Är för trött

för att skriva något underhållande idag... Men fasiken va roligt jag hade igår!
Sandra, linda, Sofia och Jenny tusen tack för igår! Längtar redan tills nästa dejt! Det borde bli tradition!



MIA!

Din ålands vän saknar dej!

Kom och hämta hem honom!






Biståndsknappen.

Dagen började, som nästan alltid med morgonmys i soffan. Men efter ett tag böt Jamie till en liten barnfotölj. Det tog kanske 2 sekunder innan han hade två brudag i knät. -Men gud, ska jag hjälpa dej? frågade jag. -Närå, det är bara mysigt! sa han då.

Kamera-time så klart!

En hög med barn!


Bedårande!


yngst och äldst!



Finisar!




Efter frukost och påklädning bestämde vi oss för att åka och panta Jamies alla burkar och flaskor. Att jag säger att det är Jamies innebär inte att han lever på läsk, utan han är mån om att panten hamnar i hans plåmbok. Om han håller ordning på rummet, plockar undan sina saker efter maten, kommer ihåg att spola på toaletten osv. får han panten + sin veckopeng.
När vi skulle gå var Stella noga med att hon skulle klä på sej själv! YES! Hon har haft noll intresse för att klä på sej så detta är STORT! Hon är ju mkt för att göra saker själv just nu, men att klä på sej har inte varit en utav de sakerna.

Massa beröm och kamera-time igen!

Med stor koncentration och massa vilja så gick det!
Bästa Stella!



Vi pratar om knapparna man trycker på när man har pantat klart. Han undrar varför det är två knappar. Jag förklarar att det ena är en biståndsknapp och innebörden med det. Han bestämmer sej genast för att skänka hälften av sin pant till de fattiga familjerna. Bra och moget beslut.

Här är han med skatten! Han hoppas på massa pengar!


När allt var pantat och klart gick vi hem igen. Det blåste lite men var varmt och skönt ändå.
Svärmor ringde och vi pratade lite. Plötsligt börjar Stella att gråta och säger att hon blivit stucken av en geting på handen. Jag ser varken geting eller svullnad men hon är jätte ledsen. Jamie plockade lite blommor till henne och då vart hon nöjd. Men efter en stund håller hon upp handen och då ser jag!


När vi får syn på det här börjar hon gråta igen. Sen grät hon hela vägen hem. Hon grät högt och sa att hon vill ha kallt på. Vi skyndade oss!


Här är en som inte gjort illa sej men som fick blommor ändå!
Brorsan är en rikitg charmör!




Jag ser fram emot kvällen! Tjejkväll!
Nu är det lunch här hemma!









Regn och rusk!

Men det gör inget så mysigt som vi har här hemma! 

Jag har precis kommit hem från nageltjejen. Hon var duktig. Å väldigt trevlig! Nu är jag tjusig igen. Trots att Jamie tyckte att jag kastade pengarna i sjön. Haha! Det var så han sa när han såg den lilla utväxten som jag skulle fixa till. "Äh, det där syns ju inte! Det är ju att kasta pengarna i sjön mamma!"

Nu ska jag spendera eftermiddagen med min familj. Jag ska njuta av varje minut.
Till middag blir det kött, pommes, bea och en god sallad. Åh just det, det blir haloumi oxå! Vi älskar haloumi här hemma! Det är lite fredagskänsla idag. Vi kanske borde fredagsmysa idag, eftersom jag ska iväg i morgon. På så sätt skulle jag inte missa det! Jamie fick en ny film igår. Rädda willy två. Den kan vi se. Med all säkerhet inte lika bra som ettan men men.

Nu ska jag hjälpa till med maten.



Stella "frisören" Gustavsson.


=)


Karlsson på taket mys.


Nu ska jag snart sova!

Min syster var ju här tidigare. Hon hade hyrt en film som hon glömde här... Toppen tyckte jag och när hon ringde för att meddela att hon skulle hämta den bad jag henne att hyra en ny film och låta mej behålla den hon lämnat här. Snäll som hon är gick hon med på det! Gulliga Sofie!
Så jag har precis sett Valentines day! Den var toppen! Inte alls så fjompig som många tjejfilmer är utan så där lagom. Måbrafilm helt enkelt.
Stella hade en hård dag på sjukhuset och deckade i soffan redan 18.20. Det blir finfint i morgonbitti. Eller med Stella vet man aldrig. Hon kan lika gärna sova till 09 iaf. Nikki somnade kl.19 och Jamie har haft huvudvärk hela em/kvällen så han hade svårt att somna. Efter han hade försökt en stund frågade jag om han ville komma upp och dela en skål popcorn med mej. Det ville han så klart. Det var mysigt. Bara han och jag. Stisse har varit inne och sett AIK matchen. Det gick tydligen inte så bra för AIK idag. Synd. Efter att popcornen tagit slut gick Jamie självmant och borstade tänderna igen och kröp ner i sin säng. Han somnade direkt.

