!


Kramis sjukispappa!


Sjuuuukt trötta!


Men roligt har vi iaf!


Hahhaha! Denna bjuder jag på! Snyggisar va?!?!


Dags att gå å lägga sej!


Men jag måste ju se Grays först!
Ta hand om er!
Kram T


Vilken dag!

Jag har haft en toppen dag! Först cafe´modellen med alla fritidshemspedagoger på värmdö. Där fick vi massor av idéer att ta med och förhoppningsvis lyckas driva igenom i praktiken! Sen fick lyssnat på en så himla bra föreläsning! Den var så INSPERERANDE!  
 
När jag kom hem var Jamie redan hemma! Underbara son! Gud va jag har saknat honom!
Han mötte mej med en stooor kram! Kärlek!
Eftersom jag oftast är den som lämnar och hämtar barnen kändes det konstigt men otroligt mysigt att mötas av deras glädjetjut när jag kom innanför dörren! Jag är så himla glad över min familj! Jag har väldens mest underbara ungar och Stisse är den bästa, finaste och mest inteligenta man jag någonsin mött! Jag är sååå lycklig! Märks det? =P

Stisse är fortfarande sjuk. Febern och huvudvärken vill inte försvinna.
Jag och Jamie har klarat oss so far! Jag hoppas, hoppas att vi slipper! Det räcker med sjukdomar nu känner jag. (Det har jag dock känt ganska länge...) Jag VILL jobba!

Ikväll är det premiär för pensionärsjävlar! Det har vi sett fram emot!

Ha en trevlig kväll!
Kram T


RSS 2.0