I morgon ska vi försöka få till ett avföringsprov på Stella. Japp, ni läste rätt. Dom ska analysera avföringen för att se om dom hittar något som inte hör hemma där. Äntligen tar dom vår oro på allvar och försöker hjälpa oss. Jag känner mej trygg med dom på Nacka barnläkar mott. Dom känns seriösa och engagerade.
Det är inte det enda som händer i morgon. Något mindre viktigt men ack så trevligt. Jag ska få naglarna fixade igen. Dom ser fortfarande fina ut men jag vill ju att dom ska vara extra fina när jag har min första arbetsdag. Japp, ni läste rätt igen! Jag börjar jobba på måndag. Stisse ska vara pappaledig med tjejerna ett tag till så nu blir det ombytta roller. Jag ska bli serverad middag i vårt välstädade hem när arbetsdagen är slut. Han ska tvätta svettiga gympakläder och rasta hunden samtidigt som han roar barnen. Visst älskling? 
Jag tvivlar faktiskt inte en sekund på att han inte kan göra det med ena handen bakbunden. Det finns ingen bättre pappa i hela världen. Barnen kommer ha the time of their life! Men eftersom jag har ett (pyttelitet) kontrollbehov kommer jag att få bita mej i läppen en... eller kanske två gånger. Jag måste inse och acceptera att han inte behöver göra allt på mitt sätt eller i min ordning. Jag har ju mitt nya jobb att fokusera på och kommer förhoppningsvis inte störa Stefan i hans sätt att axla "min roll". Ja, det blev ytterligare en nyhet idag. Det var ett tag sen jag fick erbjudandet om det nya jobbet och jag är verkligen jätte glad över det! I en skola! Jag kommer att arbeta i en förskoleklass. Det känns jätte spännande! Jag har arbetat med småbarn i så många år och nu när jag har småbarn hemma känns det jätte bra att få göra något annat. När jag ändå avslöjar en massa saker kan jag ju berätta att Stisse har lite mer än bara barnen att ta han om när han är pappaledig. Han ska nämligen få gästblogga här. GÄSTblogga Stisse, hörde du det? Haha, skämt å sido! Näe, detta är ju faktiskt barnens framtida läsning så det blir bara roligt att deras bonuspappa/pappa har dokumenterat sina tankar och bilder.


På lördag ska jag på tjejmiddag! Sandra, Linda, Sofia och jag ska äta och dricka gott. Eventuellt blir det utgång oxå. Men det får vi se. Vi kanske har så trevligt på hemmaplan att vi stannar där och snicksnackar tills det blir dags att åka hem. Detta ser jag fram emot!


Nu vart det et så där låååångt inlägg utan bilder. Applåder till dej som orkat läsa ända hit!




och godnatt!


Nacka barnmott.

Äntligen har vi fått träffa riktiga läkare! Efter ett långt samtal hade vi fått svar på många av våra tankar och frågor. Sen föreslog läkaren en tarmöversikt. Vilket var vad vi hade som mål när vi kom dit. Men tydligen behövde man inte bråka till sej vård på det här stället!? Fantastiskt! Nu väntar vi alltså på att få komma och röntka Stellas mage på sös och hoppas att dom kan se något där. Något med en enkel lösning förstås.
Det som var skönt var att hon absolut inte trodde att det var någon gammal borrelia som spökade. Det är tydligen i väldigt sällsynta fall man får problem med en behandlad borrelia. Eller som hon sa "det finns inga belägg för att det är just den behandlade borrelian som skapar problem efter flera år"  
Sen är jag glad över att hon inte trodde på allergi. Gluten allergi hade gjort matlagningen så mkt mer krånglig!

När vi kom hem mötte vi Jamie och hans pappa på parkeringen. Vi småpratade lite och sen tog jag med Jamie upp till oss! Nu är han vår ett par dagar!! Ljuvligt! Hela familjen under samma tak!
Han vart självklart imponerad över våra pimpade badrum. Framförallt "hans" badrum. Vi hade köpt ett gäng serietidningar som låg den nya hyllan! Dom gillade han! =)
Tjejerna var väldigt glada över att se sin storebror igen. Puss och kramkalas blev det!
Sen måste jag berätta en go sak! Jamie hade vunnit två ringar på pappas vecka. Dom tog han hem till sin lillasyster. Han vet vad en tjej vill ha minsann!


Åh va hon tyckte att dom var tjusiga!
Jamie är världens bästa storebror!


Bling Bling!






Sen vill jag tacka Sofie som är vår hjälte i alla lägen. Hon passade Nikki under tiden vi var på läkarbesöket. Dom var ute på en lååång promenad och Molly hade fått följa med oxå. Bästa Sofie! Du är ovärdelig. Inte bara för att du passar våra barn då och då utan för att du är du! Vi älskar dej!







I skrivande stund....


Är tjejerna trollbundna av elaka Karlsson!


Mammahäng!

Japp! Idag var mamma här och hängde med mej. Det var trevligt!
Hon var i första hand här för att träffa barnen men dom sov. Nikki tog en marathon sovning på 2h 45min. Båda tjejerna vaknade en halvtimme innan mamma skulle till jobbet. Men det var mysigt att ha henne för sej själv en stund. =)
Efter sovning och lite mellis gick vi till skogen. Molly som alltid varit så "lydig" drog när vi hade skogsfika. Hon var inte borta länge men jag gillar det inte iaf. Jag vill kunna ha henne lös utan att hon sticker! Hur får man bukt på det problemet???? Byracka!


Hej va det går!



Finis!


Fikapaus!


Gullis!


Min stora tjej!


Underbara unge!


Sen åkte vi och storhandlade. Det var relativt folktomt. Det gillas!
Nu är kyl, frys och skafferi är fyllda till bredden. Nu kan jag välja och vraka vad jag vill laga för mat igen!

I morgon ska jag med Stella till doktorn. Hon har ju någon magbakterie för 4e gången på ett halvår. Noll matlust och 1000 toalettbesök spridda över dygnets alla timmar. Stella har ju inget hull att ta av så det gör mej orolig. Efter att jag terroriserat Nacka barnläkarmott. så trollade dom fram en tid till oss redan i morgon. Det ska bli såååå skönt att (förhoppningsvis) få ett svar på vad det är inom en snar framtid.

I skrivande stund tittar Stella på film. Hon har fått lite dispens ikväll. Till min och Stisses förtjusning valde hon något annat än Pippi eller Emil! Det blev Karlsson på taket.
Fy vilken vidrig liten pojke han är Karlsson! Eller pojke föresten! Vad är han för något? Han har ju flint!

Nä, nu ska jag mysa ner mej med barnen och Stisse i soffan en stund.

Ha det toppen!





Här kommer bilderna!


Första kvällen hade vi lite kalas för alla som fyllt år!








Hamocken gungades det för fullt i hela veckan! Här med granntjejerna Agnes och Ester!
 

Mia klev upp med barnen så att jag och Stisse fick en välbehövd sovmorgon!
Det tackar vi för!


Fina_Fia och hennes Fredrik.


Laddade inför en Alfapet match!


Världens bästa ungar!


Här äter vi glass i solskenet!


Glassen smälte innan vi han förtära den.
Men det var gott ändå! Det tyckte Nikki iaf! =)


Stella hjälper gammelmormor att skrubba potatis!


Jamie har hittat skalbaggar som han ville behålla som husdjur!


Sommarkväll, alfapet, en drink/öl och trevligt sällskap!


BUS!



Karl-Alfred och Pippi!



Småsnack på flytbryggan


Å en puss!


Stella är ingen badkruka!


Utan tvivel, mannen i mitt liv!


Goding!


Nikki lekte tittut i dörren!


Kvällsbad i baljan!



Carpe diem!




Sitter och laddar...

Jag ska sätta in bilderna från svärmors kamera!
Snart snart!


Mysdag!

Idag började vi morgonen med lång-frukost som varje helg. MYS!
Sen gick vi allihop på en härlig promenad. Stella ville gunga så vi gick till parken. Ruschkanan var roligare så vi åkte tills vi nästan kräktes. Nikki tyckte att det var jätte roligt! Man hörde hur hon fick fjärilar i magen när vi åkte ner!
Efter det gick vi hem och åt lunch. Idag blev det fiskpinnar med ris och remuladsås. Vi äter i princip aldrig fiskpinnar för varken jag eller Stella tycker om det. Men jag har tänkt om. Fasen va gott det var! Dessutom hade vi majskolvar vid sidan om. Jag vart akut sugen så det var ett måste idag =)

Efter lunch nattade vi båda tjejerna. Stella levde ju rövare i natt så hon behövde ta en powernap. Det gjorde jag och Stisse oxå... Så det blev lite mer än en powernap.. Vi får se hur det går att lägga henne ikväll =/
När vi vaknade, fixade vi iordning oss lite och sen åkte vi till Stisses pappa och hans Ingela. Vi köpte med oss  massa gott från Dellan och fikade tills det sprutade ut ur öronen på oss! Det var lika trevligt som vanligt där. Det är synd att vi inte träffas lite oftare. Nikki fick en 1-års present! En jätte fin leksak från kidswood. Jag gillar leksaker av trä. Det håller hur länge som helst och är ofta lite mer pedagogiskt genomtänkt. Det är inte bara en pryl som låter och blinkar. 

Sen har vi hyrt två filmer.
"Har du hört ryktet om Morgans" och "Bad Lieutenant"
Jag har inte hört något om någon av dom och läste inte ens baksidorna när jag hyrde dom. Jag sprang in, tog två filemr och sprang ut. Allt för att Nikki inte skulle somna i bilen =)
Håll tummarna för att det inte ska vara crap!

Nu ska vi kvällsfika lite. Lite te och smörgås blir gott.


Ha en trevlig kväll!





Snabba cash...

var bra men ändå sådär. Jag måste läsa boken. Att den fick betyget sådär kan bero på att Stella kom upp mitt i. Hon har problem med magen igen. Hon vaknade och sprang på toa flera ggr och tillslut var hon så vaken att hn inte kunde somna. Då fick hon komma upp och ligga på soffan och vi försökte se klart filmen.

Stella har alltid varit en "konstnärssjäl". Det låter kanske fånigt med tanke på att hon bara är 2. Men hon är det. Hon har alltid skapat med händerna, sjungit och dansat dagarna i ända. En lång period när hon var liten, "knopplade" hon. Vi kallade det så. Hon fick tag i ett snöre, sen började hon "knoppla". Hon vek och snurrade med snöret som att det skulle bli något. Så kunde hon sitta i evigheter. Det blev aldrig något. Hon visade tidigt intresse för pennor och färg. Hon var inte gammal när hon målade första gången. Hon kunde måla hur länge som helst. Hon åt ingen färg som "vanliga" barn hade gjort. Hon bara målade och målade och målade. Redan som liten, kanske 6 månader, grät hon till musik. Jag lyssnade på Dolly Parton en del och varje gång "I will always love you" kom började hon gråta. Elak som jag är ville jag veta om det verkligen var låten som gjorde henne ledsen. Så jag satte på den när hon var jätte glad och pysslade med annat och då började hon störtböla. Det var den. Hon har förvisso börjat gråta när jag sjungit för henne oxå. Men jag har ju en sångröst som Dolly =P 
Sen är är hon lite underlig. Så där som konsnärliga männsikor brukar vara... 
Absolut inget negativt! Hon är världsbäst och helt fantastisk hela hon! 
Hur som helst, när hon kom upp igår kväll fick hon ett paket servetter att pyssla med för att hon inte skulle titta på tv. När hon suttit en stund ber hon oss titta. 


Först hade hon bäddat ner Molly.


Sen pysslar hon en stund till och ber oss titta igen.



Hon sa att hon gjort en fågel. 
Till vår stora förvåning SÅG man att det var en fågel!
Ser ni?


Här är en närbild.
Vi kanske ser en fågel bara för att vi är hennes föräldrar, vad vet jag.
Men vi ser iaf att det är en fågel. =)


Nu ska jag och Nikki duka frukost och sen väcka sömntutorna. Dvs. Stisse och Stella. 

Ha en bra dag!






 


Kamera+Laddare=

BILDER FRÅN ÅLAND!!!!


Fina-Fia hade med sej sin söta lilla kanin!
Barnen vart förtjusta såklart!


Pappa myser!


Nikki känner kärleken och ger pappa sin en puss!


Efter pappa var det dockans tur!


Stella busar i vår säng!


Å i Nikkis säng!



Här är det nya huset!
Leffe har verkligen gjort ett enormt jobb! En del tidigare men massor nu i sommar för att vi skulle kunna bo där. Tusen och åter tusen tack snälla Leffe!
Vi blev mållösa när vi steg in! Det var så mkt större än vi förväntat oss!
Det är ju en del kvar att göra men vi sov som prinsar och prinsessor där inne!
Sen ska det läggas golv och inneväggar ska upp. Det kommer att bli sovrum, ett litet kök och ett tvrum. Mia har planerat in i minsta detalj och det kommer att bli sååååå fint när det är klart!
Ser ni att Jamie är på väg ut genom fönstret längst bort?? Hmm...


på landet går man lite som vill =)


Stisse läser viktiga nyheter i tidningen "Nya Åland"...


En vacker bild på kära svärmor!


Så här ser Jamie ut efter fotbollslek med Stisse!


Han behövdes kylas ner!
(Detta var självklart hans egen idé.)


Fotboll eller robotdansen?

'
Fotboll eller balett?


fotboll eller riverdance?


Nej men nu vet jag! Det är ju det där man sett på let´s dance!
Modern dans eller vad det heter!


Sen dog batteriet och det blidde inga mer bilder. Jag har några på mobilen dock...
Men jag tog ju kort med svärmors kamera oxå! Hon kommer hem på söndag och då ska jag låna den!!


Nu ska vi se snabba cash!



Mannen i huset...

Lämnade en komentar ang. badrummet... Det går tydligen i svart och vitt...
Vid närmare eftertanke gör det faktiskt det. Men det svarta är inte kolsvart utan mer.. en annan svart.
När jag har laddat kameran kanske det kommer en bild. Fint e det iaf!

I morse gick vi på en lång promenad. 1,5h närmare bestämt. Till allas vår förtjusning var det svalare ute! När jag kom hem kollade jag tepraturen, 17 ute och 19 inne! Hur skönt är inte det??? Vi har inte haft under 28 grader innomhus på evigheter!! Jag gillar sommaren och värmen men att behöva svettas nattetid är obehagligt!
När vi kom hem från promenaden böt jag lakan i sängarna och städade lite i sovrummen. Känner mej glad idag. Att jag inte har huvudvärk får mej på gott humör!
Jag längtar dock efter Jamie. Men halva tiden har gått. Snart är han hemma igen!

Nu ska jag ägna mej åt Stella medan Nikki sover!

Ha det!




Jag känner mej kokt!

Det är så varmt överallt! 
Men huvudvärken är borta. Efter mat, massa dryck och lite vila försvann den.

Hyllan jag pratade om tidigare är köpt och ska monteras ihop ikväll!
Det kommer att bli så nice!
Jamie kommer att bli så överraskad! Han ser direkt när något förändras hemma. Minsta lilla sak lägger han märke till! "Vilken fin vas mamma!" eller vad det nu kan vara som är nytt...
När vi flyttade in här ville han ha lilla toaletten som sin. Vilket han oxå mer eller mindre har fått ha. Där inne har det varit ganska kalt och känts lite som en gäst-toa. Nu har vi köpt en ek-hylla som är 150cm hög, nya handdukar och lite små piffiga saker som ska förgylla tillvaron där inne. Det kommer att bli kanon!
Badrummen och hallen har mer eller mindre fått sina makeovers. Nästa grej blir nog köket...
Vad säger du älskling? Ikea snart?

Nu är det dags för Beck!

Ha det!



I mitt huvud...

Gör det ont. Jag har baske mej haft huvudvärk i snart 2 veckor. Jag misstänker att det är för att jag är så dålig på att dricka vatten. Det har jag alltid varit men i den här värmen kanske man måste anstränga sej lite för att få i sej vätska...

I morse gick jag, barnen och Molly till lekparken. Stella ville gunga idag och så blev det. Molly sprang uppe i skogen medan jag gjorde fart på gungorna. Vi sjöng som vanligt "gungeli-gung" sången, det som till en början var en bebislek har blivit en viktig rutin/tradition i lekparken. Efter en sund kom en liten tjej med sin lilla chihuahua valp. Gud så söt den var! Liten var bara förnamnet! Molly och valpen busade massor! Molly uppskattade nog att få leka med en mindre kamrat för en gångs skull!

Efter lekparken gick vi hem och lämnade Molly för att åka till jysk. Jag hade storslagna planer för våra badrum!
Jag köpte 6 nya handdukar, en badrumsmatta, ett nytt duschdraperi och finfina ljuslyktor.
Vårt badrum går i vitt och grått så en färgklick behövdes. Handdukarna och mattan går i en härlig mörklila färg och draperiet i svart. Snart ska Stisse plocka upp oss och vi ska åka tillbaka till jysk. Jag såg en hylla jag ville ha, men det vart för mkt att bära.
Jag är verkligen nöjd med hur det blev i badrummet. Tjusigt!

Tjejerna har sovit läääänge idag. Nikki sov i hela 3h och Stella som inte brukar sova alls somnade på soffan när jag pysslade i badrummet. Jag försökte väcka henne men hon bara vände sej och somnade om. Hon är väldigt förkyld och lite rörig i magen så hon behövde nog vila. Men vi får se hur kvällen blir. Jag har en känsla av att dom inte kommer att vara lika trötta då =P.


Nu ska jag göra oss redo för att åka till jysk!







God morgon!

 Efter en lång dag på stranden med barnen och båda mina systrar var jag mör och vansinnigt trött så det blev en tidig kväll igår. Idag vaknade jag utvilad och på bra humör! Jag har sovit i hela 8h i natt! Hur skönt som helst!
Sen vi kom hem från Ålad har vi bara tagit det lugnt. Så kommer det nog att fortsätta. Vi hade en tanke om att åka till mammas landställe i flen men som jag känner nu vill jag bara vara hemma. Vi har varit iväg hela sommaren så det känns skönt att inte ha så storslagna planer.

I skrivande stund sitter tjejerna och tittar på Pippi. Det är så vi börjar varje morgon här hemma. Pippi eller Emil medan jag viker tvätt, tömmer diskmaskinen eller något annat husligt. Nikki är för övrigt lika såld på Astid Lindgrens filmer som Stella. Vi andra i familjen är ganska less på dom nu för tiden. Men jag anser nog att dom är mer underhållande än filmen "bilar" som Jamie tittade på 7 miljoner ggr när han var liten. Fast han var äldre då. Han var inte intresserad av tvn för ens han var 3,5-4 år...

Just det! I morse när jag vaknade hade jag fått ett litet (kärleks)sms från Stisse! Han hade skickat det när jag sov igår kväll.. Åh, va jag blev varm i hjärtat! Jag älskar dej Stefan!  

Nu är det dags för frukost!

Ha en fin dag!



Ps. Pelle och Annika är hemma från Polen nu så vi ska försöka hämta laddaren till kameran idag! Ds.





Tillbaka!

Nu är vi hemma igen! Vi kom igår.
Vi har haft en fantastisk vecka på vackra Åland! Vi har varit ute från att vi vaknat tills vi gått och lagt oss!
Stisses familj är sååå go! Man kan inte annat än älska dom allihop! Fia och Fredrik mötte vi på båten och dom stannade ett par dagar. Det var mysigt. Synd att dom inte stannade längre...

Vi har varit på stranden nästan varje dag. Om vi inte varit det, hade värmen varit olidlig! Leffe och Mia hade hittat en liten sandstrand där vi var helt själva! Barnen njöt. Vi njöt!
Ni märker kanske efter dom få rader jag skrivit att semestern varit en 10-poängare? Eller 9,5. Jag hade migrän i flera dagar, vilket drar ner poängen lite... Men med verktabletter kunde hänga med på allt iaf! Piller är inte min grej egentligen men för att överleva och kunna njuta lite var jag tvungen att ta dygnet runt. =S
En dag var det minigolf och shopping oxå! Fina Leffe bjöd oss alla på lunch på stan!
Den här semestern har laddat batterierna på hela familjen tror jag. Alla känns piggare & gladare och kärleken är på topp!

Alla barn har varit ena riktiga guldungar hela veckan! Detta gör oss stolta! Därför känner jag att det är dags för barnstatus!!

Jamie: Simmar numera som en fisk! Härligt att se! Han läser på saker han har framför sej hela tiden. Baksidan av mjölkpaketet, baksidan på yoghurten, reklamskyltar osv... Sen har han kämpat med en sak de senaste veckorna. Att be om ursäkt på ett bra sätt när något går fel. Plötsligt hade han glömt bort hur man gjorde.. Istället för att se hur det gått med den man råkade springa omkull eller direkt be om ursäkt för det misstag man råkat göra, har han sett utt som en skamsen hund. Men nu är han sitt rätta jag igen! Han hjälper syrran upp om hon ramlar och frågar hur det gått med henne, han ber om ursäkt om han råkar ha sönder något eller om han gjort fel. Toppen Jamie! Du är världsbäst!

Estelle: Imponerar på oss med sitt stora vokabulär! Saker som "Mamma, jag vill gärna gå lite" eller
"Även Jamie vill gunga" är meningar som bara är småpotatis.
Igår utbrast hon "Jag har också en pappa-pung!" Hon njuter av uppmärksamheten hon får av att säga skojiga saker! Hon är en riktig pajas!
Sen lär hon sej av Jamie också "jag vill titta på Emil... Snälla mamma!" Det sista är et uttryck Jamie använder titt som tätt =)

Nicole: Har blivit värsta stora tjejen! Hon pratar!
Hon säger mamma, pappa, Stella, Jamie, Mia, Leffe, komma, mera och tack!
Imponerande va?
Sen är hon ingen badkruka längre! Hon plaskar och går rätt ut i vattnet. På gott och ont...

Ja det var barnstatusen... Mina fina ungar!



Idag har vi skjutsat Jamie till hans pappa. Det blir genast så tomt här hemma. =(
Han ska vara där i 10 hela dagar. Hoppas att tiden går fort!


Ja just det. Vi hann inte köpa laddare till kameran innan vi åkte. Jag kunde ta lite bilder med den iaf. Men nu är den död. Sen plåtade jag lite med Stisses mammas kamera så bilder kommer. Snart!


Ha det toppen i värmen!






Semester!

Japp! Nu tar jag semester från bloggandet i en vecka!

carpe diem!


Här var det hett!

Idag tog vi en paus från stranden och åkte till Nacka Forum. Där var det svalt och nästan inge folk. Hur skönt som helst! Vi lunchade på favoritstället och shoppade lite. Lite hemlisar! Presenter... Sen åkte vi till barnens hus och köpte lite nya nappflaskor. Inte så roligt men välbehövligt.

Det är verkligen en sjuk hetta idag. Jag läste i en tidning att man ska hålla alla fönster och dörrar stängda tills solen gått ner och sen ha öppet på natten om man ville ha det någorlunda svalt innomhus. Stämmer det?
För mej känns det som om man vill vädra när det är varmt. För att det ska bli lite drag.
Vi prövar iaf här hemma idag. Igår hade vi öppet nästan hela dygnet och då var tempen på 30,2 grader i sovrummet när jag gick och la mej. Mindre skönt.. Vi har ju kvällsolen rakt in i sovrummet...
Idag är alla fönster stängda och rullgardinerna är nere. Om det inte fungerar eller har motsatt eftekt blir jag galen! Man känner ju sej kokt när man vaknar på morgonen!

Kollade efter en laddare på forum förresten... Den kostade 500 spänn!! Vi köpte den inte. Jag blev snål... Men innerst inne vet jag att vi kommer att svänga förbi där innan vi åker till Åland. Inte kan vi vara utan kamera på semestern! Jag har fotat i princip varje dag i flera år så jag känner mej naken utan kamera. En vanlig vecka skulle jag överleva, men jag kan inte missa en semester vecka!
(Man kan fråga sej varför jag inte köpte den på studs...)

Nu ska jag packa!


Stranden!

Två härliga dagar har vi spenderat på stranden! Så himla skönt! Värmen är outhärdlig om man inte kan svalka sej!

Idag har tvättmaskingen gått varm. Vi åker ju till Åland snart. Där ska vi spendera en vecka tillsammans med Stisses familj. Dom (världens bästa Leffe) har jobbat på nya huset hela sommaren! Eftersom att vi är så många har vi fått ett eget hus! Känns hur lyxigt som helst! Ska bli jätte spännande att se hur det se hur det ser ut!

Här om dagen insåg jag att vi glömt laddaren till kameran i Polen! Mindre smart... Men Pelle och Annika tar med sej den hem sen. Däremot är batteriet slut och jag vill ju ta bilder när vi är på åland!!! Vi ska på shoppingtur i morgon så vi kanske får tag i en laddare någonstans. Med mitt minne är det bra att ha en extra! =)

Näe, nu ska jag hjälpa till lite här hemma. Stisse har plockat och fixat här hemma, sugit av golvet, lagat mat och nu är han i full färd med att plocka undan efter middagen! Jag har haft fullt upp med att slappa!
Allt har sin tid mumlar Stisse inne köket precis nu.... Precis vad jag menar! =)

Ha det toppen!









Here we go!

Detta har varit en upplevelse som vi kommer att minnas! Vi började med att åka till min mammas landställe i flen. Där skulle vi lämna Molly och övernatta för att sedan åka vidare till Skavsta flygplats. Vi kom iväg ganska sent pga diverse omständigheter. Väl där vart vi överväldigade över hur fint det var!
Vi kommer definitivt åka dit fler ggr! Tyvärr var kameran nerpackad så jag fick inga bilder.
Det var ett rött fint litet hus med inglasad veranda och en gigantisk tomt och en fotbollsvänlig gräsmatta.
Sjuuukt fint alltihop!
Dagen efter åkte vi till flygplatsen och allt gick som på räls. Alla var pirriga men väldigt glada över att vara på väg!
Resan gick toppen! Inga onda öron! Däremot vart Stella lite ledsen när alla klappade händerna när vi landade. Jamie tyckte bara att det var häftigt! Vi tog taxi till Annika och Pelles lägenhet vilket inte var så långt där ifrån.
Där var det jätte fint! Vi ställde ner packningen och begav oss ut på upptäcktsfärd. Polen var så mkt mer än vad vi förväntade oss! Ska jag vara helt ärlig tänkte jag allt i grått, betong och prostituerade kvinnor. Så är det inte! Det var vackert!
Det tog 2 dagar innan vi kom in i rutinerna. Eftersom barn vaknar ganska tidigt och är svåra att hålla på en dämpad ljudnivå bestämde vi oss för att bege oss till en lekpark på mornarna så att övriga skulle få sova. Detta var kanon för alla inblandade! När de andra vaknat till mötte dom upp oss på stranden med mera dricka och något ätbart.
Näe, så här kan jag inte hålla på... Vi har upplevt så mkt under resan och det skulle ta en evighet att skriva allt.. För att göra en lång historia kort skriver jag så här: Massa sol och bad, Annika imponerade med sin polska, jätte god mat på härliga resturanger, billig shopping, fantastiska stränder, Jamie "tappade" en tand, Stisse hoppade bungy jump, vi tjejer hade en shoppingdag, jag fixade naglarna, killarna tog Jamie till en spelhall, polacker är urdåliga på engelska, taxi resor kostar ingenting, ännu mera shopping....
Fler borde se Polen! Det var hur fint som helst!

Här kommer lite bilder:


Första dagen åt vi världens godaste glass!


Fina Annika!


Nikki hade jetlag =)
(Hon tappade bort hur många kepsar som helst! Här är keps nr.1)



Fina Jamie på tjusig resturang!


Nikki på tjusig resturang!



Stella hoppar studsmatta!


Jamie hoppar högt!


En fröjd för alla sinnen!


Ammm!


Mys!


Bästa Annika!


Jamie löööövs shopping!


Sötis!
(keps nr.2)


Gullegris!


Mina Fina Tre!


Bus...


mys...


och lite pippi på morgonen! Det är finfina grejer det!



Så här ser Stella ut när hon är sur... Mindre charmerande...
Annika imiterar ganska bra! =)


Stella och jag ska leta småfisk.


Nikki avskyr att bada men älskar att leka i sanden!


Finisar!


Wieee!


=)


Gullis!


En morgon i lekparken.


Stella älskade den stora gungan!



Det gick inte så fort med bara ben =)


Kärlek!


Hela familjen!


Ser ni vad han skriver?


Mamma!
Fina unge!


FINA!


Alla skogspromenader har gett resultat! Nikki gick obehindrat i sanden!


Tuffing i toppen!


Spelhallen var rolig!


Bus med Pelle!


MIN!


Galning!


76m.


Wieeee... lät han kanske inte..




Sista dagen åkte vi båt till Hel.
Vi skulle på sälsafari men det var fler en vi som hade den planen...


Väl av båten dansade Jamie av glädje på en mur!


Värsta danskillen!




Turistbild!


Fina!


Jamie vart lite deppig över att det var fullt på sälsafarit och Pelle försökte pigga upp stämmningen med att bjuda på snus... Det funkade så klart inte...


Stella var glad iaf...


Vi gick till stranden i stället. Vilket var minst lika roligt i slutändan!
(fulast av dom alla, keps nr.3)

 
Jamie, Nora, Stisse och Pelle


Lilla Jamie med stora grabbarna! =)




Bus!


Wieee!


Pappa-båt!



Sista kvällen var Jamie fast besluten att han skulle "tappa" sin lösa tand i Polen. Av två orsaker.
 1)Fanns det någon tandfe i Polen? 2)Var hon generösare en den svenska?
Här går han lös med en tång framför spegeln.

 
Vi insåg ganska snabbt att tången inte var något alternativ då den var på tok för stor och kunde skada de andra tänderna....


Eftersom han bara halkade med fingrarna fick han en bommuls-tuss av Annika...
Det gick bättre...


Plopp sa det!
Tanden ville han plötsligt behålla men han hällde upp vatten i ett glas och doppade tanden där i. Stefan berättade att det var det enda som behövdes för att tandfen skulle komma. Morgonen efter hade det hänt något stort!
I glaset (som jag inte hann fotografera), låg en liten burk invirad i plast!
I burken fanns 2 polska 10-lappar=ca50kr!
Alltså fanns det en tandfe i Polen!
Å självfallet var hon generösare än den svenska! =)


Här är den!



Snart ska vi åka! Jamie är laddad inför flygresan och inför att få lämna presenten han köpt till sin lillebror!



We love Polen!


RSS 2.0